Ανταπόκριση από την κρατική κατασταλτική επιχείρηση της 17/7 στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

 

https://athens.indymedia.org/post/1631272/

 

από Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

18/07/2024 11:23 μμ.

Ανταπόκριση από την κρατική κατασταλτική επιχείρηση της 17/7 στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26:

Το πρωί της 17/7, η Νοταρά 26 δέχτηκε σοβαρή επίθεση από το κράτος και το κεφάλαιο, αφού υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ, συνοδευόμενοι από δεκάδες ένστολους μπάτσους, δράση, δέλτα, οπκε και ασφαλήτες, ήρθαν να κόψουν το νερό της κατάληψης. Σε αντίθεση με άλλες φορές που εργάτες μόνοι τους προσπαθούσαν να κόψουν το ρεύμα ή το νερό της κατάληψης, αυτή τη φορά υπήρξε ένα οργανωμένο αστυνομικό επιχειρησιακό πλάνο περικύκλωσης και τραμπουκισμού της κοινότητας. Τα αντανακλαστικά του κόσμου της κοινότητας ήταν γρήγορα περιφρουρώντας εσωτερικά την κατάληψη, ενώ ταυτόχρονα κόσμος βρέθηκε εξωτερικά και διαμαρτυρόταν για την κατάσταση. Δύο εξ αυτών προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Η κεντρική αυτή απόφαση, δεν είναι τυχαία. Εν μέσω καύσωνα και μιας από τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αποφάσισαν να δώσουν ένα ισχυρό μύνημα, ταξισμού, αυταρχισμού, μίσους και ρατσισμού σε μια κοινότητα που ως επί το πλείστον αποτελείται από τα πιο καταπιεσμένα και ευάλωτα άτομα της κοινωνίας. Ηλικιωμένοι άνθρωποι, οικογένειες με παιδιά αλλά και μικρά βρέφη, μόνοι και μονές βιοπαλαιστές-τριες και άνθρωποι του μεροκάματου βρέθηκαν στο στόχαστρο του κεφαλαίου καταδικάζοντας τους χωρίς νερό, ένα από τα βασικότερα αγαθά της ανθρώπινης ζωής και στέλνοντάς τους μήνυμα να φύγουν από τα σπίτια τους για να βρεθούν στο δρόμο.

Το κράτος ξέρει πολύ καλά ότι οι μετανάστ(ρι)ες δεν έχουν ούτε την υποτιθέμενη εναλλακτική “επιλογή” να μείνουν στα κέντρα κράτησης, αφού έχει φροντίσει να αποτελούν τμήμα του απάνθρωπου καθεστώτος που ακολουθεί για όσους αμφισβητούν τα σύνορα. Στα αστικά κέντρα αντιμέτωποι με τα υψηλά ενοίκια, την ρατσιστική συμπεριφορά πολλών ιδιοκτητών, η εύρεση αξιοπρεπους στέγης είναι κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις φαντάζει αδύνατο για την πλειοψηφία των προσφύγων-ισσων. Ταυτόχρονα, εργαζόμενοι σαν σκλάβοι και εκμεταλλευόμενοι από τα αδηφάγα αφεντικά τους σε ξενοδοχεία εργοστάσια, χωράφια, εποχιακές εργασίες κλπ, η κοινοτική ζωή σε απελευθερωμένα εδάφη και κτήρια από το κράτος και το κεφάλαιο είναι η μοναδική λύση για την επιβίωση των καταπιεσμένων. Η Νοταρά 26 έμπρακτο παράδειγμα αυτής της λύσης, εδώ και 9 χρόνια δέχεται εβδομαδιαία κόσμο που αναζητά στέγαση και έναν άλλον τρόπο ζωής απελπισμένα. Κάποιοι με μικρά παιδιά τα οποία από τη μέρα της γέννησης τους έχουν καταδικαστεί στην αστεγία.

Μετα την επιχείρηση, περισσότερος αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της μέρας, ώστε να στηρίξει την κατάληψη και να την εφοδιάσει με εμφιαλομένα νερά. Διμοιρίες δελταδων συνέχιζαν να περνάνε προκλητικά μπροστά από την κατάληψη όσο ο κόσμος στεκόταν για να την πλαισιώσει. Με την βοήθεια αλλυλέγγυων και της αγωνιζόμενης γειτονιάς των Εξαρχείων μέσα σε λίγες ώρες το νερό επανασυνδέθηκε. Η αλλυλεγγύη είναι το όπλο μας και η καταστολή του κράτους και η βία του κεφαλάιου δεν μπορεί να την σταματήσει.

Το ίδιο βράδυ ακολούθησε αντανακλαστική πορεία 150 – 200 ατόμων στη γειτονιά, στέλνοντας ένα ισχυρό μύνημα αλληλεγγύης στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 αλλά και ένα μήνυμα αντίστασης απέναντι στον μηχανισμό που πολεμάει τους φτωχούς και τους ευάλωτους. Το κράτος δεν θέλει μεταναστ(ρι)ες στις γειτονιές της πόλης. Προτιμά τουριστάκια,επενδυτές, τραπεζοκαθίσματα και καταναλωτές. Εμείς όμως θα αντισταθούμε στις επιθέσεις τους, σε όλα τα πλάνα εξευγενισμού των γειτονιών μας και συλλογικά θα κρατήσουμε τη Νοταρά 26 όπως και όλα τα κατειλημμένα κέντρα αγώνα ζωντανά.

10 100 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΑΡΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Συνέλευση Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

 

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *