Γιατροί: σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια μπαίνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας

https://athens.indymedia.org/post/1611026/

Γιατροί: σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια μπαίνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας

από ΚΟΝΤΡΑ

05/03/2021 2:40 μμ.

 

Πριν από λίγη ώρα, η δεύτερη γιατρός της επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, Κατερίνα Ντουζέπη (Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος – Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ), μετά από ενημέρωσή της από τους γιατρούς της ΜΕΘ, μας δήλωσε ότι ο απεργός πείνας και δίψας μπαίνει σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Οπως γράψαμε χθες, η διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας αρνήθηκε να δώσει στους δύο γιατρούς της επιλογής του Δ. Κουφοντίνα την άδεια να επισκεφτούν σήμερα τον απεργό πείνας και δίψας, όπως είχαν προγραμματίσει.

Σήμερα το πρωί, από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας ενημέρωσαν τον γιατρό της επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θοδωρή Ζδούκο (Γενικό Ιατρό – Διευθυντή ΕΣΥ), ότι τα νεφρά του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν λειτουργούν και υπάρχει κίνδυνος ολικής νεφρικής ανεπάρκειας. Να χάσει τα νεφρά του, δηλαδή!

Πριν από λίγη ώρα, η δεύτερη γιατρός της επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, Κατερίνα Ντουζέπη (Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος – Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ), μετά από ενημέρωσή της από τους γιατρούς της ΜΕΘ, μας δήλωσε ότι ο απεργός πείνας και δίψας μπαίνει σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Οπως γράψαμε χθες, η διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας αρνήθηκε να δώσει στους δύο γιατρούς της επιλογής του Δ. Κουφοντίνα την άδεια να επισκεφτούν σήμερα τον απεργό πείνας και δίψας, όπως είχαν προγραμματίσει.

Η πληρεξούσια δικηγόρος του Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τη διοίκηση του νοσοκομείου, για να επαναλάβει το αίτημα της χορήγησης άδειας στους γιατρούς. Αφού μετά πολλών βασάνων κατάφερε να μιλήσει με τη γραμματεία της διοίκησης, της απάντησαν ότι ο διοικητής είναι απασχολημένος και ότι εμμένουν στη μη χορήγηση άδειας στους γιατρούς, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο με την covid-19!

Θα προσβάλαμε τη νοημοσύνη σας αν κάναμε ανάλυση σ’ αυτό. Για γιατρούς πρόκειται, της πρώτης γραμμής μάλιστα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά περιστατικά covid-19. Οι μπάτσοι είναι μπάστακες στον προθάλαμο της ΜΕΘ, αλλά η εντατικολόγος Ντουζέπη απαγορεύεται να πάει (το ίδιο ισχύει και για τον Ζδούκο, αλλά είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της εντατικολόγου που βρίσκεται καθημερινά σε μονάδα covid).

Είναι φανερό ότι προσπαθούν να αποκόψουν εντελώς τον Δημήτρη Κουφοντίνα από τους γιατρούς της επιλογής του. Κι αυτό είναι παράνομο, όποια δικαιολογία και αν επικαλεστούν. Οι γιατροί της ΜΕΘ μεταφέρουν συνεχώς στη διοίκηση του νοσοκομείου αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να επιτραπεί στους γιατρούς του να τον επισκεφτούν. Ο διοικητής απαντά «θα το σκεφτώ»! Τίνος εντολές εκτελεί ο Ανδρέας Κολοκυθάς; Πού ακούστηκε να απαγορεύει σε γιατρούς επιλογής ενός κρατούμενου, που λόγω απεργίας πείνας αντιμετωπίζει κίνδυνο ζωής και έχει ήδη μπει σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, να τον επισκεφτούν; Ποια εξουσία του δίνει το δικαίωμα να παραβιάζει με τον πιο ωμό τρόπο την ιερή σχέση ασθενούς-γιατρών της επιλογής του;

Αυτή τη στιγμή, όμως, το μείζον πρόβλημα είναι η είσοδος σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Αυτό θέλουν; Να τον καταστήσουν μόνιμα σοβαρά ανάπηρο;

Εχουμε γράψει άπειρες φορές ότι η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα δε βρίσκεται στα χέρια των γιατρών, αλλά στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με το τελευταίο έγγραφο της Νικολάου, έπεσε και η τελευταία μάσκα. Παραδέχεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών εκκρεμεί αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με το δικό τους φωτογραφικό νόμο 4760/2020. Η αίτηση έχει υποβληθεί από τον ίδιο τον Δ. Κουφοντίνα στις 28 Δεκέμβρη και επανυποβλήθηκε από την πλερεξούσια δικηγόρο του στις 28 Φλεβάρη.

Επί 68 μέρες έχουν στα χέρια τους την αίτηση ενός κρατούμενου και δεν συνεδριάζει η ΚΕΜ, ένα τριμελές όργανο (ένα από τα τρία μέλη και πρόεδρος της ΚΕΜ είναι η Νικολάου) για να πάρει μια απόφαση.

Είναι βασανιστές. Θα γίνουν και δολοφόνοι;

Αν δε θέλουν να στιγματιστούν ανεξίτηλα ως δολοφόνοι, να δώσουν εδώ και τώρα θετικά απάντηση στην αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό, που έχει υποβάλει ο Δ. Κουφοντίνας από τις 28 Δεκέμβρη.

πηγή: eksegersi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *