[Ιταλία] Ο Alfredo Cospito και η Anna Beniamino καταδικάστηκαν σε 23 και 17 χρόνια φυλάκισης

https://athens.indymedia.org/post/1630139/

 

από rebelian

27/04/2024 8:22 μμ.

Οριστικοποιήθηκαν οι ποινές φυλάκισης 23 ετών και 17 ετών και 9 μηνών στους αναρχικούς Alfredo Cospito και Anna Beniamino. Το Ακυρωτικό Δικαστήριο επικυρώνει την απόφαση bis του Εφετείου του Τορίνο.

Τα αιτήματα της υπεράσπισης και της Εισαγγελίας του Τορίνο απορρίφθηκαν και επέμειναν μέχρι τέλους να πάρουν ισόβια κάθειρξη: Οργή και αγάπη για τους συντρόφους μας! Με τις πρακτικές για τις οποίες κατηγορούνται! Ο Αλφρέντο έξω από το 41 bis!»

Με αυτόν τον τρόπο οι σύντροφοι της Ιταλίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη (25 Απρίλη) τις τελικές ποινές που επιβλήθηκαν στους Alfredo Cospito και Anna Beniamino στη δίκη της υπόθεσης Scripta Manent, η οποία προσπάθησε να κατηγορήσει τους δύο συντρόφους για μια «πολιτική σφαγή» με βάση τη δράση ενάντια στη σχολή των Καραμπινιέρων στο Fossano.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στο Κακουργιοδικείο της Ρώμης, επανεξετάστηκε μια έφεση σχετικά με τα ελαφρυντικά της καταδίκης για «πολιτική σφαγή», επιβεβαιώνοντας τελικά τις ποινές που είχαν ήδη καθοριστεί τον Ιούνιο του 2023, μετά τη μακρά απεργία πείνας του Alfredo Cospito κατά του 41 bis, η οποία διήρκεσε 182 ημέρες. Ως αποτέλεσμα, και οι δύο σύντροφοι παραμένουν στη φυλακή και υπό τα ίδια μέτρα απομόνωσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Απριλίου, η DIGOS του Τορίνο «εκτέλεσε 19 προληπτικά μέτρα (3 κατ’ οίκον συλλήψεις, 1 απαγόρευση διαμονής και 15 υποχρεώσεις διαμονής και καθημερινής υπογραφής) στο πλαίσιο της λεγόμενης επιχείρησης City που σχετίζεται με τα γεγονότα της πορείας της 4ης Μαρτίου 2023 σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Alfredo Cospito, στο πλαίσιο μιας σειράς κατασταλτικών εκφοβισμών εναντίον όσων κινητοποιήθηκαν για την υποστήριξη του συντρόφου.Παρά τις διώξεις και τη συνεχιζόμενη φυλάκιση της Άννας και του Αλφρέντο, τα σημάδια αλληλεγγύης συνεχίζουν να τους ενισχύουν στην άλλη πλευρά του τείχους.

Σχετικό περιεχόμενο:https://noticiasanarquistas.noblogs.org/post/2024/04/25/italia-ultima-operacao-repressiva-contra-anarquistas/https://noticiasanarquistas.noblogs.org/post/2024/03/26/supremo-tribunal-italiano-rejeita-pedido-de-alfredo-cospito-para-sair-do-41bis/https://noticiasanarquistas.noblogs.org/post/2023/10/30/italia-a-tortura-continua-alfredo-cospito-permanece-no-41bis/

αναρχικό πρακτορείο ειδήσεων-ana

 

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *