7η ΜΈΡΑ ΑΠΕΡΓΊΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΏΝ στα ΚΡΑΤΗΤΉΡΙΑ της ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

https://athens.indymedia.org/post/1600932/

από Πρωτοβουλία: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

09/11/2019 7:59 πμ.

Η Fatima και η Yasmin μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με ασθενοφόρο αργά χθες το μεσημέρι στην Παθολογική Κλινική του Ασκληπειίου Βουλας

Από τις 16 γυναίκες που ξεκίνησαν την απεργία πείνας, “απελευθερώθηκαν” 10, και με χειροπέδες μεταφέρθηκαν με καράβι ή κλούβα στο camp, που διεκδικούσαν να γυρίσουν, για να τελειώσουν τις χρονοβόρες διαδικασίες ασύλου ή στην Αμυγδαλέζα για να επιστρέψουν στη χώρα από την οποία έφυγαν για να σωθούν… Οι απάνθρωπες, ξενοφοβικές και φασιστικές συνθήκες εγκλεισμού οδηγούν σε φοβερή απελπισία και βαριά κατάθλιψη. Στη μεγαλειώδη απεργία πείνας των γυναικών, που πέρασε στο ντούκου, προστέθηκαν άλλες δυο γυναίκες, 2 νέες συλλήψεις από τη Συρία, μια ανήλικη 15 χρόνων και μια ενήλικη. Ο αριθμός των απεργών πείνας είναι σήμερα 8. Η Fatima και η Yasmin από το Ασκληπιείο Βούλας, μεταφέρθηκαν το βράδυ πίσω στο κολαστήριο της ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ, αφού εξετάσθηκαν και τους παρασχέθηκαν τα απαραίτητα, και σε ορούς, για να μην κινδυνέψει άλλο, η υγεία τους, εφόσον συνεχίζουν την απεργία πείνας.

Χθες, ενημερωθήκαμε, ότι σταμάτησαν την απεργία δίψας, που είχαν ξεκινήσει, γιατί κάποιες είχαν ήδη παρουσιάσει προβλήματα υγείας και γιατί αποφάσισαν ότι αυτό θα έπρεπε να είναι το έσχατο μέσο αγώνα, αν χρειαστεί. Η απεργία πείνας συνεχίζεται δυναμικά. Οι γυναίκες φωνάζουν να τις ακούσουμε με κάθε τρόπο, ότι προτιμούν να πεθάνουν παρά να μείνουν φυλακισμένες κι άλλο μέσα σ΄αυτό το ξενοφοβικό και σεξιστικό βόθρο με κατσαρίδες και κοριούς, χωρίς να έχουν βλάψει κανένα. Τις θαυμάζουμε αυτές τις γυναίκες, για το θάρρος τους. Ας κάνουμε τον αγώνα τους τραγούδι απελευθερωτικό κι ας το χορέψουμε στους δρόμους και τις πλατείες, μαζί, να ακουστεί παντού. Για να αποφυλακιστούν σήμερα! Για να χτυπήσουμε το φασισμό, το ρατσισμό και το μισογυνισμό στην Πέτρου Ράλλη, και παντού! Για να κλείσουν τα Αστυνομικά Κέντρα Κράτησης Μεταναστών και Προσφύγων. Για να σταματήσουν οι πόλεμοι. Για να ανοίξουν τα Σύνορα!

ΚΆΛΕΣΜΑ

ΑΎΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΉ 15 .00μμ, έξω από τα ΚΡΑΤΗΤΉΡΙΑ της ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

Για να σταθούμε δίπλα στις αδελφές μας, που αγωνίζονται, και να βροντοφωνάξουμε:

Στους δρόμους, στις πλατείες και στις φυλακές, γυναίκες μετανάστριες δεν είστε μοναχές!

Η Αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση είναι τα όπλα μας!

Πρωτοβουλία: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

email: spititongynaikon@riseup.net

 

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *