Μια δικαίωση που δεν έρχεται…Χρήστου Χρονόπουλου

Μια δικαίωση που δεν έρχεται…

Η δίκη των αστυνομικών για την δολοφονική επίθεση, κατά του Χρήστου Χρονόπουλου, ατόμου με ψυχιατρική εμπειρία, πρόκειται να αναβληθεί για 8η φορά, αυτή την φορά λόγω πανδημίας του Covid-19, με ορατό τον κίνδυνο παραγραφής μέχρι τον επόμενο χρόνο.

Για άλλη μια φορά ο Χρήστος και οι αγαπημένοι του άνθρωποι δεν βρίσκουν δικαίωση στους θεσμούς του κράτους.

Ο αγώνας του ίδιου για τη ζωή, αλλά και η αλληλεγγύη και η φροντίδα με την οποία τον έχουν περιβάλει οι δικοί του άνθρωποι μας αφυπνίζουν και μας γεμίζουν ελπίδα.

Όμως δεν επαναπαυόμαστε στηρίζουμε το αίτημα του Χρήστου για δικαίωση.

Κι όταν ο λόγος του αποσιωπάται δε μπορούμε παρά να είμαστε δίπλα για να βρούμε τους τρόπους και τα μέσα για να αναδειχθεί.

Ο ίδιος και η θεία του, στο παρακάτω βίντεο, απόσπασμα μεγαλύτερης συνέντευξης που ολόκληρη θα δημοσιοποιηθεί στο προσεχές μέλλον, καταθέτουν τη μαρτυρία τους, την αγωνία τους αλλά και την ελπίδα τους για το μέλλον…

http://protovouliapsy.blogspot.com/2021/02/blog-post_23.html

 

Το Μαϊο του 2007, 4 αστυνομικοί συλλαμβάνουν και τραυματίζουν σοβαρά τον Χρήστο Χρονόπουλο, άτομο με ψυχιατρική εμπειρία, προκαλώντας του βαρύτατατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ως αποτέλεσμα του βαρύτατου τραυματισμού του από τους αστυνομικούς, ο Χρήστος αντιμετωπίζει σοβαρή λειτουργική έκπτωση και αναπηρία, σε ποσοστό άνω του 85%. Τη δολοφονική αυτή επίθεση ακολουθούν εδώ και χρόνια δικαστικές αναβολές και ατιμωρησία των δραστών. Οι δύο αστυνομικοί, αθωώθηκαν το 2015, ενώ οι άλλοι δύο άσκησαν έφεση, η εκδίκαση της οποίας έχει αναβληθεί 7 φορές. Η συζήτηση που ακολουθεί έγινε στο σπίτι του, τον Φεβρουάριο του 2021, αναμένοντας την εκδίκαση της έφεσης που έχει αναβληθεί για πολλοστή φορά…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *