Ενημέρωση από τη συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην αποφυλάκιση του Κορκονέα

https://athens.indymedia.org/post/1619731/

από Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

06/07/2022 6:54 πμ.

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην αποφυλάκιση του Κορκονέα

Την Τρίτη 5 Ιούλη είχε καλεστεί συγκέντρωση ενάντια στην αποφυλάκιση του Κορκονέα. Η συγκέντρωση καλέστηκε στις 20.00 στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στο μνημείο του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη, και συναποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί πορεία στους δρόμους των Εξαρχείων. Ο παλμός ήταν έντονος απ’ την αρχή ως το τέλος, ενώ συνεχώς φωνάζονταν συνθήματα, με στόχο να καταδειχθεί πως η “δικαιοσύνη” είναι ξεκάθαρα ταξική: Απ’ τη μία αποφυλακίζει τον μπάτσο-δολοφόνο του Αλέξανδρου, με απόφαση του εφετείου Λαμίας, του ίδιου εφετείου που απ’ την άλλη στερεί την ελευθερία στον αναρχικό απεργό πείνας από 23/5 Γιάννη Μιχαηλίδη. Η πορεία κινήθηκε στους δρόμους των Εξαρχείων, και έληξε ακριβώς στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε, δηλαδή στο μνημείο του Αλέξανδρου.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, κόσμος επέλεξε να συγκρουστεί με τις δυνάμεις καταστολής που είχαν στρατοπεδεύσει στα πέριξ των Εξαρχείων, αλλά και σε πολλά σημεία εντός της γειτονιάς. Άλλη μια ακραία μορφή αυταρχισμού και αδιάκριτης καταστολής εκτυλίχθηκε στα Εξάρχεια απ’ τα τάγματα εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. Έπειτα από τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΔΕΛΤΑ, οι δυνάμεις καταστολής περικύλωσαν τα Εξάρχεια, έπνιξαν τη γειτονιά ξανά στα χημικά και μπούκαραν πάνοπλοι σε καταστήματα της περιοχής, όπου θαμώνες έπιναν το ποτό τους. Άρχισαν να τραμπουκίζουν και να προσαγάγουν κόσμο στο σωρό. Συγκεκριμένα, στο μπαρ “5 δρόμοι”, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες, προσήχθη από ΜΑΤ και ΟΠΚΕ όλος ο κόσμος στη ΓΑΔΑ, ενώ από την επιχείρηση “σκούπα” δε γλίτωσαν ούτε οι εργαζόμενοι/ες του μαγαζιού. Καλέστηκε άμεσα αντανακλαστική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω απ’ τη ΓΑΔΑ, όπου βρέθηκε πλήθος αλληλέγγυου κόσμου. Ο κόσμος που προσήχθη αφέθηκε ελεύθερος μερικές ώρες αργότερα.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι το δόγμα “νόμου και τάξης”. Την ίδια ώρα που αποφυλακίζει αμετανόητους δολοφόνους και βιαστές (Κορκονέας, Χορταριάς, Φιλιππίδης, Λεβέντηδες), την ίδια ώρα που απαλλάσσει τα δικά της παιδιά από μεγαλειώδη σκάνδαλα (Novartis), επιλέγει να επιτεθεί και να τρομοκρατήσει τον κόσμο του αγώνα και όσους/ες τολμούν να σηκώσουν ανάστημα και να σταθούν ανάχωμα στις μεθοδεύσεις τους. Βασανίζει τον σύντροφο απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που ενέχει η κάθε μέρα που περνά με τη μη ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για αποφυλάκιση. Μπροστά λοιπόν σ’ αυτή την αυταρχική αντιμετώπιση, εμείς δηλώνουμε ότι δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Θα μας βρουν μπροστά τους.

ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *