Ανταπόκριση απο εφετείο για την υπόθεση Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλο

https://athens.indymedia.org/post/1618795/

από Άπατρις

25/05/2022 8:01 πμ.

 

ανταπόκριση από την εφημερίδα δρόμου ΑΠΑΤΡΙΣ. https://apatris.info/antapokrisi-apo-efeteio-gia-tin-ypothe/

Ξεκίνησε το εφετείο για την υπόθεση Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλου όπου κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του θα υπάρχει ανταπόκριση από την εφημερίδα δρόμου ΑΠΑΤΡΙΣ.

Κείμενο για την δίκη και την υπόθεση από τον Δ. Χατζηβασιλειάδη : «Για την αντίσταση στη δίκη της κατασταλτικής επιχείρησης του Νοέμβρη ’19» https://athens.indymedia.org/post/1618429/Κείμενο για την δίκη και την υπόθεση από Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο : «ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ DNA ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!»https://athens.indymedia.org/post/1616751/

1η Δικάσιμος του εφετείου για Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη έγινε χθες με την ανάγνωση του καταλόγου μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης και με αιτήματα που αφορούσαν την έναρξη της δίκης διότι υπάρχει αίτημα υπεράσπισης πολιτικής αγωγής του μπάτσου που ηταν φρουρός στην γαλλική πρεσβεία όταν έγινε η επίθεση σε αυτήν από την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα ενώ δεν υπάρχουν κατηγορίες στο εφετείο που να αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση.Στην διάρκεια της διαδικασίας ειπώθηκε από τον Δ. Χατζηβασιλειάδη ότι δεν έχει γίνει καμία υπεράσπιση και καμία τοποθέτηση για την ιστορία και την δράση της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα στο πρωτόδικο δικαστήριο. Καθώς τοποθετήθηκε και για την παράσταση πολιτικής αγωγής ότι ακόμα και αν κάτι πρέπει να ζητήσει ο μπάτσος ως αποζημίωση, είναι από το κράτος αφού δεν υπάρχει ζήτημα μεταξύ ιδιωτών μιας και αποτέλεσε μία πολιτική πράξη της Οργάνωσης εναντίον του κράτους. Ενώ παράλληλα ότι αναφέρετε στο νόμο για το δικαίωμα αυτό είναι προσπάθεια αποπολιτικοποίησης τον υποθέσεων που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του 187Α.Ο Β. Σταθόπουλος εξήγησε και κατέθεσε ότι υπήρξε ξανά εκδικητικά αργοπορημένη μεταγωγή και ζήτημα για την προετοιμασία της δίκης.Η δίκη διακόπηκε ώστε να εξεταστεί το αίτημα να μην παραστεί η συγκεκριμένη πολιτική αγωγή.

Οι επόμενες δικάσιμοι είναι 25/5 αίθουσα Δ100Δ και 30/5 Δ100Α στο εφετείο στην Λουκάρεως.

 

Ανταπόκριση απο εφετείο για την υπόθεση Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *