ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ – ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΑΙΜΑ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ – ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΑΙΜΑ

 

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

09/03/2022 6:46 μμ.

 

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ

Όσο υπάρχουν κράτη θα ξεσπούν πόλεμοι,

όσο υπάρχει καπιταλισμός  θα χύνεται αίμα.

Στις 10/3/2010 o σύντροφός μας Λάμπρος Φούντας δολοφονήθηκε από σφαίρα κρατικού φρουρού κατά τη διάρκεια προετοιμασίας ενέργειας του Επαναστατικού Αγώνα και στα πλαίσια ενός αγώνα για την αποτροπή επιβολής των αντικοινωνικών μέτρων σωτηρίας του οικονομικού και πολιτικού συστήματος εξουσίας από την κρίση, για την παρεμπόδιση επέλασης των μνημονιακών πολιτικών.

12 χρόνια μετά το θάνατο του συντρόφου μας έχουμε διανύσει ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις προς την ίδια καταστροφική πορεία που έχει χαράξει το σύστημα του καπιταλισμού και του κράτους για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη περνώντας από την μια καταστροφική κρίση στην άλλη.

Χωρίς να έχει ξεπεραστεί η οικονομική συστημική κρίση, αλλά να υποβόσκει αναμένοντας σπίθες που θα την αναζωπυρώσουν, ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού θυμίζοντάς μας πόσο κοντά στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους μας έχει φέρει ο καπιταλισμός και η καταστροφή της φύσης που συνοδεύει την ανάπτυξή του. Και χωρίς να έχει τελειώσει η πανδημία (ποιός περιμένει εξάλλου πως θα λήξει η απειλή των ιών;), μια νέα παγκόσμια απειλή παρουσιάζεται, αυτή του πολέμου που συνιστά γνήσιο παιδί του καπιταλισμού και των κρατών. Τον φόβο ενός πυρηνικού πολέμου, ενός ολέθρου για όλη την ανθρωπότητα ξύπνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία υπενθυμίζοντάς μας πως όσο υπάρχουν κράτη, όσο υπάρχει ο ανταγωνισμός για την κυριαρχία και την επέκτασή τους ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου θα είναι πάντα υπαρκτός.

12 χρόνια μετά το θάνατο του συντρόφου μας Λάμπρου Φούντα που έπεσε στον αγώνα για την αποτροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών στην χώρα μας, η κοινωνία μας, η ανθρωπότητα όλη βυθίζεται από τη μία καταστροφική κρίση στην άλλη. Το σύστημα του καπιταλισμού και του κράτους μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο χείλος της αβύσσου. Η ύπαρξή μας, η επιβίωση όλων μας κρέμεται από μια κλωστή.

Ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας όμως θα παραμείνει ζωντανός μαζί με την ελπίδα για μια άλλη κοινωνία. Θα μας φωτίζει τον δρόμο για να πορευόμαστε προς μια κοινωνία χωρίς δολοφονικές οικονομικές κρίσεις, χωρίς θανατηφόρες πανδημίες, χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, κοινωνικούς και ταξικούς διαχωρισμούς, χωρίς ολέθριους πολέμους και προσφυγιά. Θα μας φωτίζει τον δρόμο για να πορευόμαστε προς μια κοινωνία κοινωνικής αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, ειρήνης.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ

Πόλα Ρούπα, Γ΄πτέρυγα φυλακών Θήβας

Νίκος Μαζιώτης, Δ΄πτέρυγα φυλακών Δομοκού

Μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *