ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟΝ ΧΡ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ

ΛΑΒΑΜΕ:

Protovoulia Psy <protovoulia.psy@gmail.com>

Κυρ 14/11/2021 1:51 μ.μ.

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟΝ ΧΡ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ

 

Την Τετάρτη, 17/11/21, και ύστερα από 8 αναβολές, έρχεται για 9η φορά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η υπόθεση των δυο αστυνομικών που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, το 2015, σε 8ετή κάθειρξη με αναστολή για την δολοφονική κακοποίηση, στο ΑΤ Καλλιθέας το 2007, του Χρ. Χρονόπουλου (ατόμου με ψυχιατρική εμπειρία), προκαλώντας του βαριά και αμετάστρεπτη εγκεφαλική βλάβη.

Εχουν περάσει 14 χρόνια από το συμβάν και, από αναβολή σε αναβολή, βρισκόμαστε, πλέον, στα όρια της παραγραφής. Αλλωστε, για δυο ακόμα αστυνομικούς που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του Χρ, Χρονόπουλου το αδίκημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα και είχε ήδη από καιρού παραγραφεί.

Σε μια εποχή που η ασύδοτη δράση της αστυνομίας έχει γίνει η καθημερινή κανονικότητα, μια ακόμη αναβολή της δίκης, την οποία επιδιώκουν οι κατηγορούμενοι, θα ισοδυναμεί με την οριστική απαλλαγή τους, μέσα από ένα σύστημα Δικαιοσύνης για το οποίο, η μόνη καταδικαστική απόφαση που γίνεται όλο και πιο σπάνια, είναι αυτή που αφορά «τους πραγματικούς εγκληματίες» σ΄ αυτή τη χώρα. Αναμένουμε….

 

Για άλλη μια φορά ο Χρήστος και οι αγαπημένοι του άνθρωποι  δεν βρίσκουν δικαίωση στους θεσμούς του κράτους.

Ο αγώνας του ίδιου για τη ζωή, αλλά και η αλληλεγγύη και η φροντίδα με την οποία τον έχουν περιβάλλει οι δικοί του άνθρωποι μας αφυπνίζουν και μας γεμίζουν ελπίδα.

Όμως δεν επαναπαυόμαστε στηρίζουμε το αίτημα του Χρήστου για δικαίωση.

Κι όταν ο λόγος του αποσιωπάται δε μπορούμε παρά να  είμαστε δίπλα για να βρούμε τους τρόπους και τα μέσα για να αναδειχθεί.

Ο ίδιος και η θεία του, στο παρακάτω  βίντεο,   απόσπασμα μεγαλύτερης συνέντευξης που ολόκληρη  θα δημοσιοποιηθεί στο προσεχές μέλλον,  καταθέτουν τη μαρτυρία τους, την αγωνία τους αλλά και την ελπίδα τους για το μέλλον…

Δείτε σχετική συνέντευξη εδώ…https://youtu.be/530zu8TmXmQ

 

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *