Η ζωή του αναρχικού Alfredo Cospito βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο: Ενημέρωση για την υγεία του και μήνυμα των συντροφ(ισσ)ων του

https://athens.indymedia.org/post/1623361/

από radiofragmata

27/01/2023 4:02 μμ.

Σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2023, ο Alfredo Cospito βρίσκεται στην 100η ημέρα απεργίας πείνας. Όταν ξεκίνησε, την 20η Οκτωβρίου 2022, ήταν παραπάνω από 97 κιλά. Σήμερα είναι περίπου 40 κιλά. Η προσωπική του γιατρός και ο δικηγόρος του δεν έχουν τη δυνατότητα να τον παρακολουθούν στενά, όπως αρμόζει στην τερματική αυτή κατάσταση της υγείας του αλλά και της υπόθεσής του, αντίστοιχα. Της/ου απαγορεύεται να μιλήσουν ξεκάθαρα και κριτικά επί του θέματος, αφού σε περίπτωση που το κάνουν θα αντιμετωπίσουν ποινικές κυρώσεις.

Πέραν αυτών, είναι υπαρκτός ο φόβος πως για οτιδήποτε του συμβεί δε θα έχουν άμεση ενημέρωση – ούτε η γιατρός ούτε ο δικηγόρος ούτε τα αγαπημένα του πρόσωπα ή και οι σύντροφοι/ισσες που στέκονται εκεί σε αλληλεγγύη.

Για την κατάσταση της υγείας του (λόγω του εκτάκτου, το παραθέτουμε αυτούσιο στα αγγλικά αλλά η αυτόματη μετάφραση είναι επαρκής για να καταλάβει κανείς το νόημα, ενώ εντός του συνδέσμου υπάρχουν αρκετά ακόμα σχετικά links με προηγούμενες ενημερώσεις): Update about the health condition of Alfredo Cospito on the 99th day of hunger strike (Italy, January 26, 2023)

Από χθες μέχρι σήμερα, η κατάστασή του έχει χειροτερέψει, ενώ η άρνηση των αρχών να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες δημιουργεί και την ανησυχία που αναφέρεται παραπάνω. Επιπροσθέτως, το αίτημα από πλευράς του δικηγόρου του συντρόφου, Flavio Rossi Albertini, για την επανεξέταση της παραμονής του στο καθεστώς βασανιστηρίων 41bis ορίστηκε για τις 20 Απριλίου αυτού του έτους. Όλοι και όλες συμφωνούν πως δεν υπάρχει τόσος χρόνος, ενώ η γιατρός του κάνει σαφές πως “αυτό δεν συνάδει με τη φυσική κατάσταση του Alfredo”.

Το μήνυμα των συντρόφων και συντροφισσών του που στέκονται από την πρώτη στιγμή σε αλληλεγγύη με τον Alfredo εκτός των τειχών:

“Ο Alfredo πεθαίνει. Την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει μοιράζονται τόσοι/ες πολλοί/ές: η Marta Cartabia, ο σημερινός Υπουργός Δικαιοσύνης, το Ποινικό Δικαστήριο της Ρώμης, η DNAA (Εθνική Διεύθυνση Κατά της Μαφίας και της Τρομοκρατίας), η Εισαγγελία του Τορίνο, όλοι/ες εκείνοι/ες που πάντα γύριζαν το κεφάλι τους/ις από την άλλη πλευρά, επειδή τα βασανιστήρια είναι καλά για τους μαφιόζους, οι σκλαβωμένοι δημοσιογράφοι που τώρα τρελαίνονται για άλλες φρικαλεότητες στο όνομα της επιλεκτικής μνήμης.

Καμία Ειρήνη – Καμία Συγχώρεση. Μόνο Μίσος.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *