Ενημέρωση σχετικά με το εφετείο της 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα και τις συνεχείς μεταγωγές της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα

https://athens.indymedia.org/post/1607742/

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στα μέλη του Ε.Α.

12/10/2020 9:47 μμ.

Η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα δικάζεται στο εφετείο της 5ης Δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την οργάνωση της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού του συντρόφου της και μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη και άλλων κρατουμένων. Μέσα από αυτήν την πράξη της, η συντρόφισσα προσπάθησε, στο πλαίσιο της συνέχισης της επαναστατικής δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, να διεκδικήσει για ακόμη μια φορά την ελευθερία μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Από τις 21/3/2020 η συντρόφισσα έχει μεταχθεί βιαίως από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνταν σε αυτές του Ελαιώνα Θήβας, λόγω της ενεργούς της ανάμειξης στην κινητοποίηση και στα αιτήματα για την αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού. Αυτό το γεγονός διεξήχθη ενώ είχαν απαγορευτεί οι μεταγωγές ,τα επισκεπτήρια ακόμη και η είσοδος αντικειμένων στις φυλακές στο πλαίσιο της αποφυγής μετάδοσης του covid-19 .

Τώρα, ενόψει του εφετείου για την 5η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα που ξεκίνησε στις 30/9 έχει αρχίσει μια νέα πολεμική απέναντι στην ίδια και στον Επαναστατικό Αγώνα. Στην πρώτη μεταγωγή της με την έναρξη του εφετείου, η συντρόφισσα κατέφθασε στις δικαστικές αίθουσες του Κορυδαλλού λίγη ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας. Η επιστροφή της στις φυλακές του Ελαιώνα ακολούθησε αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης. Στην 2η συνεδρίαση σήμερα 12/10, που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω απουσίας του εισαγγελέα, η συντρόφισσα έφτασε στον Κορυδαλλό το προηγούμενο βράδυ και στην συνέχεια μετήχθη ξανά στις φυλακές Ελαιώνα μετά τη λήξη του δικαστηρίου.

Όπως τόνισε και η ίδια σε κείμενό της στις 3/10 είναι σαφής η προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι δίκες του Επαναστατικού Αγώνα. Με την σωματική της εξόντωση, τις πρακτικές αντιξοότητες αλλά και με ποταπά και γελοία δικονομικά τερτίπια το κράτος στοχοποιεί την οργάνωση και την ίδια. Δεν της συγχωρούν την ηθικά και πολιτικά ακέραιη στάση που έχει κρατήσει καθ’ όλη την διάρκεια της κράτησης της, δεν της συγχωρούν το γεγονός πως δεν συμβιβάστηκε αλλά πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά το σύστημα.

Πέρα από την τακτική των συνεχών μεταγωγών, από την έναρξη του εφετείου της 5ης δίκης παρατηρούμε εν συνόλω μια χυδαία προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι δίκες του Επαναστατικού Αγώνα. Στις 30/9 το δικαστήριο προφασίστηκε τον κατάλογο του δικηγορικού συλλόγου για να διορίσει τυχαίους συνηγόρους υπεράσπισης και όχι αυτούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση ήδη από την έναρξη της 5ης Δίκης. Υπενθυμίζουμε στο δικαστήριο πως και οι συνήγοροι που επέλεξαν οι σύντροφοι του Επαναστατικού Αγώνα να τους υπερασπιστούν συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν κατάλογο . Παράλληλα, όταν η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα απήχθη τον Μάρτιο από τον Κορυδαλλό από την κρατική συμμορία των ΕΚΑΜ δεν της δόθηκε η δυνατότητα να πάρει μαζί της ούτε τα προσωπικά της αντικείμενα ούτε τις δικογραφίες και άλλα στοιχεία των δικών. Είναι κατανοητό πως αντιμετωπίζει την πλήρη καταπάτηση των δικαιωμάτων της τόσο ως κρατούμενη όσο και ως δικαζόμενη. Η αστική δικαιοσύνη η οποία διατείνεται πως προστατεύει πλήρως τα διακαιώματα του δικαζόμενου, αποδεικνύει η ίδια πόσο σάπια και μεροληπτική είναι, καθώς παραβιάζει κατά περίπτωση τους κανόνες που η ίδια θέτει.

Η διάρκεια των τρεχουσών δικασίμων για τα εφετεία των μελών του Επαναστατικού Αγώνα (5η Δίκη και Υπόθεση για την ΤτΕ(ΔΝΤ) θα είναι μεγάλη. Όπως είπε και η Πόλα Ρούπα, δεν θα επιτραπεί να τορπιλιστούν οι δίκες με κανένα τρόπο. Αντιθέτως, τόσο εμείς ως συνέλευση αλληλεγγύης όσο και οι έγκλειστοι σύντροφοι θα αγωνιστούμε ώστε στη δίκη να αναδειχθούν όλα τα πολιτικά και αξιακά σημεία που χαρακτηρίζουν τις υποθέσεις και να μην παρεμποδιστεί η διαδικασία ούτε από τις απανωτές μεταγωγές ούτε από την χείριστη εκμετάλλευση της ποινικής δικονομίας. Απαιτούμε την άμεση μεταγωγή της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις διαδικασίες , αλλά και για την εξυπηρέτηση των επισκεπτηρίων με το παιδί της. Οι έγκλειστοι σύντροφοι μας δεν είναι μόνοι! Κάτω τα ξερά σας απ’ τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *