ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

https://athens.indymedia.org/post/1610190/

 

από Πολιτικοί κρατούμενοι του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, στις ελληνικές φυλακές

07/02/2021 11:16 μμ.

Ανακοινώσεις

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ο αγωνιστής πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας στις 8/1/2021, με αίτημα να μεταχθεί στον Κορυδαλλό. Βάσει της διάταξης του πρόσφατου νομου για επαναμεταγωγή κρατουμένων από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου, προβλέπεται η επιστροφή στην αρχική φυλακή όπου ο κρατούμενος εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στην περίπτωση του συντρόφου στις φυλακές Κορυδαλλού. Αντ’ αυτού μετήχθη , με κυβερνητική πολιτική εντολή, παραβίαση του δικού τους αστικού νόμου και ψευδή έγγραφα στη φυλακή του Δομοκού.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζει αδιάκοπα τον αγώνα, για πάνω από 30 ημέρες, όντας στο νοσοκομείο της Λαμίας, με την κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο στάδιο. Προ ημερών εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη που καλεί τους γιατρούς να προχωρήσουν σε ιατρική παρέμβαση παρά τη θέληση του ίδιου του απεργού. Γεγονός που συνιστά βασανιστήριο.

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

Εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές της φασιστικής Τουρκίας έχουν υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση. Πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες που βασανίστηκαν με τη διαδικασία αυτή και επέζησαν, είναι πλέον ανάπηροι. Πάσχουν από εγκεφαλική δυσλειτουργία, σοβαρή απώλεια μνήμης, νευρολογικά και κινητικά προβλήματα. Έχουν ανεπανόρθωτες βλάβες και αδυνατούν να ζήσουν χωρίς βοήθεια, καθώς υπάρχει δυσκολία ακόμα και για τις καθημερινές ανάγκες επιβίωσης. Εμείς ως αγωνιστές και αγωνίστριες του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας απαιτούμε να μην υποβληθεί ο σύντροφος σε αναγκαστική σίτιση και να γίνει άμεσα δεκτό το αίτημά του. Στηρίζουμε τον αγώνα του μέσα από τις φυλακές της Ελλάδας, πιστεύοντας πως η Αντίσταση θα νικήσει.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Πολιτικοί κρατούμενοι του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, στις ελληνικές φυλακές

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *