Το PKK καλεί σε επέκταση της παγκόσμιας αντίστασης κατά της διεθνούς συνωμοσίας

https://athens.indymedia.org/post/1617032/

 

από Riseup4Rojava Gr

15/02/2022 12:56 πμ.

 

Το PKK καλεί σε επέκταση της παγκόσμιας αντίστασης κατά της διεθνούς συνωμοσίας Η απαγωγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία πριν από 23 χρόνια αποφασίστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και πραγματοποιήθηκε με διεθνή υποστήριξη. Η Τουρκία χρησιμοποιείται ως κηδεμόνας στη διαδικασία, δήλωσε το PKK και κάλεσε σε παγκόσμια αντίσταση. ANF NEWS DESK Κυριακή, 13 Φεβ 2022, 12:19

 

Το PKK καλεί σε επέκταση της παγκόσμιας αντίστασης κατά της διεθνούς συνωμοσίας

Η απαγωγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία πριν από 23 χρόνια αποφασίστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και πραγματοποιήθηκε με διεθνή υποστήριξη. Η Τουρκία χρησιμοποιείται ως κηδεμόνας στη διαδικασία, δήλωσε το PKK και κάλεσε σε παγκόσμια αντίσταση.

ANF NEWS DESK Κυριακή, 13 Φεβ 2022, 12:19

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απαγωγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν από την Κένυα στην Τουρκία στις 15 Φεβρουαρίου του 1999. Το ΡΚΚ επεσήμανε ότι έχουν περάσει 23 χρόνια από τότε που ο Οτσαλάν μεταφέρθηκε στην Τουρκία. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο στόχος της διεθνούς συνωμοσίας – η εξόντωση του Οτσαλάν και η συντριβή του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος – δεν έχει επιτευχθεί, δήλωσε το PKK, το οποίο μνημόνευσε επίσης όσους έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις μετά τη σύλληψη του Οτσαλάν.

“Η διεθνής συνωμοσία κατά του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 1998 [με την αναγκαστική αναχώρησή του από τη Συρία]. Ο στόχος ήταν η εξόντωσή του. Αφού διάφορες μέθοδοι εξόντωσης δεν απέδωσαν, απήχθη στην Κένυα στις 15 Φεβρουαρίου 1999 και εκδόθηκε στη Δημοκρατία της Τουρκίας για να εκτελεστεί. Δεδομένου ότι η θανατική ποινή δεν εκτελέστηκε, επρόκειτο να φθαρεί στο πλαίσιο του συστήματος βασανιστηρίων και απομόνωσης που καθιερώθηκε στο Ιμραλί, προκειμένου να επιβληθεί η ιδεολογικοπολιτική του ήττα. Και αυτή η διαδικασία δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε η διάσπαση του PKK εκ των έσω με μια προκλητικά καταστροφική γραμμή, ώστε ο Rêber Apo [Abdullah Öcalan] να μην έχει πλέον οργάνωση. Στην περαιτέρω πορεία, διάφορες ίντριγκες και μηχανορραφίες, όπως οι “συνομιλίες Imrali” [στις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος], επιχειρήθηκαν για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η συνωμοσία. Εφόσον όλες αυτές οι επιθέσεις απέτυχαν, επιχειρείται τώρα η εκδίκηση με πλήρη απομόνωση. Η διεθνής συνωμοσία συνεχίζεται και σήμερα με τα βασανιστήρια απομόνωσης στο Ιμραλί, την κατάταξη του ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση και μεθόδους όπως η καταστολή, η καταπίεση, οι σφαγές και η γενοκτονία εναντίον του κουρδικού λαού.

Η συνωμοσία κατά του Ρέμπερ Άπο αποφασίστηκε, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως χτύπημα εξόντωσης κατά της κουρδικής ύπαρξης και ελευθερίας. Τα τελευταία 24 χρόνια, οι διάφορες κυβερνήσεις των ΗΠΑ ζήτησαν υποστήριξη από το Ισραήλ και τη Βρετανία κυρίως, καθώς και από την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ελλάδα, την Κένυα και άλλα κράτη ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι προφανές ότι η συνωμοσία στοχεύει στη γενοκτονία του κουρδικού λαού και αποτελεί κοινή επίθεση του παγκόσμιου συστήματος ισχύος των κρατών. Η Δημοκρατία της Τουρκίας χρησιμοποιείται ως θεματοφύλακας, αλλά το σύστημα Imrali διατηρείται από την παγκόσμια σύμπραξη επίθεσης.

Εμείς ως κίνημα και ως λαός δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε αυτά τα γεγονότα, ακόμη και οι φίλοι του κουρδικού λαού πρέπει να τα γνωρίζουν. Με αυτή την επίγνωση, πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στη διεθνή συνωμοσία και να θέσουμε τις εμπλεκόμενες δυνάμεις προ των ευθυνών τους”.

Ο ίδιος ο Οτσαλάν έχει εκθέσει τη θεωρία, την ιδεολογία, το πρόγραμμα, τη στρατηγική και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να καταπολεμηθεί η συνωμοσία, ανέφερε ακόμη το PKK και συνέχισε: “Αντί να αναζητήσει μια λύση μέσα στο σύστημα, που θα σήμαινε να παραδοθεί στη νοοτροπία και την πολιτική της συνωμοσίας, έχει σχεδιάσει να πολεμήσει το σύστημα εκ των έσω και έτσι να το ξεπεράσει δημιουργώντας ένα νέο σύστημα ελεύθερης και δημοκρατικής ζωής. Εν ολίγοις, πρώτα νίκησε τη συνωμοσία στο μυαλό και την καρδιά του και στη συνέχεια αφιερώθηκε στον ιδεολογικό και πρακτικό αγώνα σε αυτή τη βάση. Εμείς βασιζόμαστε στην ίδια μέθοδο στον αγώνα μας ενάντια στη συνωμοσία και την αφήνουμε να αποτύχει πρώτα στο μυαλό και την καρδιά μας για να αφοσιωθούμε στην πολιτική μας πρακτική σε αυτή τη βάση”.

Στην ανακοίνωσή του, το ΡΚΚ τόνισε ότι η συνωμοσία είναι μια παγκόσμια επίθεση που επηρεάζει τους λαούς της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής πέρα από τον κουρδικό λαό και πρόσθεσε: “Ομοίως, η αντίσταση εναντίον της πρέπει να γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που γίνεται και διεθνώς με την εκστρατεία “Dem Dema Azadiyê” (Ώρα για την ελευθερία)”.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του PKK κάλεσε να ενταθεί αυτός ο αγώνας για να συντριβεί ο φασισμός του καθεστώτος AKP/MHP και να επιτευχθεί η απελευθέρωση του Öcalan.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *