Κείμενο – έναρξης απεργίας πείνας Β.Σταθόπουλου για Γ. Μιχαηλίδη

https://athens.indymedia.org/post/1619978/

 

από Απεγία πείνας – Βαγγέλης Σταθόπουλος

20/07/2022 8:44 πμ.

 Ως πολιτικός κρατούμενος ξεκινάω απεργία πείνας από τις 20/7/2022 μέχρι τη Δευτέρα 25/7/2022 όπου εξετάζεται η υπό όρους αποφυλάκισή του. Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.

Πόσο βέβαιοι είμαστε ότι δεν υπάρχει η θανατική ποινή στην Ελλάδα;

Παραμένοντας έγκλειστος για τρία χρόνια για λόγους αλληλεγγύης, βιώνω άμεσα την εκδικητικότητα των διωκτικών αρχών στα κελιά της ακροδεξιάς κυβέρνησης! Αυτό που ζούμε σήμερα ως Αναρχικό κίνημα είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα ανοιχτός πόλεμος σε όλα τα μέτωπα από το καθεστώς.

Η σημερινή χούντα δείχνει πραγματικά ποιοί είναι με την καθημερινή τους συμπεριφορά στον δρόμο, με κατασταλτικούς νόμους για πορείες και απεργίες, παράλληλα με μια συνεχή στυγνή αστυνομοκρατία έχει επιβληθεί ο αυταρχισμός σε όλη την κοινωνία. Η εκδικητικότητα στους πολιτικούς αντίπαλους, εκείνους που θεωρούν επικίνδυνους για τα σχέδιά τους, στοχεύει στην πολιτική τους εξόντωση φτάνοντας μέχρι και τη φυσική εξόντωση όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Οι συμπάθειες της κυριαρχίας δεν κρύβονται. Απελευθερώνουν τους φιλικά προσκείμενους υπηκόους τους, όπως είναι ο βιαστής ανήλικων παιδιών Λιγνάδης, τον Φιλιππίδη ο οποίος κατά εξακολούθηση βίαζε γυναίκες, τον Κορκονέα που εκτέλεσε τον δεκαπεντάχρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τον Χορταριά ένας από τους δολοφόνους της Zackie Oh και φυσικά τους χρυσαυγίτες που αρκετοί είναι ήδη έξω με αναστολή. Αυτά είναι μονάχα μερικά λαμπρά παραδείγματα από μια λίστα που δεν τελειώνει. Ενώ απροκάλυπτα κρατά τον σύντροφό μας Γιάννη Μιχαηλίδη δέσμιο στις φυλακές, έχοντας εκτίσει ήδη τα 3/5 της ποινής του και δικαιούται βάσει των δικών τους νόμων την αναστολή. Οδηγώντας τον στην φυσική του εξόντωση, σκοτώνοντάς τον αργά και βασανιστικά με την απεργία πείνας που απροκάλυπτα του αρνούνται την δίκαιη αποφυλάκισή του.

Ως πολιτικός κρατούμενος ξεκινάω απεργία πείνας από τις 20/7/2022 μέχρι τη Δευτέρα 25/7/2022 όπου εξετάζεται η υπό όρους αποφυλάκισή του. Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Βαγγέλης Σταθόπουλος έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας  19/7/2022

 

Για την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *