Παρεμπόδιση της υπεράσπισης του συντρόφου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, για τη δίκη της 9/2

https://athens.indymedia.org/post/1616947/

 

από Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

09/02/2022 8:22 μμ.

 

Παρεμπόδιση της υπεράσπισης του συντρόφου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, για τη δίκη της 9/2

10 μέρες πριν την εκδίκαση σε 2ο βαθμό της υπόθεσης της απαλλοτρίωσης του Οκτώβρη 19, της περίθαλψης του αναρχικού Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη μετά τον τραυματισμό του, του αντάρτικου οπλοστασίου που φύλαγε ο σύντροφος και της δίωξης και άλλων ανθρώπων κι εξοντωτικής καταδίκης του αναρχικού Βαγγέλης Σταθόπουλος, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δέσμευσαν ταχυδρομική επιταγή που προοριζόταν για τον Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη με πρόσχημα τον έλεγχο «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος». Τέτοιες επιταγές λαμβάνει κανονικά κάθε φυλακισμένος που κρατείται μακρυά απο τους ανθρώπους του εφόσον κάποιοι μπορούν να τον στηρίξουν οικονομικά. Επί μία βδομάδα η διοίκηση των ελτα αρνείται να ενημερώσει για την προέλευση της εντολής. Το μεγαλύτερο μέρος της στοιχειώδους οικονομικής στήριξης που λαμβάνει ο σύντροφος Δ. Χατζηβασιλειάδης, καλύπτει τις ανάγκες επικοινωνίας του μέσω καρτοτηλεφώνων. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο μεθοδευμένος αποκλεισμός του αιχμαλώτου συντρόφου από τις επικοινωνίες του μπλόκαρε την προετοιμασία της υπεράσπισής του με τον δικηγόρο του, που εκτός αυτού είχε διοριστεί με καθυστέρηση από το εφετείο.

Επιπλέον 2 μέρες πριν τη δίκη, σε επισκεπτήριο, η εξωτερική φρουρά της φυλακής (Κορυδαλλού), που αποτελεί επίσημο όργανο του Υπουργείο κρατικών δολοφονιών, απαγόρευσε την παραλαβή απο τον αιχμάλωτο έντυπου υλικού (με ενημερωτικά άρθρα και νομικά έγγραφα) που προοριζόταν για το δικαστήριο. Η απαγόρευση πρόσβασης των κρατουμένων σε έντυπες ενημερώσεις μέχρι και σε βιβλία έχει εφαρμοστεί συστηματικά σε διάφορες ελληνικές φυλακές, με τη συμπαιγνία της εξωτερικής φρουράς και της διεύθυνσης έκαστης φυλακής και έχει σπάσει με τις κινήσεις πολιτικών κρατουμένων.

Να θυμίσουμε σχετικά με τη δίκη οτι τον Μάρτη του 2021 ο Δ. Χατζηβασιλειάδης, παρότι φυγάς, δικάστηκε ερήμην με μια μεθόδευση κατάστασης εξαίρεσης.

συντρόφισσες/οι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *