ΑΡΠΑΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

https://athens.indymedia.org/post/1631168/

 

 

από @

10/07/2024 6:18 μμ.

Σήμερα στις 10/7 τα ξημερώματα άνοιξε η πόρτα του κελιού μου και αντίκρισα μία διμοιρία μαυροφορεμένων αστυνομικών με κράνη και γκλοπς στο χερι. Προσπαθωντας να καταλαβω μέσα στον ύπνο μου τι γίνεται και τι θέλουν, πηρα την απαντηση απο τον επικεφαλης τους πως αν δεν βγω αμέσως θα με πάρουν ακόμα και αναίσθητο! Μάλιστα, κάνοντας πλάκα μεταξύ τους άκουσα έναν από αυτούς να λέει πως αν θέλω μπορούν να με βοηθήσουν και να με πανε στο νοσοκομείο κατευθείαν για να μην περιμένω να πάω σαν απεργος πεινας, απειλωντας με προφανως να με χτυπήσουν!…

Χωρίς να φέρω την παραμικρή αντίσταση, βγήκα από το κελί και ενώ δεν καθυστέρησα, μου δωσανε την εντυπωση πως θα κουβαλουσαν μια τσαντα με ρουχα που ειχα (εγω φοραγα χειροπεδες), τελικα την πεταξαν στο πατωμα αφήνοντάς την πίσω.

Μιλάμε για κανονική, κανονικοτατη απαγωγή!

Θεωρώ αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτή τον διεφθαρμένο αρχιφύλακα Κ. Λαμπρόπουλο και την διευθύντρια Στεφη Μαρία και εξηγώ τους λογους:

Ενώ τη Δευτέρα 8/7 επιχείρησε η υπηρεσία της φυλακης να μεταγει με την κανονική διαδικασία, αυτή δεν πραγματοποιήθηκε απο την μερια μου καθως η εντολη ήταν λανθασμένη. Θεωρώντας αφελός ότι πρόκειται για κάποιο γραφειοκρατικό λάθος της ΚΕΜ (κεντρική επιτροπή μεταγωγων), ενημέρωσα τη διευθύντρια Στεφη, τοσο εγω οσο και η δικηγόρος μου, για τους λόγους που έπρεπε να ανακληθεί.

Ενημερώθηκε συγκεκριμένα πως έχω ήδη μεταχθεί πριν από ένα χρόνο με απόφαση της ίδιας επιτροπής από τις φυλακές της Αμφισσας για λόγους οικογενειακούς και συγκεκριμένα για σοβαρούς λόγους υγείας που αφορούν το κοντινό οικογενειακό μου περιβάλλον και πως εξαιτίας αυτών στερούμουν οποιαδήποτε υποστήριξης όσο διάστημα βρισκόμουν εκτός Αττικής γιατι δεν μπορούσα να έχω επισκεπτήρια. Ακόμα, οτι είμαι σπουδαστής στο ΙΕΚ κορυδαλλού και βρίσκομαι ακριβώς στο μέσο το σπουδών μου και πως είμαι ενεργός φοιτητής στο ΠΑΔΑ ηλεκτρολόγων ηλεκτρονικών μηχανικών και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η εξεταστική μου. Μάλιστα, σήμερα ήταν προγραμματισμένη η εξέταση μου σε ένα μάθημα το οποίο προφανώς έχασα…

Ολα αυτα, ενω τα εκανε γνωστα η δικηγόρος μου στην διευθύντρια του καταστήματος Στεφη Μαρία, αντι αυτη να ειδοποιήσει το μεταγωγών πώς έχει γίνει λάθος με την περίπτωσή μου ως οφειλε και να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνει αυτή η αδικία εις βάρος μου, λειτούργησε με τον πιο θλιβερο και ανεύθυνο τρόπο διατάζοντας την εκτέλεση της απόφασης!

Αλήθεια αναγνωρίζει το δικαίωμα των κρατουμένων στην εκπαίδευση ή αυτό το κάνει μονάχα στις μεγαλόστομες ομιλίες που εκφωνεί στα πλαίσια των θεατρικων παραστασεων που δινουν οι κρατούμενοι, όταν βρίσκονται παρόν οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι του υπουργείου παιδείας προκειμένου να υποκριθεί την ευαισθητοποιημένη;Ειναι πολλά τα περιστατικά και αφορούν πολλούς κρατούμενους. Η υποκρισία της είναι πλέον κραυγαλέα. Βρισκομαι στη φυλακη και θα εκτησω την ποινη που το δικαστηριο μου εχει επιβάλει.Δεν πρόκειται ομως να πετάξω στα σκουπιδια τους κόπους και την προσπάθεια που εκανα αλλα ουτε και να παραχωρησω τα δικαιώματα που έχω σαν κρατούμενος.

Ζητώ την άμεση επαναμεταγωγη μου στον Κορυδαλλο προκειμένου να μπορώ να δέχομαι επισκεπτηρια από την οικογένεια μου.

Ζητώ την άμεση επαναμεταγωγη μου στον Κορυδαλλο προκειμένου να συνεχίσω τις σπουδές μου.

Δεν πρόκειται να σταματήσω την απεργία πείνας αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μου.

Πικάσης Αθανάσιος

 

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *