Για τον Σπύρο Φυτράκη

https://athens.indymedia.org/post/1630968/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

25/06/2024 6:52 μμ.

Για τον Σπύρο Φυτράκη

Στις 21 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Σπύρος Φυτράκης. Η ζωή του ήταν μια διαρκής προσπάθεια υπεράσπισης πολιτικών κρατουμένων στις δικαστικές αίθουσες. Το όνομά του έχει συνδεθεί με πολλές πολιτικές δίκες και με την πολιτική ιστορία πολλών αγωνιστών.

Ο Σπύρος Φυτράκης έχει συνδεθεί και με την δική μας πολιτική ιστορία. Υπερασπίστηκε στα δικαστήρια τον Νίκο Μαζιώτη όταν είχε συλληφθεί και δικαστεί το 1998 υπερασπιζόμενος την πολιτική απόφασή του για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Ανάπτυξης σε αλληλεγγύη με τους κατοίκους της Β.Α Χαλκιδικής που είχαν εξεγερθεί ενάντια στη λειτουργία εργοστασίου χρυσού στην περιοχή τους από την πολυεθνική TVX Gold. Ήταν μαζί μας στην πρώτη δίκη του Επαναστικού Αγώνα όπου υπερασπιστήκαμε την πολιτική δράση της οργάνωσης και την επιλογή μας να συμμετέχουμε σε αυτήν.΄Ηταν μαζί μας στο πρώτο κατασταλτικό χτύπημα ενάντια στον Επαναστατικό Αγώνα το 2010. Ήταν μαζί μας από την πρώτη στιγμή της σύλληψής μας στα ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία και στις πολλές δεκάδες δικασίμους στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Σπύρος Φυτράκης είναι αναμφισβήτητο και αδιαχώριστο μέρος του πολιτικού αγώνα μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Είναι μέρος της πολιτικής ιστορίας αγώνα αυτού του τόπου. Ο Σπύρος Φυτράκης είναι και θα μείνει για πάντα μέρος της δικής μας ιστορίας.

Πόλα Ρούπα σε πολιτική ομηρία – Nίκος Μαζιώτης αιχμάλωτος στις φυλακές Δομοκού, καταδικασμένοι για τη δράση τους στον Επαναστατικό Αγώνα

 

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *