Ανακοίνωση σχετικά με την σύλληψη και τη συκοφάντηση του συντρόφου Αντρέα Φ.

https://athens.indymedia.org/post/1630815/

από Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης Πάτρας

13/06/2024 2:35 μμ.

Ανακοίνωση σχετικά με την σύλληψη και τη συκοφάντηση του συντρόφου Αντρέα Φ.

Στις 21/02/2024 ο σύντροφος Αντρέας Φ. συλλαμβάνεται για απαλλοτρίωση αγαθών ευτελούς αξίας από γνωστό σούπερ μάρκετ με το κατηγορητήριο να αναβαθμίζεται παράλογα από κατηγορία κλοπής πλημμεληματικού χαρακτήρα σε αυτή της ληστείας κακουργηματικού χαρακτήρα. Την ίδια μέρα η ασφάλεια Πατρών μπήκε στο σπίτι του συντρόφου κατάσχοντας τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή μαζί με άλλα προσωπικά του αντικείμενα. Τα τοπικά μέσα έσπευσαν να καλύψουν το γεγονός στην προσπάθεια τους να εκλογικεύσουν την παρούσα παράλογη και απροκάλυπτη στοχοποίηση, που όπως έδειξε η ιστορία ήταν το πρώτο βήμα για την περεταίρω δίωξη του συντρόφου.

Στις 22/04/2024, ο σύντροφος Αντρέας Φ. συλλαμβάνεται εκ νέου κάτω από το σπίτι του από την ασφάλεια Πατρών και την αντιτρομοκρατική, ενώ ακολουθεί πολύωρη έρευνα στην οικεία του από τις δυνάμεις αυτές. Στη συνέχεια τον μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ (Αθήνα), με την υπόθεση να έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική. Από την πρώτη στιγμή, τοπικά όσο και πανελλαδικά ΜΜΕ βγάζουν άρθρα και δημοσιεύματα κάνοντας λόγο για σύλληψη «γνωστού αντεξουσιαστή», «τρομοκράτη», «αρχηγού», δημοσιεύοντας προσωπικά του στοιχεία και άλλα πολλά – πριν καν ο σύντροφος λάβει στα χέρια του την δικογραφία. Η διαδικασία της δημόσιας σπίλωσης και συκοφάντησης του συντρόφου συνεχίζεται και μετά την προφυλάκισή του τις 26/04/2024 από τον ανακριτή Αθηνών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, με νέο κύμα άρθρων στα ΜΜΕ, ολοκληρώνοντας την ήδη στρεβλή εικόνα που είχαν ήδη δημιουργήσει.

Αν κάποιος αρμόζει να μιλήσει για τον Αντρέα αυτοί είμαστε εμείς, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοί του. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Αντρέας αποτελεί κομμάτι της Συλλογικής Κουζίνας Αλληλεγγύης Πάτρας, όπως επίσης και η Κουζίνα αποτελεί δικό του κομμάτι.

Όντας από την αρχή της κουζίνας, έχει συνδράμει υλικά-φυσικά-οικονομικά-πνευματικά και ηθικά σε όλες τις δράσεις της. Πέρα από τον μεγάλο και σταθερό εβδομαδιαίο αριθμό μερίδων που μοιράζονται κάθε Δευτέρα στη πλατεία Βουδ εδώ και 3,5 χρόνια, το εγχείρημά μας με την ακατάπαυστη συμμετοχή του Αντρέα έχει προβεί σε: συλλογικά μαγειρέματα και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους στην Ηλεία αλλά και στους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία· καθαρισμούς πρώτων κατοικιών στα πλημμυρισμένα χωρία της Θεσσαλίας· απεργιακά μαγειρέματα· συλλογή και αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για σεισμοπαθείς στη Τουρκία· συλλογή και διανομή ρούχων (μέσα από τη δημιουργία αντίστοιχης κοινωνικής δομής)· διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε όσους το είχαν ανάγκη στη Πάτρα. Έχει συνδράμει και σε άλλα πολλά, που αν και ξεφεύγουν από το ρόλο της Συλλογικής Κουζίνας Αλληλεγγύης, έχουν διαχρονική αξία σε έναν κοινωνικό αγώνα για μια κοινωνία ελεύθερη, ανεξούσια, αλληλέγγυα και δίκαιη.

Με λίγα λόγια, το ήθος και ο χαρακτήρας του είναι γνωστά στη πόλη της Πάτρας.

Ήταν πάντοτε παρών να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που είχαν αφεθεί στη μοίρα τους από το κράτος και το κεφάλαιο, προτάσσοντας την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, την αντίσταση και την ταξική συνείδηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι η όποια προσπάθεια σπίλωσης του χαρακτήρα και ήθους του στοχεύει στην απονοηματοδότηση των αγώνων που έχει δώσει, αλλά και στην αλλοίωση της κοινωνικής και πολιτικής του υπόστασης.

Σε μια ολομέτωπη επίθεση κρατικών αρχών-ΜΜΕ για την στοχοποίηση του αγωνιστή συντρόφου και την απονοηματοδότηση και καταστολή των συλλογικών και κοινωνικών του αγώνων, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς.

Θα είμαστε στο πλευρό του συντρόφου Αντρέα Φ., στηρίζοντάς τον ηθικά και συντροφικά.

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης Πάτρας

 

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Αντρέας Φ.

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *