ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, AYTAÇ ÜNSAL

https://athens.indymedia.org/post/1606931/

 

από Λαϊκό Μέτωπο

04/09/2020 4:38 μμ.

HELİN,İBRAHİM, MUSTAFA, EBRU, ΑΘΑΝΑΤΟΙ! Ο AYTAÇ ÜNSAL EINAI H AΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ DİDEM AKMAN KAI ΣΤΟΝ ÖZGÜR KARAKAYA ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Παρασκευή 4/9, 19:00-19:30, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

 

Η ΝΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Σήμερα σταμάτησε την απεργία πείνας μέχρι θανάτου ο σύντροφος Δικηγόρος του Λαού Aytaç Ünşal, καθώς χθες, στις 3 Σεπτεμβρίου 2020, αποφυλακίστηκε, όντας στις 214 μέρες απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Η αποφυλάκισή του αποτελεί μια νίκη της Αντίστασης, των μαρτύρων και της τεράστιας αλληλεγγύης, που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη της γης.

Στις 238 μέρες, απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, έπεσε μάρτυρας, η συντρόφισσά μας, μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού, Ebru Timtik. Δολοφονήθηκε από τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό γιατί αντιστάθηκε στην αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση που έχει επιβάλλει ο Ερντογάν και το κόμμα του το AKP, στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας. Αγωνίστηκε με σθένος και αυταπάρνηση, για το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη, το οποίο είναι και το κύριο αίτημα της μεγάλης Αντίστασης της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

Μια μαχήτρια της δικαιοσύνης, πάντα στο πλευρό των φτωχών, της εργατικής τάξης, των λαών και της νεολαίας. Γι’ αυτό φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε από το φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, γιατί δε σταμάτησε ποτέ, ούτε για μια στιγμή να υπερασπίζεται είτε ως δικηγόρος, είτε ως αγωνίστρια τους καταπιεσμένους λαούς της Τουρκίας. Γιατί μαζί με τους υπόλοιπους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου, έβαλε το σώμα της ανάχωμα απέναντι στην καταστολή, την αδικία, τη φίμωση, χωρίς να διστάσει μπροστά στα βασανιστήρια, τις επιθέσεις και τις φυλακίσεις.

Οι κατηγορία για την οποία και καταδικάστηκε ως “τρομοκράτης”, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της, δικηγόροι του Νομικού Γραφείου του Λαού, ήταν ότι υπερασπίστηκε ως συνήγορος, την οικογένεια του Berkin Elvan και της Dilek Doğan, που δολοφονήθηκαν από την Τουρκική αστυνομία, του Hasan Ferit Gedik, που δολοφονήθηκε από μαφιόζους, αγωνιζόμενος ενάντια στα ναρκωτικά, τους 301 εργάτες που δολοφονήθηκαν από το κεφάλαιο στα ορυχεία Soma, τους απολυμένους εκπαιδευτικούς, την Nuriye Gülmen και τον Semih Özakça , που απολύθηκαν από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, καθώς και άλλες υποθέσεις κοινωνικής και ταξικής αδικίας.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya, για 199 μέρες. Η κατάσταση της υγείας τους ολοένα και επιδεινώνεται, καθώς κρατούνται δέσμιοι στο νοσοκομείο, υπό την απειλή της αναγκαστικής σίτισης, των σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων.

Η μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου ανέδειξε σε όλο τον κόσμο την αδικία και την τρομοκρατία που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μα και συνάμα ανέπτυξε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης σε όλα τα μέρη της γης, που έδωσε δύναμη στον αγώνα των απεργών. Από την Τουρκία μέχρι την Ευρώπη και από τη Λατινική Αμερική μέχρι τη Μέση Ανατολή, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, την αδικία, την ιμπεριαλιστική και ταξική εκμετάλλευση, δε γνωρίζει σύνορα.

Στην αντίσταση αυτή πέσανε μάρτυρες 4 σύντροφοί μας, η Helin Bolek (288 μέρες), o İbrahim Gökçek (323 μέρες), μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, o σύντροφος Mustafa Koçak (297 μέρες) και η Δικηγόρος του Λαού Ebru Timtik (238 μέρες). Στα ονόματά τους ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.

HELİN,İBRAHİM, MUSTAFA, EBRU, ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Ο AYTAÇ ÜNSAL EINAI H AΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

H ANAΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ DİDEM AKMAN KAI ΣΤΟΝ ÖZGÜR KARAKAYA

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟYΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Παρασκευή 4/9, 19:00-19:30, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

                                                                                                     Λαϊκό Μέτωπο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *