Καμία κρατική δολοφονία να μην μείνει αναπάντητη

https://athens.indymedia.org/feature/10495/

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτώβρη, ομάδα ΔΙΑΣ δολοφόνησε 20χρονο Ρομά στο Πέραμα και τραυμάτισε σοβαρά άλλον έναν, πυροβολώντας κατά ριπάς εναντίον των τριών άοπλων νεαρών (…) Δεν ξεχνάμε την λίστα των νεκρών μας από τα πυρά τους, που όλο και μεγαλώνει. Πορείες/Συγκεντρώσεις: Αιγάλεω Πέραμα Πάτρα Ξάνθη Αγρίνιο | Συνελέυσεις: Αθήνα Πειραιάς 1 2 Ιωάννινα Κέρκυρα

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτώβρη, ομάδα ΔΙΑΣ δολοφόνησε 20χρονο Ρομά στο Πέραμα και τραυμάτισε σοβαρά άλλον έναν. Οι μπάτσοι καταδίωξαν αμάξι που αρνήθηκε να σταματήσει στην Θηβών και, φτάνοντάς το στο Πέραμα, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν κατά ριπάς εναντίον των τριών άοπλων νεαρών που βρίσκονταν εντός του. Ήδη από την πρώτη στιγμή, τα κανάλια άρχισαν τα γνωστά σενάρια περί κλοπής αμαξιού και τραυματισμούς μπάτσων, κατά την εκδοχή που παρουσίασε και η ίδια η αστυνομία.

Το δόγμα “νόμος και τάξη” της παρούσας κυβέρνησης δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό του πρόσωπο. Με τους άπειρους μπάτσους που κατακλίζουν πλέον τις πόλεις μας και τις υπερεξουσίες που συνήθησαν να έχουν επάνω μας κατά την περίοδο της καραντίνας, ήταν μάλλον θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον εναντίον ανθρώπων που βρίσκονται στα διαρκώς αποκλεισμένα κομμάτια της κοινωνίας, και που η κακομεταχήρισή τους από το κράτος αποτελούσε καθημερινότητα και πριν την καραντίνα.

Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν κινδυνεύουμε από κανέναν αποκλεισμένο, είτε έχει τα χαρτιά για να θεωρείται νόμιμος σε αυτήν την χώρα είτε όχι, είτε το δέρμα της είναι πιο σκούρο είτε όχι και είτε έχει αναγκαστεί να καταφύγει στην παρανομία για να επιζήσει είτε όχι. Ξέρουμε όμως ότι κινδυνεύουμε από τους “καουμπόυδες” του υπουργείου δημοσίας τάξης, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να επιτεθούν σε όποιο από μας αποφασίσουν ότι είναι επικίνδυνο, παραβατικό ή απλώς ότι τους παίρνει.

Και δεν ξεχνάμε και την λίστα των νεκρών μας από τα πυρά τους, που όλο και μεγαλώνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *