ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

 

https://athens.indymedia.org/post/1631216/

 

από Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

15/07/2024 6:25 μμ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης βρίσκεται αιχμάλωτος στις φυλακές Δομοκού από τον Αύγουστο του ’21 για τη συμμετοχή του στην επαναστατική πάλη μέσα από τις πολιτικές διεργασίες της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Στις 21/6 ξεκίνησε απεργία πείνας με αφορμή ένα περιστατικό κανιβαλικής βίας και απόπειρας επικυριαρχίας από άλλον κρατούμενο μέσα στην πτέρυγα, κατόπιν του οποίου η διοίκηση άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον του συντρόφου και του έδωσε εντολή μετακίνησης από το κελί. Ο σύντροφος δεν το δέχεται και με όπλο την απεργία πείνας, απαιτεί να μην αλλάξει κελί και να παύσει η υπηρεσία να χρησιμοποιεί τραμπούκους ως εργαλείο καταστολής.

Αυτή η μάχη κερδήθηκε. Στις 4/7, στην 14η μέρα απεργίας, με παρέμβαση εισαγγελέα ο οποίος συνάντησε τον απεργό πείνας στη φυλακή, ικανοποιήθηκε το αίτημά του και ο σύντροφος επέστρεψε στο κελί του. «Αφού η κύρια γραμμή μάχης είναι το σώμα του απεργού, η ισχύς του απέναντι στον ταξικο-πολιτικό εχθρό και η επιδραστικότητα του στο κοινωνικό κίνημα εξαρτώνται από την αποφασιστικότητα του απεργού να αγωνιστεί μέχρι τέλος.» Δεν είμαστε σε θέση να αναλύσουμε όλους τους παράγοντες που οδήγησαν στην νίκη της απεργίας. Πρέπει να εμπιστευτούμε, όμως, ότι καταλυτικός παράγοντας ήταν η αποφαστικότητα του απεργού να αγωνιστεί μέχρι τέλους.

Στο στόχαστρο του αγώνα που σήκωσε ο σύντροφος είναι η συστημική πρακτική της διοίκησης των φυλακών με την οποία υποδαυλίζει τον κανιβαλισμό των εγκλείστων για να ελέγχει και να τρομοκρατεί τον πληθυσμό των κρατουμένων. Στο στόχαστρο είναι και οι πολιτικές και δικαστικές αρχές που αξιοποιούν τον κανιβαλισμό για τον στοχευμένο βασανισμό, την τρομοκράτηση ή την εξόντωση προσώπων και ειδικότερα των πολιτικών εχθρών τους. Με την απεργία πείνας, ο σύντροφος ανέδειξε πώς τέτοιες πρακτικές συνιστούν ένα διαρκές, μεθοδευμένο υπόγειο βασανιστήριο, αλλά και πώς το “σωφρονιστικό” σύστημα αποτελεί μέσο διαιώνισης της κυριαρχίας.

Οι πειθαρχικές ποινές σημαίνουν περισσότερη φυλακή, κομμένες άδειες και κομμένες αναστολές. Πρόσφατα, είδαμε την εφαρμογή πειθαρχικών ποινών, και στην περίπτωση του συντρόφου Δ. Χατζηβασιλειάδη, ως τιμωρία για τη διεκδίκηση πολιτικών κεκτημένων, που έχουν κερδηθεί με αγώνες, όπως η άρνηση του εξευτελιστικού σωματικού ελέγχου μπροστά σε όργανα κρατικής βίας, τα οποία και διατηρούν το μονοπώλιο στην διακίνηση των παράνομων αντικειμένων που διατείνονται ότι αναζητούν μέσω αυτής της απάνθρωπης τακτικής. Οι πειθαρχικές μετακινήσεις ή και μεταγωγές συνιστούν βασανιστήριο, ακριβώς επειδή είναι μια απειλή που επικρέμεται διαρκώς και επαναλαμβάνεται.Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πειθαρχική αλλαγή κελιού του κρατούμενου που βρέθηκε αμυνόμενος απέναντι σε μια κανιβαλική επίθεση επικυρώνει τον κανιβαλισμό ως μέσο τρομοκρατίας της διοίκησης για την καθυπόταξη των εγκλείστων στον νόμο του ισχυρού. Με αυτή την απεργία πείνας ο σύντροφος αγωνίστηκε «για έναν ελάχιστο χώρο στον οποίον δεν θα μπορεί να επικρατήσει ο νόμος του ισχυρού… για να απονομιμοποιηθεί η τρομοκρατική και προβοκατόρικη χρήση του κανιβαλισμού, από το κράτος. Για να μην επαπειλείται η ποινική επιβάρυνση, μέχρι και το ισόβιο θάψιμο στη φυλακή, όποιου πολιτικού κρατούμενου αντισταθεί στη φυσική βία όποιου επίδοξου εξουσιαστή.»

Στις φυλακές, ως ένα πεδίο που εξυπηρετεί και διαιωνίζει την καταπίεση και την αδικία από άνθρωπο σε άνθρωπο και με τους διαχειριστές ανθρωποφύλακες και διευθύνοντες να πλουτίζουν, να ναρκώνουν και να εντείνουν τον πόλεμο χωρίς να λογοδοτούν, η αξιοπρέπεια θέλει αγώνα για να μην χάσει το νόημά της. Αυτή η μάχη κερδήθηκε, ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Είναι επιτακτικό, για το αλληλέγγυο κίνημα, να υπερασπιστούμε αυτά που κερδήθηκαν με την απεργία πείνας σε βάθος χρόνου. Ο υπόγειος πόλεμος της διεύθυνσης των φυλακών δεν έχει παύσει, παρότι δέχτηκε ένα πλήγμα με αυτή τη νίκη. Ήδη τη δεύτερη μέρα μετά τη λήξη της απεργίας, ο σύντροφος Δ. Χατζηβασιλειάδης δέχτηκε απειλή ξυλοδαρμού μπροστά σε υπαρχιφύλακα και έναν ακόμα δεσμοφύλακα από βαλτό τραμπούκο τον οποίο καλύπτει συστηματικά και ευθαρσώς η διεύθυνση της φυλακής Δομοκού. Είμαστε σε επιφυλακή για να υπερασπιστούμε τον σύντροφο απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις που μεσολαβεί η εκάστοτε διεύθυνση των φυλακών. Για να υπερασπιστούμε τη νίκη του αγώνα που έδωσε, για όλους τους κρατούμενους απέναντι στη κανιβαλική δομή της εξουσίας.

Νίκη στους αγώνες των φυλακισμένων και των αιχμάλωτων προσφύγων

Άμεση αποφυλάκιση στους επαναστάτες Νίκο Μαζιώτη, Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό

Αποδέσμευση της επαναστάτριας Πόλας Ρούπας

Αποφυλάκιση όλων των καταδικασμένων για την 17 Νοέμβρη

Αποφυλάκιση και απαλλαγή του αγωνιστή Αντρέα Φ. από την Πάτρα

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

 

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *