[Βίντεο] από το όργιο καταστολής στα Εξάρχεια μετά την απαγόρευση της πορείας ενάντια στους βιασμούς

https://athens.indymedia.org/post/1620050/

 

από Tar

23/07/2022 4:59 πμ.

 

Βίντεο από το όργιο καταστολής στα Εξάρχεια μετά την απαγόρευση της πορείας ενάντια στους βιασμούς το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουλίου 2022.

Εξάρχεια, 22 Ιούλη 2022, και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Θεοδωρικάκος, έπειτα από πρόσφατη επίσημη προτροπή του Δημάρχου Αθηναίων Μπακογιάννη, έδωσε εντολή για απρόκλητο χτύπημα φεμινιστικών ομάδων που είχαν καλέσει στα Εξάρχεια πορεία ενάντια στην έμφυλη βία και τους βιασμούς.

Διανύουμε ακόμη τις μέρες που ο εκλεκτός της οικογένειας Μητσοτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, αφέθηκε ελεύθερος, αν και καταδικάστηκε για βιασμούς ανηλίκων, ενώ δεν έχουν περάσει παρά 2 εβδομάδες από τότε που αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh), Αθανάσιος Χορταριάς. Παράλληλα, καθημερινά τα δελτία ειδήσεων απαριθμούν περιστατικά έμφυλης βίας, σεξουαλικές επιθέσεις, βιασμούς, γυναικοκτονίες, οι σχετικές υποθέσεις δεν έχουν τέλος. Κι είναι ακριβώς το πρόσωπο αυτό της εξουσίας που από τη μία καμώνεται την ευαίσθητη, αλλά από την άλλη δε διστάζει τόσο απρόκλητα να αιματοκυλήσει στην κυριολεξία (σύμφωνα με τις καταγγελίες που ήδη έχουν γίνει γνωστές) μια πορεία ενάντια στην έμφυλη βία που λέει “Ως Εδώ”.

[VIDEO]

Καρέ-καρέ: Έτσι απρόκλητα τα ΜΑΤ χτύπησαν την πορεία ενάντια στους βιασμούς στα Εξάρχεια

Εικόνες χούντας και αστυνομικής σαπίλας στα Εξάρχεια

Προσαγωγές από το καφενείο της πλατείας Εξαρχείων

Δήλωση δικηγόρου Άννυς Παπαρούσου για το όργιο καταστολής στα Εξάρχεια

Μπάτσος λέει σε γυναίκα δημοσιογράφο να πάει στην κουζίνα της

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *