Oι Λύτρες, οι Λιγναδηδες, οι Φουρθιώτηδες και οι φτωχοδιάβολοι των φυλακών

https://athens.indymedia.org/post/1630947/

 

από Κρατούμενοι από τις φυλακές Κορυδαλλού

24/06/2024 3:55 μμ.

Δεν είναι μυστικό πως η διαβίωση των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές ορίζεται από τις ταξικές διακρίσεις και καθορίζεται από την ανισότητα που αυτές επιβάλλουν. Η προφυλάκιση του κακοποιητή γυναικών-ποινικολόγου Λύτρα μας υπενθύμισε πως στην φυλακή Κορυδαλλού βρίσκεται σε ισχύ ένας εσωτερικός κανονισμός διαφορετικός από αυτόν που εφαρμόζεται στην περίπτωση των άλλων κρατούμενων και ο οποίος αναγνωρίζει διαφορετικά δικαιώματα.

Με αφορμή την πανδημία, οι κρατούμενοι υποστήκαμε την περιστολή δικαιωμάτων που είχαμε εδώ και δεκαετίες. Ένα από αυτά ήταν και η δυνατότητα να δεχόμαστε μαγειρευτά φαγητά στα επισκεπτήρια από τις οικογένειές μας. Η πανδημία πέρασε, τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης έπαυσαν, η κανονικότητα επανήλθε. Ωστόσο ποτέ δεν επανεπετράπει η εισαγωγή φαγητών στα επισκεπτήρια. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους όπως φάνηκε ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, γιατί αν είσαι βιαστής Λιγνάδης, Φιλιππίδης, νταβατζής Φουρθιώτης που εκβιάζει την κυβέρνηση, κακοποιητής Λύτρας, μπορείς να δέχεσαι στα επισκεπτήρια τα γεύματα της αρεσκείας σου και χωρίς κανέναν περιορισμό. Για τους υπόλοιπους κρατούμενους που την άρση της απαγόρευσης αυτής αρνείται πεισματικά η διοίκηση της φυλακής, η υποβάθμιση της ποιότητας αλλά και της ποσότητας του φαγητού, θεωρείται μετά τον κορονοϊό κανονική συνθήκη.

Στο παρελθόν έχουμε κάνει αρκετές καταγγελίες προς το υπουργείο, (ορισμένες από αυτές να πλαισιωθήκαν από κινητοποιήσεις), σε μια προσπάθεια να αλλάξει η ισχύουσα σύμβαση με το μίνι μάρκετ που εξυπηρετεί τη φυλακή Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εκμεταλλεύεται τον μονοπωλιακό του ρόλο και λειτουργεί ως νταβατζής, αναγκάζοντάς τους κρατούμενους να αγοράζουν τα στοιχειώδη προϊόντα δύο και τρεις φορές πάνω από την ενδεδειγμένη τιμή. Αντί δηλαδή να υπάρξει μία ρύθμιση για την διευκόλυνση μας ως κρατούμενοι, αφαιρώντας πχ το ΦΠΑ από τα προϊόντα, αισχροκερδεί εις βάρος μας στο μέγιστο βαθμό. Αποτέλεσμα είναι πολλοί κρατούμενοι να αδυνατούν να συμπληρώσουν το διατροφολόγιο τους και να ζουν αποκλειστικά από το συσσίτιο φυλακής, που ως επί το πλείστον, δεν είναι επαρκές ούτε ποσοτικά αλλά ούτε και διατροφικά.

Ζητάμε για ακόμα μία φορά να επιτραπεί σε ΟΛΟΥΣ τους κρατούμενους η δυνατότητα να δέχονται στο εβδομαδιαίο επισκεπτήριο μαγειρευτά φαγητά όπως ίσχυε για δεκαετίες πριν την πανδημία.

 

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *