Λήξη της απεργίας πείνας και δίψας του Βασίλη Δημάκη

 

https://athens.indymedia.org/post/1586603/

 

από vidura

15/04/2018 2:09 μμ.

 

Νίκη του Β. Δημάκη

 

Ο Β. Δημάκης έδωσε χθες τέλος στην απεργία πείνας (14/3) και δίψας (6/4), μιας και:
“…του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο…”, οπως ανέφερε η δικηγόρος του.

Πρόκειται για μια καθαρή νίκη του απεργού, μιας και λίγες ώρες νωρίτερα δεν είχε υποκύψει ούτε στην ψυχολογική πίεση του εισαγγελέα:
“…δε σκέφτεσαι το μέλλον σου; την οικογένειά σου; Να βρεις ένα κορίτσι και να κάνεις οικογένεια;…”,
ούτε στον εκβιασμό του για αναγκαστική σίτιση, εντολή που θα έδινε ο ίδιος μιας και όπως είπε:
“…αν πεθάνεις, θα πρέπει να παραιτηθώ...” (!!!)

Αντίθετα, ο Δημάκης απάντησε στον εισαγγελέα πως:
“…θα ‘πρεπε να ‘χετε ήδη παραιτηθεί, η καρδιά μου που ήταν δυνατή δεν σας παραίτησε ακόμα, γιατί είστε δολοφόνοι, κι εσείς, και ο Σπηλιώτης, κι ο Γιαννακόπουλος, κι η Φραγκαθούλα, και ο Κοντονής και ο Φυτράκης…”.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο δικαιοσύνης, μέτα την ανακοίνωση λήξης της απεργίας, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο δίδονται συγχαρητήρια, “πρωτίστως“, στον εισαγγελικό λειτουργό. Ξεδιάνροποι…

 

 

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *