Χαιρετισμός-απολογισμός του Δ. Χατζηβασιλειάδη για την απεργία πείνας του

https://athens.indymedia.org/post/1631111/

 

από Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

06/07/2024 1:29 μμ.

«Αν τα θέσφατα της μοίρας των τραγωδιών θα ανατραπούν υπέρ της ελευθερίας, τότε κάθε χρόνος γίνεται υποφερτός… […] Η μοίρα τούτη τη φορά θα έχει το μερίδιο της στην ήττα».

Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Έχει νόημα να απολογήσουμε μία απεργία πείνας δύο εβδομάδων; Βεβαίως. Απολογίζουμε δράσεις 60” που εκτελούνται από δύο ανθρώπους, δεν θα απολογίσουμε μία πράξη που σηκώνει σε διάρκεια τον ίδιο κίνδυνο απώλειας; Απολογισμός λοιπόν.

Ευχαριστώ την ομάδα δράσης και αλληλεγγύης Ανάρες για την άμεση πρωτοβουλία της. Έτσι χτίζεται ο κόσμος της αλληλεγγύης. Ευχαριστώ για την αφιέρωση, που είναι και η υπόσχεση, από τους δρόμους της φωτιάς, ευχαριστώ και για τα σημάδια στους τοίχους που διαμηνύουν ότι θα οργανώσουμε ένα καραούλι σε κάθε γειτονιά. Ευχαριστώ τη συνέλευση αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε στην Αθήνα και όλα τα πρόσωπα και τα συλλογικά σώματα που ανταποκρίθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτές οι πρώτες κινήσεις, που δεν μπαίνουν σε ζύγι, καταδήλωσαν ότι δεν γίνεται ο βασιλιάς ή οι αυλικοί του ανταυτού, να κόψουν ένα δέντρο από το δάσος και να γυρίσουν στον αρχοντικό αλώβητοι. Αυτές οι πρώτες κινήσεις απέτρεψαν μια απόπειρα μακρόσυρτης φθοράς μου από το κράτος πριν την υποχώρησή του.

Επιστρέφοντας στην πτέρυγα, με υποδέχτηκε στην είσοδο ένα πλήθος ανθρώπων, για να μου εκφράσουν τη χαρά τους, να μου σφίξουν το χέρι, να δούνε αν είμαι καλά, να μου κουβαλήσουν τα πράγματά μου, να μου μαγειρέψουν. Ήξερα ότι τις προηγούμενες μέρες γίνονται συζητήσεις για κάποια κινητοποίηση αλληλεγγύης προς εμένα. Με όλη τη διστακτικότητα τους, οι προσπάθειες έχουν τη σημασία τους. Η Δ1 είναι η πτέρυγα των βαρύτερα εργαζόμενων. Με εξαίρεση τους εργαζόμενους του συνεργείου που κάνει όλες τις επισκευές της φυλακής, είναι η πτέρυγα των μαγείρων, των σκουπιδιάριδων και των καθαριστών όλης της φυλακής εκτός των πτερύγων. Είναι η πτέρυγα των προλετάριων ή προλεταριοποιημένων αιχμαλώτων που εξοικονομούν αξία για το κράτος με απλήρωτη δουλειά, επειδή είναι αποφασισμένοι να φύγουν το ταχύτερο από εδώ. Σε αυτή τη συνθήκη που ο εκβιασμός του αποκλεισμού από το μεροκάματο και της μετακίνησης σε άλλη πτέρυγα είναι σιδερένια μπότα, η στοιχειώδης κοινωνική αυθορμησία που εκφράστηκε, έχει σημασία. Δείχνει ότι η αλληλεγγύη δεν αφανίζεται ούτε κάτω από τη βαρύτερη καταπίεση. Δείχνει επίσης ότι όταν η λαϊκότητα βρίσκει τα όπλα της, βρίσκει και φρόνημα και ενότητα. Αυτά τα όπλα, της αταλάντευτης αντίστασης, δεν τα φέρνει ο θεός, η τύχη, οι αντικειμενικο-υποκειμενικο-αντικειμενικές συνθήκες (ή ανάποδα αν θέλετε), ούτε η προσμονή της αγίας εξέγερσης: τα φέρνει η επαναστατική στράτα.

Στα πρακτικά του πειθαρχικού συμβουλίου διαφαίνεται ότι μεσούσης της απεργίας η Διεύθυνση επιχείρησε να φτιάξει ένα υπόστρωμα απομόνωσής μου από τους συγκρατούμενούς μου, μέχρι και υποδαύλισης αντιπαραθέσεων, χειριζόμενοι ή πιθανότατα και κατασκευάζοντας τη μαρτυρία του τρίτου συγκελίτη, που κλήθηκε να καταθέσει. Χωρίς αυταπάτες, στον α-κοινωνικό αστικό πολιτισμό δεν γίνεται να μην υπάρχει προδοσία ,αφού όλοι προδίδουν με κάποιο τρόπο τον εαυτό τους. Πρέπει όμως να δίνουμε εμπιστοσύνη στους διπλανούς μας, αυτός ο δρόμος δείχνει στην αναρχία. Είμαστε σε επιφυλακή για την πορεία της πολιτικής της διεύθυνσης της φυλακής. Δεν ανταλλάξαμε σπονδές έντιμης ειρήνης.

Κάθε ερμηνεία της υποχώρησης του ταξικο-πολιτικού/ πολιτισμικού εχθρού πριν δοκιμάσει τα όρια της αντιπαράθεσης, θα ήταν αμφιλεγόμενη, άρα άχρηστη για έναν δημόσιο απολογισμό, που πρέπει να είναι σαφής. Σίγουρα η κυβέρνηση θέλει για το καλοκαίρι ήσυχο το πεδίο απέναντί της ,όχι για να διατηρήσει κάποια ανύπαρκτη πολιτική ειρήνη, αλλά προκειμένου να κρατήσει την πρωτοβουλία για τις προγραμματισμένες επιθέσεις της. Εγρήγορση.

Η μοίρα τούτη τη φορά είχε το μερίδιό της στην ήττα.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Νίκη στους αγώνες των φυλακισμένων και των αιχμάλωτων προσφύγων

Άμεση αποφυλάκιση στους επαναστάτες Νίκο Μαζιώτη, Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό

Αποδέσμευση της επαναστάτριας Πόλας Ρούπας

Αποφυλάκιση όλων των καταδικασμένων για την 17 Νοέμβρη

Αποφυλάκιση και απαλλαγή του αγωνιστή Αντρέα Φ. από την Πάτρα

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

Φυλακή Δομοκού

15 Ιούλη 2024

 

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *