Αλληλεγγύη στον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη – Δύναμη μέχρι τη λευτεριά

https://athens.indymedia.org/post/1614938/

από Αλληλέγγυοι/ες στον Ε.Α

25/10/2021 8:59 μμ.

 

Ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης αν και πληροί όλες τις προϋποθέσεις και βρίσκεται ήδη σε καθεστώς χορήγησης τακτικής άδειας σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους από τον περασμένο Μάρτιο του 2021, το καθεστώς εξαίρεσης που βιώνει είναι απροκάλυπτα εκδικητικό.

Στις 22/10 για 3η συνεχόμενη φορά, το συμβούλιο των φυλακών Δομοκού απέρριψε το αίτημα του συντρόφου Ν. Μαζιώτη για χορήγηση άδειας για πολιτικούς και φρονηματικούς λόγους.

Ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα –και με πολύμορφη δράση για πάνω από τρεις δεκαετίες μέσα στον αναρχικό χώρο– υπόκειται στo ιδιαίτερο  αυτό καθεστώς εξαίρεσης λόγω της συνεπούς και αδιάλειπτα αγωνιστικής πολιτικής του στάσης  ως συνειδητά δηλωμένος εχθρός της δημοκρατίας τους. Όλα αυτά τα χρόνια ως αιχμάλωτος του κράτους αλλά και μέσα στα δικαστήρια του εχθρού υπερασπίζεται αδιαπραγμάτευτα τις επιλογές αγώνα και τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, για τις οποίες πολιτικές  επιλογές και τη δράση του βρίσκεται για τουλάχιστον 9 χρόνια στη φυλακή.

Υπερασπίζεται –υπερασπιζόμαστε– τον ίδιο τον Αγώνα ενάντια στην κυριαρχία και την εκμετάλλευση των αφεντικών, ενάντια στις κρατικές δολοφονίες, όπως την εν ψυχρώ εκτέλεση (μια από τις αναρίθμητες κρατικές δολοφονίες) μόλις προχθες, ενός φτωχοδιάβολου 20χρoνου ρομά στο Πέραμα από ένστολους δολοφόνους ‘‘υπερασπιστές του νόμου και της τάξης’’. Υπερασπίζεται –υπερασπιζόμαστε– τον Αγώνα συνολικά ενάντια στη δυστοπία, την κοινωνική και ταξική καταπίεση. Υπερασπίζεται –υπερασπιζόμαστε– τη κατάργηση του κράτους και του κεφαλαίου, το δίκιο και την αναγκαιότητα του ανατρεπτικού ένοπλου αντικαθεστωτικού-αντικρατικού αγώνα για τη Κοινωνική Επανάσταση, για μια ακρατική-αταξική κοινωνική οργάνωση Ισότητας και πολιτικής Ελευθερίας, για την ίδια τη ΖΩΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ο Νίκος Μαζιώτης δικαιούται ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ χωρίς εξαίρεση όπως όλοι οι κρατούμενοι/ες αυτή την ανάσα ελευθερίας που καταχτήθηκε μέσα από αιματηρούς αγώνες στα μπουντρούμια της δημοκρατίας τους. Δικαιούται ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μια ολιγοήμερη άδεια, πριν από την αίτηση συγχώνευσης των ποινών του και την υπό όρους αποφυλάκισή του. Και η άδεια αυτή που για 3η φορά του στέρησαν θα είναι το προοίμιο της αποφυλάκισής του, καθώς τους πρώτους μήνες του 2022 και ενώ θα έχει ήδη εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, δικαιούται να αποφυλακιστεί, δικαιούται να είναι ελεύθερος. Είναι όμως η πρώτη φορά από το 2010 και μετά που απορρίπτεται το αίτημα για χορήγηση άδειας σε πολιτικό κρατούμενο που εκτίει 20ετή ποινή και ο οποίος μάλιστα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για αυτή.

Η ‘‘μη διαλεκτική, μη τακτίκιστικη και αμετανόητη στάση του’’, αποτυπώνεται στο ‘‘αιτιολογικό’’ της απόρριψης του αιτήματός του από το συμβούλιο της φυλακής Δομοκού καθώς και σε όλα όσα ο ίδιος ο Ν. Μαζιώτης δημοσιοποίησε μόλις σήμερα, σχετικά με το διάλογο που ακολούθησε ανάμεσα στον εισαγγελέα που προΐστατο και τον ίδιο το σύντροφο. Και είναι όχι μόνο σαφές αλλά κραυγαλέο ότι επί της ουσίας του ζητούν να σωπάσει, να αποκηρύξει, να μετανοήσει για τις επιλογές του, για τον ίδιο τον Αγώνα. Και ενώ τις δύο προηγούμενες φορές οι αιτιάσεις του συμβουλίου της φυλακής για την απόρριψη της χορήγησης άδειας, ήταν καθαρά προσχηματικές, αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός και μοναδικός λόγος, εντέλει, της απόρριψης χορήγησης άδειας ήταν και είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται στη φυλακή: Για την επαναστατική του δράση μέσα από τις γραμμές της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και η συνεπής πολιτική του στάση όλα αυτά τα χρόνια.

Και αυτό θέλουν οι μηχανισμοί  να συνθλίψουν: Την στάση του, την αγωνιστικότητά του, να τον λογοκρίνουν πολιτικά, να σιωπήσει, να αποκηρύξει τις επιλογές του.

Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι με διάφορα προσχήματα ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ, και ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ (πάνω ακόμα και από το όριο αναστολής των 3/5 που ορίζει ο νόμος τους). Γνωρίζουμε ότι το μεν κράτος γενικότερα, στη δε συγκεκριμένη συγκυρία ειδικότερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, ότι θα εκδικηθεί με κάθε τρόπο έναν δυναμικό πολιτικό αντίπαλο σαν το Νίκο Μαζιώτη, έναν αναρχικό σύντροφο με σαφή αντικαθεστωτική δράση, έναν ένοπλο αντάρτη και ότι κάποια στιγμή απροκάλυπτα πλέον θα του ζητoύσαν  «δήλωση μετάνοιας». Γνωρίζουμε, όπως επίσης γνωρίζει το ίδιο το καθεστώς και οι μηχανισμοί του, ότι Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΖΕΙ, ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ότι όπως και ο ίδιος κατηγορηματικά δηλώνει σε δημοσιοποιημένο κείμενό του, ότι δεν κάνει ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ & ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

 

Αλληλέγγυες/οι στον Επαναστατικό Αγώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *