Ενημέρωση για την υγεία του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

https://athens.indymedia.org/post/1619993/

 

από Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

20/07/2022 6:59 μμ.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Ο σύντροφος και απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης σήμερα συμπληρώνει 59 ημέρες απεργίας πείνας. Έχει χάσει περισσότερο το 24% του σωματικού του βάρους, καθώς από τα 73 κιλά που ζύγιζε στις 23/5 έχει φτάσει μέχρι σήμερα στα 55,5 κιλά. Η απειλή για τη ζωή του είναι πλέον μεγάλη καθώς τα λευκά αιμοσφαίρια έχουν πέσει τόσο κάτω από το κατώτερο φυσιολογικό όριο (τιμή: 2.43 με όρια 4.60-10.2 K/μL) οδηγώντας σε ανοσοανεπάρκεια. Τα αιμοπετάλια επίσης καταμετρούνται πολύ χαμηλότερα από το κατώτερο φυσιολογικό όριο (τιμή: 90 με όρια 142-424 K/μL) κι η Θρομβοπενία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και απειλητικές εσωτερικές αιμορραγίες. Με βάση τις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις του και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς κινδυνέυει από βαριά οστεοπόρωση ενώ ήδη ο ίδιος αισθάνεται πόνο στις αρθρώσεις.Επιπλέον παρουσιάζει έντονο πόνο στο στήθος στην παραμικη προσπάθεια κίνησης. Έχει ήδη πιθανά μόνιμο νευρολογικό πρόβλημα στους οφθαλμούς καθώς η νευρολογική εξέταση έδειξε διπλωπία σε ακραίες θέσεις λόγω έλλειψης θρεπτικών. Οι τελευταίες ακτινολογικές εξετάσεις και η εξέταση υπερήχου (στις 18/7) έδειξαν πως τα όργανα που διατρέχουν πλέον άμεσο κίνδυνο μόνιμων βλαβών είναι η χολή και ο σπλήνας, με το τελευταίο να αντιμετωπίζει επιπλέον επιβάρυνση καθώς ο Γιάννης έχει εκ γενετής Μεσογειακή αναιμία (θαλασσαιμία). Τέλος, υπάρχει έντονος πόνος στον αριστερό νεφρό.Σε όλα τα παραπάνω δεν βοηθούν οι αυξημένες διαταραχές του ύπνου του και σίγουρα ο χώρος αισθητηριακής απομόνωσης στον οποίο βρίσκεται και που οδηγεί στη σχεδόν ολοκληρωτική απουσία δυνατότητας στήριξης, φροντίδας και παρακολούθησης από τους οικείους του και την προσωπική του ιατρό.

Όλα τα παραπάνω κάνουν φανερό πως το κράτος και η δικαστική μαφία εξοντώνουν το σύντροφο μας. Είναι τώρα που οι ευθύνες ολονών μας βαραίνουν καθώς πρέπει να σταθούμε εμπόδιο με όσες δυνάμεις διαθέτουμε σε αυτό το βασανισμό που υφίσταται ο Γιάννης. Για αυτό καλούμε όλους και όλες να κατέβουν στο δρόμο και να μαζικοποιήσουν τα καλέσματα των επόμενων ημερών.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *