Για τον Χρήστο Τσουτσουβή και την Παλαιστινιακή Νάκμπα

https://athens.indymedia.org/post/1630381/

 

από Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

14/05/2024 10:31 μμ.

«…

Όμως η ιστορία γύρισε ανάποδα

αγαπήσανε τον σκοτωμένο, ήτανε καθαρός

όμορφος…»

Η Αντικρατική Πάλη σηματοδοτεί την πρώτη οργανωμένη απόπειρα του ελλαδικού αναρχικού κινήματος να τοποθετηθεί στο πραγματικό με συνέπεια στο επαναστατικό πρόταγμα. Η οριζοντίωση ενός εισαγγελέα προσδιόρισε μία στρατηγική γραμμή διαχρονικά αναγκαία για την υπεράσπιση του κοινωνικού κινήματος και το προχώρημα της ανατρεπτικής πάλης: ευθεία σύγκρουση με την αντεπανάσταση. Γι’αυτό για χρόνια ακουγόταν στους δρόμους το σύνθημα, «Ο Θεοφανόπουλος ήταν η αρχή, αυτό θα είναι το τέλος του κάθε δικαστή». Η μάχη του Γκύζη, στην οποία έπεσε ο αναρχικός αντάρτης Χρίστος Τσουτσουβής, εξέφρασε την αποφασιστικότητα που αναλογεί στην επαναστατική συνέπεια. Ο λαϊκός κόσμος ταυτίστηκε με την αλήθεια της πρακτικής διαδρομής του αναρχικού επαναστάτη. Ο Χρίστος Τσουτσουβής έγινε άφθαρτο σήμαντρο της ανατρεπτικής πάλης.

Η μάχη του Γκύζη συμπίπτει με την επέτειο της Παλαιστινιακής Νάκμπα, του μεγάλου διωγμού. Από την εποχή της Αντικρατικής Πάλης μέχρι σήμερα, η αντάρτικη πάλη στον ελλαδικό χώρο συνεχίζεται από διαφορετικούς δρόμους, προσδιορισμένη από τον διεθνισμό και με σημαντικές εστιάσεις ενάντια στην παγκόσμια κυριαρχία της ευρω-αμερικάνικης καπιταλιστικής μητρόπολης. Η υπαρξιακή ανάγκη του αντάρτη δεν είναι η ταυτότητα και οι τιμές της απόφασής του αλλά το δυνάμωμα της πάλης, η ανταπόκριση στην ταξική ανάγκη. Τιμάμε τους μάρτυρες της επανάστασης αναβαθμίζοντας τον αγώνα. Σηκώνουμε τη δική μας ιστορία τόσο όσο καταφέρνουμε να επέμβουμε ανατρεπτικά στην ιστορία των αφεντικών. Οι σιδερόφραχτοι κυβερνήτες που σφαγιάζουν τον παγκόσμιο Νότο, συνεχίζουν ανέγγιχτοι πίσω από τα σύνορά τους. Οι θυσίες των όμορφων νεκρών προσμένουν την ιστορική δικαίωση.

«…

παίζεται ακόμα η έκπληξη

παίζεται ακόμα η ζωή… » *

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

14 Μάη 2024

Φυλακές Δομοκού

*από ποίημα της Κατερίνας Γώγου για τον Χρίστο Τσουτσουβή. Ολόκληρο εδώ: https://athens.indymedia.org/post/1625227/

 

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *