Η αλληλεγγύη είναι ένα ρόδο γεμάτο αγκάθια

https://athens.indymedia.org/post/1617736/

 

από Θάνος Χατζηαγγέλου

25/03/2022 3:17 μμ.

Η αλληλεγγύη είναι ένα ρόδο γεμάτο αγκάθια

Στις 17/3 ο συγκρατούμενός μας Βασίλης Δημάκης παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους και επιλέγει το δύσβατο δρόμο της παράνομης ελευθερίας. Έχει προηγηθεί η νικηφόρα λευκή απεργία, ένας αγώνας που από την έναρξή του μας βρήκε αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό του. Γιατί σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς οι αόρατοι πληθυσμοί των κάτεργων της “δημοκρατίας” είναι υποχρεωμένοι να ρισκάρουν και τη ζωή τους για τα αυτονόητα.

Ο Βασίλης επέλεξε τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών να εκθέσει με το λόγο και τις πράξεις του το σύνολο της σωφρονιστικής υπηρεσίας. Γι’αυτό από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε ένα κυνήγι κεφαλών προς τιμήν της υπόληψης και του γοήτρου της διοίκησης του Κορυδαλλού. Το μεσημέρι της Τετάρτης 23/3 κατά τη διάρκεια επιχείρησης πολλαπλών μονάδων της ΕΛΑΣ (ΕΚΑΜ, κρατική ασφάλεια, ΟΠΚΕ, αντιτρομοκτατική) ο Βασίλης πέφτει στα χέρια των διωκτών του. Λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικές έρευνες τόσο στο κελί μου όσο και στο κελί του συντρόφου Πάνου Καλαϊτζή, από υπαλλήλους και κουκουλοφόρους των φυλακών. Η συγκεκριμένη κίνηση μόνο ως εκδικητική μπορεί να λογιστεί στη συνείδησή μου. Ως μία σειρά γεγονότων, μου δείχνουν τη “ζεστή φιλοξενία” που θα με περιμένει σε όλα τα χρόνια της αιχμαλωσίας μου. Γι’αυτό και από την πρώτη στιγμή στο μυαλό μου γυρίζει εφιαλτικά μία και μόνο σκέψη: Αν φτάσαμε σε εποχές που η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατουμένων αποτελεί έμπρακτη συνθήκη συνενοχής, τότε το πολιτικό καθήκον της αδιαλλαξίας κραυγάζει: Αμετανόητα παρών.

Η θέση μου θα βρίσκεται αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό των κρατουμένων γιατί τα κάγκελα είναι τα σύνορα δύο κόσμων σε διαρκή σύγκρουση.

Ξανά και ξανά φωτιά στα κάτεργα.

Θάνος Χατζηαγγέλου

Δ’ Πτέρυγα, φυλακές Κορυδαλλού

24/3/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *