Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο για τους αναρχικούς Δ. Χατζηβασιλειάδη & Β. Σταθόπουλο

https://athens.indymedia.org/post/1618858/

 

από Πρωτοβουλία αλληλέγγυων

28/05/2022 3:36 μμ.

 

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο (Λουκάρεως) για τους αναρχικούς συντρόφους μας, Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλο, τη Δευτέρα 30 Μάη στις 9.00. Υπερασπιζόμενοι/ες τον αγώνα για μια κοινωνία αταξική κι ελεύθερη από την κανιβαλική εξουσία, οφείλουμε να σταθούμε μαχητικά αλληλέγγυοι/ες με όσους υπερασπίζονται στην πράξη, την επαναστατική οργάνωση των καταπιεσμένων. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε όσους με βαρύ κόστος κάνουν πράξη, το πραγματικό νόημα της αλληλεγγύης. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 30 ΜΑΗ – ΕΦΕΤΕΙΟ

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή απ’ ό,τι μπορούν να περιγράψουν τα λόγια μας. Ζούμε κάτω από την μπότα αδίστακτων ολιγαρχών, που μοιράζουν στους πληβείους μόνο βόμβες, τρόμο, αρρώστια, φτώχεια κι ατέρμονη εκμετάλλευση. Τι άλλο εκτός από αντίσταση με όλα τα μέσα μπορεί να εγγυηθεί την ελπίδα για μια ελεύθερη ζωή; Το πρόταγμα της αδιάκοπης επαναστατικής πάλης δεν είναι θεωρία, αλλά ενσαρκώνεται από όσους/ες οργανώνονται σήμερα ενάντια στην τυραννική εξουσία. Οι ένοπλοι αντάρτες που σηκώνουν την ευθύνη να ζωντανεύουν αυτό το πρόταγμα εδώ και τώρα, αποτελούν την πρώτη ύλη του επαναστατικού κινήματος.

Στο πρόσωπο του συντρόφου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, που αιχμαλωτίστηκε τον Αύγουστο του 2021, μετά από 2 χρόνια φυγής, και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης, το κράτος τιμωρεί την ανάληψη του κοινωνικού καθήκοντος -δηλαδή της έμπρακτης αντίστασης στο καθεστώς τρομοκρατίας του: την ανάληψη της αποκλειστικής ευθύνης για τη φύλαξη του όπλου-σφραγίδα της Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα αλλά και για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του αντάρτικου με βάση τη στρατηγική της Οργάνωσης, η οποία έχει παύσει τη δράση της από το 2017. Με τα λόγια του συντρόφου, η Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα αποτέλεσε ένα παράδειγμα «όπου το αντάρτικο, ξεκινώντας με τις ελάχιστες διαθέσιμες πολιτικές δυνάμεις, επιχειρεί να δυναμώσει την κοινωνική εξέγερση, να την προστατεύσει και να καταθέσει επαναστατική γραμμή εντός της» κι «έκανε το καθήκον της, όπως μπόρεσε, για όσο υπήρχε ένα συλλογικό σώμα που αναγνώριζε αυτό το καθήκον».

Την ίδια στιγμή, το κράτος αντιλαμβάνεται πλήρως ότι για να πλήξει το αντάρτικο, πρέπει να πλήξει την κοινωνική κι έμπρακτη αλληλεγγύη που αποτελεί το υπόστρωμα κάθε απελευθερωτικού αγώνα. Τιμωρεί με την πρωτοφανή εκδικητικότητα των 19 χρόνων κάθειρξης, τον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο, που βοήθησε έναν τραυματισμένο αγωνιστή σε κατάσταση φυγής, χωρίς να τον παραδώσει στην καταστολή, ενσαρκώνοντας έτσι τη συνείδηση και τη στάση της έμπρακτης αλληλεγγύης. Με τη δίκη που έγινε και τη δίκη που ξεκινάει στις 18 Μαΐου, το κράτος ποινικοποιεί την αλληλεγγύη στη μεθόριο της επαναστατικής πάλης.

Υπερασπιζόμενοι/ες τον αγώνα για μια κοινωνία αταξική κι ελεύθερη από την κανιβαλική εξουσία, οφείλουμε να σταθούμε μαχητικά αλληλέγγυοι/ες με όσους υπερασπίζονται στην πράξη, την επαναστατική οργάνωση των καταπιεσμένων. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε όσους με βαρύ κόστος κάνουν πράξη, το πραγματικό νόημα της αλληλεγγύης.

«… ο χειμώνας πέρασε, η άνοιξη ήρθε, το καλοκαίρι θα έρθει, το φθινόπωρο θα έρθει κι ο χειμώνας θα έρθει ξανά, οι εποχές θα περάσουν, αλλά εμείς θα παραμείνουμε εδώ»

Τετάρτη 30 Μάη, 9.00: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΦΕΤΕΙΟ (Λουκάρεως)

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πρωτοβουλία αλληλέγγυων

 

«… Η έμπρακτη αλληλεγγύη δεν είναι θέση, είναι στάση ζωής, είναι ζήτημα συνείδησης, γίνεται βίωμα στη ζωή μας. Είναι η έμπρακτη κριτική ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Εκφράζοντάς την ο καθένας-η καθεμιά στις προσωπικές μας ζωές, μεγαλώνουμε μ’ αυτή, δίνοντάς της πρακτική κι ουσιαστική σημασία. Η αλληλεγγύη είναι βίωμα, την κρατάμε στα χέρια μας και τη μοιράζουμε απλόχερα όταν χρειάζεται. Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι ιδέα, καθορίζει τη συνείδησή μας, είναι αξιακός κώδικας, είναι η πράξη μεταξύ ανθρώπων χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος ή της εξουσίας, βασίζεται στην ανιδιοτέλεια και χαρακτηρίζει την ανθρώπινη υπόσταση. Είναι η ιστορία και το μέλλον μας. Είναι η επιλογή του να παραμείνεις άνθρωπος. …»

Βαγγέλης Σταθόπουλος

«… Η αναρχία δεν είναι το έργο ενός ώριμου διαννοουμένου με μούσια και σίγουρα, δεν είναι ένας μπρατσωμένος άντρας. Είναι ένα μικρό κορίτσι με τα αμέτρητα πρόσωπα του σύμπαντος, πολλά κορίτσια, που γνωρίζει ήδη -είναι εγγεγραμμένο στις ασύνορες σάρκες της- την ιστορία του κόσμου. Στο καθετί που κάνουμε αγωνιζόμενοι ενάντια στην τυραννία, οφείλουμε να έχουμε παρόν στον νου μας, το πρόσωπο της κοινωνίας που θα κληρονομήσει τη γη και τους μύθους που αφήνουμε: η ελεύθερη κοινότητα των παιδιών. …»

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *