ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΝΚ ΚΑΘΙΚΙΑ

https://athens.indymedia.org/post/1608718/

ΠΑΡΑΣΙΤΑ: Στένσιλ στην Κυψέλη για τις δολοφονίες των μινκ

από ΠΑΡΑΣΙΤΑ – Αναρχική Συλλογικότητα για την Ολική Απελευθέρωση

23/11/2020 10:19 μμ.

 

Την 23.11.2020 γράψαμε με στένσιλ στην περιοχή της Κυψέλης το σύνθημα “ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΝΚ ΚΑΘΙΚΙΑ”. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουν θανατωθεί και συνεχίζουν να θανατώνονται εκατομμύρια μινκ σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα με την αιτιολογία ότι έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 ή από κάποια μετάλλαξή του και γι αυτό ενδεχομένως να αποτελούν απειλή για τους ανθρώπους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΝΚ ΚΑΘΙΚΙΑ

Την 23.11.2020 γράψαμε με στένσιλ στην περιοχή της Κυψέλης το σύνθημα “ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΝΚ ΚΑΘΙΚΙΑ”. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουν θανατωθεί και συνεχίζουν να θανατώνονται εκατομμύρια μινκ σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα με την αιτιολογία ότι έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 ή από κάποια μετάλλαξή του και γι αυτό ενδεχομένως να αποτελούν απειλή για τους ανθρώπους. Λήφθηκε λοιπόν για τη σωτηρία των ανθρώπων ως προληπτικό μέτρο ο αφανισμός των μινκ μέσα σε θαλάμους αερίων εν είδει ολοκαυτώματος.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεδιάντροπα παρακλάδια της θανατοπολιτικής των κρατών που ασκείται εν μέσω covid-19. Η ζωή των κάθε είδους από τα κάτω ιεραρχείται ήσσονος σημασίας και δε χάνεται ευκαιρία να υποσκάμπτεται καθημερινά με ποικίλα μέσα. Από τις δεκάδες νομοθεσίες που έχουν περαστεί και αφορούν τα εργασιακά, το περιβάλλον και τις διαδηλώσεις μέχρι τη δολοφονική αδιαφορία που επιδεικνύεται σε άτομα εγκλωβισμένα σε φυλακές, ψυχιατρεία, κέντρα απεξάρτησης, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστ(ρι)ών και κάθε δομή εγκλεισμού ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων.

Όσον αφορά στα συγκεκριμένα μινκ, όμως, αυτά ζουν εγκλωβισμένα σε μικρά κελιά εκτροφείων περιμένοντας έτσι κι αλλιώς, με COVID-19 ή χωρίς, το θάνατό τους με βασανιστικό τρόπο. Και αυτό για να καταλήξουν να κοσμούν τα σώματα καταναλωτών και τις σιχαμένες καπιταλιστικές τους βιτρίνες ως εμπορεύματα, πχ. γούνες, καπέλα και άλλα. Ζωντανά αισθανόμενα υποκείμενα μετατρέπονται σε ρουχισμό πολυτελείας για ανθρώπους που στερούνται το βασικό συναίσθημα της ενσυναίσθησης και βρίθουν αλαζονίας, ναρκισσισμού και ματαιοδοξίας. Για αδίστακτους μαγαζάτορες που για χάρη του κέρδους πουλούν σαν εμπόρευμα άλλοτε ζωντανά αισθανόμενα πλάσματα. Για όλους αυτούς, επαγγελματίες δολοφόνοι γδέρνουν και αφαιρούν τη ζωή εκατομμυρίων μινκ, αλλά και άλλων μη ανθρώπινων ζώων, παγκοσμίως. Μπορεί, επομένως, να ακούστηκαν τώρα -εν μέσω του πολυσυζητημένου covid- οι δολοφονίες των μινκ, όμως αυτές συμβαίνουν σιωπηλά και καθόλα “κανονικά” δεκάδες χιλιάδες χρόνια τώρα.

Όλα αυτά, ωστόσο, δε μας προκαλούν έκπληξη. Δυστυχώς. Και αυτό γιατί: ζούμε σε έναν σιχαμένο πολιτισμό όπου ο άνθρωπος έχει δείξει ότι είναι ικανός να αιχμαλωτίζει, να κακοποιεί και να δολοφονεί οποιοδήποτε άτομο -κατά την κρίση του- κατώτερο, προκειμένου να “επιβιώσει”, να διασκεδάσει, να ντυθεί και πολλά άλλα. Σε έναν πολιτισμό εμποτισμένο από τις σάπιες αξίες του ανθρωποκεντρισμού και του σπισισμού πάνω στις οποίες η πλειοψηφία των ανθρώπων βασίζει την ίδια της την ύπαρξη. Σε αξίες, δηλαδή, που στηρίζονται στη διάχυτη αντίληψη ότι τα μη ανθρώπινα ζώα είναι ανάξια ύπαρξης και άξια “θυσίας” για τη σωτηρία των ιεραρχικά ανώτερων ανθρώπων. Πρόκειται για την αντίληψη που αντικειμενοποιεί την ύπαρξη των μη ανθρώπινων όντων και οδηγεί στην αιχμαλωσία, την κακοποίηση, το βασανισμό και τη θανάτωση δισεκατομμυρίων μη ανθρώπινων υποκειμένων είτε αυτά ζουν σε ελεύθερη κατάσταση είτε φυλακισμένα σε κάποια δομή εγκλεισμού (αυγο-γαλακτοβιομηχανίες, φάρμες πουλερικών, ιχθυοτροφεία, ζωολογικοί κήποι, pet shop, τσίρκο και άλλες). Μέσα από αυτές τις δομές, οι εμπλεκόμενοι είτε θα βγάλουν κέρδη απασχολούμενοι σε έναν από τους εργασιακούς τομείς της εκμετάλλευσης ζώων κακοποιώντας τα (ή πουλώντας τα κουφάρια τους), είτε θα τα δολοφονήσουν, όταν τα μη ανθρώπινα όντα σταματήσουν πια να αποτελούν μηχανές παραγωγής και κερδοφορίας. Αυτό που συμβαίνει δηλαδή και στην περίπτωση των μινκ στο πλαίσιο της γουνεμπορίας.

Η θανάτωση δε των συγκεκριμένων μινκ ως “υγειονομική απειλή” για λόγους “δημόσιας υγείας” μέσα σε θαλάμους αερίων φέρνει στη μνήμη αποτρόπαιες πρακτικές εξόντωσης που εφάρμοζαν οι ναζί απέναντι σε εβραίους, ομοφυλόφιλους, τσιγγάνους και πολιτικούς κρατούμενους, που θεωρούνταν απειλή για την αρία φυλή. Πρακτικές και ιδεολογίες που ξύνουν ακόμα ανοιχτές πληγές και είναι ικανές να ξυπνήσουν και τα πιο ακατέργαστα ένστικτα μίσους.

Οι μέρες της καραντίνας είναι σίγουρα για όλα μας δύσκολες. Στερούμαστε βασικών μας ελευθεριών, παλεύουμε μόνο και μόνο για να μπορέσουμε να υπάρχουμε στο δημόσιο χώρο και να μη μας καταπιεί ο βόθρος της ολοκληρωτικής καθεστωτικής καθαρότητας. Ας μην ξεχνάμε, ωστόσο, τη θέση, στην οποία βρίσκονται τα μη ανθρώπινα όντα -σε καιρό COVID ή μη-, καθώς αυτά ιδίως αν δεν είναι άξια πολιτισμού γεννιούνται μόνο και μόνο για να δολοφονηθούν ή να κακοποιηθούν ζώντας μια ζωή αιχμάλωτα και σε βασανιστικές συνθήκες.

Από τη δική μας πλευρά, όλες αυτές οι πράξεις θανάτωσης ή/και κακοποίησης απέναντι στα μη ανθρώπινα όντα μας είναι παντελώς εχθρικές και όσοι σχετίζονται μ’ αυτές είναι σκουπίδια για τα οποία θα τρέφουμε για πάντα μίσος.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ – ΑΝΘΡΩΠΩΝ Ή ΜΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ Ή ΚΕΛΙ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΜΙΝΚ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

 

ΠΑΡΑΣΙΤΑ – Αναρχική Συλλογικότητα για την Ολική Απελευθέρωση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *