[Γερμανία, Βερολίνο] Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους! – Χαιρετισμούς από τη Magritt Schiller στο Δημήτρη Κουφοντίνα

 

https://athens.indymedia.org/post/1610521/

από radiofragmata

19/02/2021 9:10 μμ.

 

Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης για τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, η Magritt Schiller* μίλησε στις 18 Φεβρουαρίου σε συγκέντρωση μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο.

Η δήλωσή της:

“Το να είσαι ενεργά πολιτικοποιημένος/η σημαίνει να επιδιώκεις ένα αντίκτυπο στη ζωή σου, να μην χάνεσαι στην ασημαντότητα, ούτε να παραδίνεσαι.

Κι αποτελεί θεμελιώδη ανάγκη να είμαστε ορατοί/ές ο ένας στην άλλη – απαραίτητη προϋπόθεση για την αλληλεγγύη.

Ο Δημήτρης έχει εργαστεί ανέκαθεν κατ’αυτόν τον τρόπο.

Ακόμα κι από το κελί της φυλακής, έχει επανειλημμένα παροτρύνει, ώστε μαχητές από άλλες χώρες να μεταβούν στην Ελλάδα για να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους. Από την Ουρουγουάη, από τη Χώρα των Βάσκων, από τη Γερμανία. Από το υπόγειο κελί του, στη φυλακή υψίστης ασφάλειας στην Αθήνα, έγραψε ένα βιβλίο για την ιστορία, τον αγώνα και τις πολιτικές του ιδέες. Και έχει μεταφράσει βιβλία, που θεωρεί σημαντικά, από τα ισπανικά. Στην πραγματικότητα, έτσι ήρθα στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Δημήτρη, αφού είχε μεταφράσει το βιβλίο μου. Δεν μου επιτράπηκε ποτέ να τον δω, δεν μου επιτρέπεται να τον επισκεφτώ, αλλά ήμαστε ορατοί/ές ο ένας στην άλλη. Μια τεράστια παρότρυνση για εμένα.

Ο Δημήτρης στέκεται με μια βαθιά πίστη για τη ζωή και τον αγώνα, ακόμα κι αν αυτό μπορεί να σημάνει τον θάνατό του. Έχει θέσει τη ζωή του επανειλημμένα στην πρώτη γραμμή, έχει πάρει την ευθύνη κι έχει δώσει τα πάντα για τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους.”

* Η Magritt Schiller (γεννηθείσα το 1948) είναι πρώην πολιτική κρατούμενη, μέλος της R.A.F. (Φράξια – Κόκκινος Στρατός) και για 18 χρόνια εξόριστη στη Λατινική Αμερική. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετέφρασε το βιβλίο της “ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ. ΜΙΑ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ RAF.” Εκδ. Υπερσιβηρικός, Φεβρουάριος 2012.

Πηγή [DE, EN, ES]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *