Μία δίωξη βγαλμένη από τη χαφιέδικη πένα της εφημερίδας των συντακτών του Σύριζα

 

https://athens.indymedia.org/post/1617759/

 

από Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

26/03/2022 12:52 πμ.

 

Ο χαφιές κάνει τη δουλειά του: γράφει ότι του πει ο κομματικός υποβολέας του και ο μπάτσος. Εγώ να αναλάβω ότι απαιτεί, από τη θέση στην οποία βρίσκομαι κάθε στιγμή, ο κοινός αγώνας για την απελευθέρωση από το κράτος και το κεφάλαιο. Για τις ξεδιάντροπες καθεστωτικές πένες, δεν σηκώνω ούτε πταίσμα.

«…σύμφωνα με αστυνομικές πηγές…»

Η Κατάληψη GARE στα Εξάρχεια δημιουργήθηκε στις 20 Οκτώβρη 2016. Μέχρι τις 26 Αυγούστου 2019 αποτέλεσε ακατάπαυστα έναν ζωντανό κοινωνικό χώρο εξεγερσιακής πάλης, αυτοοργανωμένης αντίστασης, αλληλέγγυου βίου και κοινωνικής αυτονόμησης. Στο μεσοδιάστημα ανακαταλήφτηκε 2 φορές, μετά απο αστυνομικές επιχειρήσεις στρατιωτικής κατοχής. Στην πρώτη αστυνομική εισβολή (26/11/17), αιχμαλωτιστήκαμε 4 σύντροφοι, 2 αδερφοί καταληψίες από τη Βόρρεια Ευρώπη. Πριν συμπληρωθεί μία βδομάδα και με την επέτειο της εξέγερσης του Αλέξη Γρηγορόπουλου μπροστά μας, το κτίριο της GARE ξανάνοιξε για τη γειτονιά και το κίνημα. Η επόμενη εισβολή, 12/3/18, που απαντήθηκε εξίσου ταχύτατα, έγινε στο πλαίσιο μίας επιχείρησης παράλληλων εκκενώσεων 3 καταλήψεων, με τον χαρακτήρα ξεριζώματος των εξεγερσιακών βάσεων του αναρχικού κινηματος.

Η GARE ήταν διαρκώς κόκκινο πανί για την κυβέρνηση της ευρω-εθνικιστικής αριστεράς, λόγω της πολιτικής αντιπαράταξής της απέναντι στο μπλοκ της αντιεξέγερσης που συγκροτήθηκε στα Εξάρχεια μετά τις συνθηκολογήσεις ορισμένων ομαδοποιήσεων. Η πρώτη αστυνομική εισβολή έφερε ένα κατηγορητήριο βαρύ για υπόθεση κατάληψης. Αλλά το μίσος του σύριζα εναντιον των αναρχικών καταληψιών που δεν ενέδωσαν στον οπορτουνισμό κι αντ’αυτού συνέχισαν με επαναστατική πυξίδα, δεν χόρταινε με μία δίωξη. Τα καθεστωτικά ρεπορτάζ για την πρώτη ανακατάληψη έδειχναν συλληφθέντες της προηγηθείσας εκκένωσης ως τους ανακαταληψίες. Η κομματική χαφιέδικη πένα του Μάνου Τσαλδάρη, έγραψε αυτολεξεί: «Στην ανακατάληψη του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια προχώρησε τα ξημερώματα του Σαβάτου ομάδα αναρχικών στην οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντάσσονταν και οι 4 συλληφθέντες κατά την επιχείρηση εκκένωσης που έγινε 6 μέρες νωρίτερα».

Η επέτειος της δεκεμβριανής εξέγερσης ήταν η αφορμή για να κινηθεί μια διαδικασία για την «κατάλυση του παρακράτους των Εξαρχείων» (όπως αιτήθηκε ένα γνωστό φασιστόμουτρο της γειτονιάς προς τον στρατηγό Τόσκα). Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου απαίτησε την εκκένωση μίας δεκαεξάδας καταλήψεων στην Αθήνα, ως επί τω πλείστω κινηματικών (συν το κοντείνερ-βιβλιοθήκη από την πλατεία Εξαρχείων). Οπότε ήρθε η επιχείρηση του Μάρτη.

Τον επόμενο Οκτώβρη (του ‘18) το ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ο μηχανισμός αντιαναρχικής καταστολής, συνέταξε ένα διωκτικό έγγραφο στο οποίο με κατονόμασε ως ηγούμενο της ανακατάληψης, 8 μήνες πριν. Τελικώς το 2021 γίνεται δίωξη εναντίον μου και εναντίον ενός ανθρώπου που είχε αφήσει ένα δακτυλικό αποτύπωμα στο κτίριο της GARE. Μοναδικό στοιχείο για τη συμμετοχή μου στην ανακατάληψη, χαφιέδικες πένες. Οι μπάτσοι δεν μπήκαν ούτε στον κόπο να φτιάξουν έναν δικό τους μάρτυρα.

Η συγκεκριμένη διώξη είναι και ποινικά γελοία και ασήμαντη. Είναι αυτονόητο ότι σε οποιεσδήποτε περιστάσεις, δεν θα αποποιούμουν τη συμμετοχή μου στους αγώνες της GARE. Άλλωστε εκκρεμεί η δίκη της πρώτης αριστερής στρατοκρατικής επίθεσης στην κατάληψη. Όμως για να μην κρυφτεί ούτε λεπτομέρεια της ξεφτίλας των χαφιέδων τύπου Εφημερίδας των Συντακτών, θα πω την αλήθεια ότι κανείς από τους 4 συλληφθέντες δεν βρισκόμασταν στο σώμα της ανακατάληψης, διότι ήταν αρκετά μαζικό ώστε να μην έχει ανάγκη τους ήδη εκτεθειμένους συντρόφους. Ο χαφιές κάνει τη δουλειά του: γράφει ότι του πει ο κομματικός υποβολέας του και ο μπάτσος. Εγώ να αναλάβω ότι απαιτεί, από τη θέση στην οποία βρίσκομαι κάθε στιγμή, ο κοινός αγώνας για την απελευθέρωση από το κράτος και το κεφάλαιο. Για τις ξεδιάντροπες καθεστωτικές πένες, δεν σηκώνω ούτε πταίσμα.

Οι κάλπες τριγυρνάνε στον ορίζοντα

μα το κουτόχορτο κάηκε

ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ίδιοι οι μπάτσοι τους

ίδιοι κι οι χαφιέδες τους

(Η δικάσιμος της τρανής διωκτικής υπόθεσης έχει οριστεί για τις 31 Μάρτη στο 3μελες Πλημμελειοδικείο Αθηνων)

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

22/3/2

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *