Κάλεσμα στήριξης στη δίκη συντρόφου απο το Συντονιστκό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων

https://athens.indymedia.org/post/1619948/

 

από Συντονιστικό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων

18/07/2022 4:26 μμ.

 

Στόχος μας είναι να υπερπιστούμε τη γειτονιά των Εξαρχείων ενάντια στα συμφέροντα που την θέλουν παραδομένη σε όνειρώξεις παραγωγικότητας και κερδοφορίας.Δε θα ανεχτούμε την παρουσία των μπάτσων στις διαδικασίες μας. Ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία που είναι ένα συνεχές και καθημερινό φαινόμενο. Ως συντονιστικό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων καλούμε σε συγκέντρωση την Τρίτη 19-07-2022, ώρα 9.00π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την υποστήριξη του συντρόφου που συνελήφθη στο περιστατικό. ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Την Τρίτη (12/07) κατά την διάρκεια συνέλευσης του συντονιστικού δράσεων για την υπεράσπιση των Εξαρχείων στην πλατεία, ομάδα “δράση” πάρκαρε τα μηχανάκια της στην πλατεία και έκανε εξακριβώσεις σε παρέα κοντά στον χώρο της συνέλευσης. Τα άτομα της συνέλευσης του συντονιστικού αντέδρασαν φραστικά στη συνεχή και συμμορίτικη παρουσία των δυνάμεων καταστολής στην πλατεία και την γενικότερη προκλητική τους στάση στην περιοχή. Μέλη της ομάδας “δράση” προσέγγισαν με προκλητικό τρόπο την συνέλευση και απαίτησαν, στοχοποιώντας συγκεκριμένο άτομο, να δούνε την ταυτότητα του παρεμβαίνοντας στην πολιτική διαδικασία.

Οι μπάτσοι άρπαξαν τον σύντροφο και προσπάθησαν να τον οδηγήσουν στο τζιπ ΟΠΚΕ που είχε καταφτάσει εντωμεταξύ -καλέστηκε από μέλος της ομάδας “δράση” και εμφανίστηκε εντός λεπτού. Άτομα της συνέλευσης προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν το σύντροφο από τους απαγωγείς-μπάτσους με την συμπαράσταση ατόμων που ειδαν την εξέλιξη της σκηνής. Ο σύντροφός μεταφέρθηκε στο ΑΤ Εξαρχείων όπου αλληλέγγυα συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με συνθήματα για την βίαιη και αναίτια προσαγωγή και ύστερα ο σύντροφός οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ. Εκεί του ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες απείθια και αντίσταση όπως επίσης και στο δεύτερο άτομο που τυχαία προσήχθη όταν ζήτησε από την αστυνομία να του επιστραφεί το κινητό του τηλέφωνο το οποίο είχε αφαιρεθεί κατά τον έλεγχο νωρίτερα.

Το συμβάν έρχεται σε συνέχεια των γεγονότων της 5ης Ιουλίου όπου μπάτσοι εισέβαλαν σε μαγαζί προσάγοντας στο σωρό 33 άτομα, τους συνεχούς αναίτιους ελέγχους και τραμπουκισμούς σε άτομα επί της πλατείας και γενικότερα στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και ευρύτερα. Ως συνέλευση αναγνωρίζουμε την στοχοποίησή μας από τις δυνάμεις καταστολής λόγω της δράσης μας ενάντια στα σχέδια κράτους, κεφαλαίου και εργολάβων-μεγαλοιδιοκτητών με σκοπό τον εξευγενισμό και την τουριστοποίηση της γειτονιάς των Εξαρχείων. Τμήμα των παραπάνω σχεδίων αποτελεί η κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία, η παράδοση του λόφου Στρέφη σε ιδιωτικά συμφέροντα και η μετατροπή της γειτονιάς σε ξενοδοχείο βραχυχρόνιας μίσθωσης. Επίσης αναγνωρίζουμε την διαρκή στοχοποίηση των κινημάτων στην περιοχή και την προσπαθεια της αστυνομίας να τα καταστείλει. Τώρα όπως πάντα, η αστυνομία επιτελεί τον ρόλο της ως κυνηγό των φτωχών και αγωνιζόμενων ως την τελική εκδίωξη τους από την γειτονιά.

Στόχος μας είναι να υπερπιστούμε τη γειτονιά των Εξαρχείων ενάντια στα συμφέροντα που την θέλουν παραδομένη σε όνειρώξεις παραγωγικότητας και κερδοφορίας. Δε θα ανεχτούμε την παρουσία των μπάτσων στις διαδικασίες μας. Ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία που είναι ένα συνεχές και καθημερινό φαινόμενο.

Ως συντονιστικό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων καλούμε σε συγκέντρωση την Τρίτη 19-07-2022, ώρα 9.00π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την υποστήριξη του συντρόφου που συνελήφθη στο περιστατικό.

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *