Ενημέρωση για την κατάσταση του συντρόφου Γιάννη Δημητράκη

https://athens.indymedia.org/post/1612968/

 

από α

08/06/2021 12:50 μμ.

 

Κατόπιν πολιτικών πιέσεων (υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, διέυθυνση φυλακών Δομοκού) και με μοναδικό κυνικό κριτήριο ότι ”διέφυγε τον κινδύνο για τη ζωή του”, ο σύντροφος Γιάννης Δημητράκης μεταφέρθηκε εσπευσμένα πίσω στίς φυλακές Δομοκού χωρίς να υπάρχει μέριμνα για το δέυτερο (και πιο σημαντικό) στάδιο θεραπείας του, το οποίο αφορά την αποκαταστασή από τις σοβαρες βλάβες που έχουν προκληθεί από την δολοφονική επίθεση εναντίον του.

Ο σύντροφος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς άτυπης απομόνωσης, μόνος του σε ένα κελί εντός μιας ειδικά διαμορφωμένης ”πτέρυγας”, κλειδωμένος τις περισσότερες ώρες της ημέρας, με μία κάμερα εντός του κελιού να τον βιντεοσκοπεί συνεχώς, χωρίς την επίβλεψη ειδικών θεραπόντων γιατρών και χωρίς να έχει άμεση επαφή με τους άλλους συγκρατούμενους των διπλανων κελιών.

Έτσι, μπροστά στη σωματική και διανοητική κατάσταση του συντρόφου (αιματώματα στο κεφάλι, απώλεια μνήμης, σύγχυση), η οποία και απαιτεί την άμεση μεταφορά του σε περιβάλλον απόλυτης ηρεμίας και ιατρικής φροντίδας, οι αρμόδιοι του υπουργείου και των φυλακών οχι μόνο αποφάσισαν την επιστροφή του στη φυλακή αλλά προχώρησαν και σε μια εκδικητικού τύπου μεταχείριση, υποβάλλοντας τον σύντροφο στο βασανιστήριο της άτυπης απομόνωσης.

Η παραμονη του συντρόφου μας σε αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί παρά να έχει ένα και μοναδικό αποτέλεσμα: την ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση της υγείας του. Ο σύντροφος πρέπει άμεσα να μεταφερθεί εκτός φυλακής σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης για την παροχή της καθημερινής ειδικής θεραπέιας που απαιτείται, ώστε να ανακτήσει την πλήρη διανοητική και σωματική λειτουργία του και να αποσοβηθεί οποιαδήποτε μόνιμη βλάβη στην υγεία του.

Αυτή τη στιγμή συντελέιται μια δεύτερη δολοφονική επίθεση κατά του συντρόφου μας, μιας και η εγκληματική απόφαση παραμονής του Γιάννη στις φυλακές θα οδηγήσει μαθηματικά στην επιβάρυνση της υγείας του. Αυτή η απόπειρα σωματικής και πνευματικής εξόντωσης του συντρόφου έχει συγκεκριμένους υπεύθυνους: το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και την Γ.Γ.(αντ)εγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *