Άμεση χορήγηση άδειας στον επαναστάτη Νίκο Μαζιώτη

https://athens.indymedia.org/post/1615000/

 

από Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών

28/10/2021 4:27 μμ.

 

“…Ο σύντροφος δεν θα λυγίσει όπως δεν λύγισε τόσα χρόνια, δεν θα ενδώσει σε εκβιασμούς και θα συνεχίσει να αγωνίζεται πάντα πιστός στον επαναστατικό αγώνα πού έχει επιλέξει…”

Άμεση χορήγηση άδειας στον επαναστάτη Νίκο Μαζιώτη

Στις 22 Οκτωβρίου το συμβούλιο των φυλακών Δομοκού απέρριψε για 3η φορά το αίτημα χορήγησης για άδεια στον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη, και ενώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις γι’ αυτή, απορρίπτεται, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2010 και μετά, να απορρίπτεται αίτημα για άδεια σε πολιτικό κρατούμενο με 20ετή ποινή. Το σκεπτικό της απόρριψης αναφερόταν σε δημόσιο κείμενο του συντρόφου, στις 8/6/21, με το πρόσχημα ότι το εν λόγω κείμενο προέτρεπε τους αποδέκτες του σε τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Το Κράτος και το Κεφάλαιο μέσω των εκπροσώπων τους προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ισχύ τους, επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές στους πολιτικούς τους αντίπαλους, απορρίπτουν τις άδειες οι οποίες κατακτήθηκαν μέσα από πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες των κρατουμένων, ενώ παράλληλα προσπαθούν να αποδομήσουν την πολιτική ταυτότητα και δράση των επαναστατών και των αγωνιστών.

“Νόμος και Τάξη”

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο δόγμα “νόμος και τάξη”. Εξαπολύει επίθεση σε βάρος των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, ψηφίζει νομοσχέδια που τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, διατηρεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, ενώ σε επίπεδο καταστολής συνεχίζεται η ωμή αστυνομική βία και οι κρατικές δολοφονίες, με πρόσφατη την εκτέλεση του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα. Ψηφίζεται ο νέος ποινικός κώδικας με σκοπό την αναβάθμιση του οπλοστασίου του κράτους πού στόχο έχει να καθυποτάξει κάθε κοινωνική και ταξική αντίσταση εντός και εκτός τειχών. Σ’ αυτά τα πλαίσια η κατασταλτική αυτή εκστρατεία έχει στόχο και τους πολιτικούς κρατούμενους. Η εξουσία επιδιώκει να τσακίσει τους αντιπάλους της εκμεταλλευόμενοι την συνθήκη την οποία βρίσκονται οι πολιτικοί κρατούμενοι.

Το Κράτος ζητάει εμμέσως δήλωση μετάνοιας και τον πολιτικό παροπλισμό του Νίκου Μαζιώτη.

Άμεσα δεν θα το επιδιώξει, να εισπράξει τέτοιου είδους δηλώσεις, καθώς ιστορικά είναι συνυφασμένες με μια περίοδο όπου οι αγωνιστές αρνούμενοι να υπογράψουν δηλώσεις μετανοίας και υπερασπιζόμενοι τον αγώνα και την πολιτική τους ταυτότητα οδηγήθηκαν στην εξορία, υπέστησαν βασανιστήρια και οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Η ιστορία έχει διδάξει ότι ο αγώνας για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου πραγματοποιείται μέσα από ένα εργατικό και επαναστατικό κίνημα όπου απαιτεί πολιτική στράτευση αφοσίωση και συνέπεια.

Ο σύντροφος Ν. Μαζιώτης όπως και η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα με την πολιτική στάση πού επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια, με συνέπεια ως προς τον αγώνα, παραμένουν άκαμπτοι και σηκώνουν το κόστος των επιλογών τους,ακυρώνοντας την απόπειρα του Κράτους να εγκληματοποιήσει και να αποπολιτικοποιήσει την ένοπλη επαναστατική δράση αφού η δραστηριότητα της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας ,είτε στρατηγικά είτε ως προς τη στοχοθεσία ήταν καθαρά πολιτική.

Ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης παραμένει αμετανόητος και πολιτικά συνεπής, στάθηκε σθεναρά απέναντι στον εχθρό, μέσα στις ειδικές αίθουσες όπου διεξάγονταν οι δίκες της οργάνωσης και υπερασπίστηκε την δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Μέσα από τις φυλακές συνεχίζει και είναι πολιτικά ενεργός λαμβάνοντας μέρος σε πολιτικές εκδηλώσεις, παράγοντας πολιτικό λόγο – θεωρητικό έργο. Ο σύντροφος δεν αποκηρύττει την πολιτική του ταυτότητα ακυρώνοντας στην πράξη τους εκβιασμούς της εξουσίας-μη μιλάς για να πάρεις άδεια-. η οποία θέλει να τσακίσει τον αντίπαλο του, επιδιώκοντας την πολιτική του ήττα. Ο σύντροφος δεν θα λυγίσει όπως δεν λύγισε τόσα χρόνια, δεν θα ενδώσει σε εκβιασμούς και θα συνεχίσει να αγωνίζεται πάντα πιστός στον επαναστατικό αγώνα πού έχει επιλέξει. Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό του για την ικανοποίηση του αιτήματος του για χορήγηση άδειας.

Τοποθέτηση του Νίκου Μαζιώτη στην έναρξη της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα στις 16 Οκτωβρίου 2015.

“…ο Επαναστατικός Αγώνας έχουμε ήδη μείνει στην ιστορία και στην συνείδηση πολλών ανθρώπων ως αυτό που πραγματικά είμαστε, μια οργάνωση αναρχικών αγωνιστών που δρα εναντίον της εξουσίας, εναντίον αυτών που ληστεύουν, λεηλατούν, δολοφονούν, αυτών που απαρτίζουν το κεφάλαιο και το κράτος. Δεν λογαριάσαμε θυσίες και ρίσκα, αψηφήσαμε τις καταδίκες και τις φυλακές σας, δώσαμε αίμα στον αγώνα για ελευθερία, είχαμε νεκρό τον σύντροφο Λάμπρο Φούντα, περάσαμε στην παρανομία για να συνεχίσουμε τον αγώνα, όμως κερδίσαμε την αξιοπρέπεια,τον σεβασμό πολλών ανθρώπων,κάτι που δεν έχετε εσείς γιατί είστε μισθοφόροι του κράτους που γλύφουν τους οικονομικά ισχυρούς.

Είμαι περήφανος που είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Έχω αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής μου στην οργάνωση και έχω υπερασπιστεί πολιτικά όλες τις ενέργειες της και έχω καταδικαστεί ήδη σε 50 χρόνια κάθειρξη. Οποιαδήποτε άλλη στάση εκτός της ανάληψης ευθύνης θα ήταν προδοσία και αποκήρυξη του αγώνα. Το να είμαι ένοχος για σας είναι τίτλος τιμής για μένα…”

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *