Κατηγορίες
leonard Peltier

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ leonard peltier – libertÀ per leonard peltier

https://www.anarxiki-omospondia.gr/%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-leonard-peltier-liberta-per-leonard-peltier/?newsletterSubscriber=WW14aFkydG5jbVZsYm1GdVlYSmphSGxBY21selpYVndMbTVsZEE9PQ==&template=d2Vla2x5LTIwMjQtMDctMjQuaHRtbA==&domain=anarxiki-omospondia.gr

P.D.F  –  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ leonard peltier –

19 Ιουλίου 2024 – από Αέναη κίνηση-moto Perpetuo

17 Ιουλίου 2024

Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας ώστε στον σχεδόν 80χρονο αυτόχθονα αμερικανό κρατούμενο, που βρίσκεται στη φυλακή λίγο λιγότερο από μισό αιώνα, να παραχωρηθεί η χάρη από τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Foto: https://www.pressenza.com/it

Μετά από μια ακρόαση που ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου, η ομοσπονδιακή Επιτροπή για την επιτηρούμενη αποφυλάκιση των ηνωμένων πολιτειών απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ο Λέοναρντ Πελτιέ, ένας σχεδόν 80χρονος κρατούμενος αυτόχθων αμερικανός ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για κάτι λιγότερο από μισό αιώνα.

FIRMA L’APPELLO ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ

“Το να συνεχίσουμε να κρατάμε τον Peltier πίσω από τα κάγκελα αποτελεί προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να του παραχωρήσει την χάρη και να τον αποφυλακίσει αμέσως: εξακολουθούν να υπάρχουν άλυτες αμφιβολίες για το δίκαιο της δίκης, έχει περάσει σχεδόν 50 χρόνια στη φυλακή, έχει φτάσει τα 80 του χρόνια και πάσχει από αρκετά σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Paul O’Brien, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ηπα.

“ο Peltier έχει διατρέξει πάρα πολύ καιρό στη φυλακή. Η Επιτροπή θα έπρεπε να του εξασφαλίσει την ελευθερία και να του επιτρέψει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στην κοινότητά του και περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του», πρόσθεσε ο O’Brien.

“Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται μετά από μια δίκη που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητες σχετικά με την ορθότητα της. Ζητάμε για άλλη μια φορά στον Πρόεδρο Μπάιντεν να δώσει χάρη στον Πελτιέ για ανθρωπιστικούς λόγους. Είναι ζήτημα ανθρωπιάς και δικαιοσύνης”, κατέληξε ο O’Brien.

ο Leonard Peltier, ιθαγενής αμερικανός ακτιβιστής και αγωνιστής του Αμερικανικού Ινδιάνικου ΚινήματοςAmerican Indian Movement, καταδικάστηκε για τη δολοφονία δύο πρακτόρων του FBI που συνέβη στον ινδιάνικο καταυλισμό Pine Ridge. Πάντα υποστήριζε ότι είναι αθώος.

https://www.youtube-nocookie.com/embed/dZwiVVLKt94

Μαζί με τη Διεθνή Αμνηστία, ζήτησαν την απελευθέρωση του Έθνη και ηγέτες φυλών, μέλη του Κογκρέσου, πρώην πράκτορες του Fbi, νικητές του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης και ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζέιμς Ρέινολντς, του οποίου το γραφείο χειρίστηκε τη δίκη και την επακόλουθη έφεση.

Το αίτημα για αποφυλάκιση με επιτήρηση είχε ήδη απορριφθεί το 2009. Αυτή της 10ης ιουνίου υπήρξε, κατά πάσα πιθανότητα λόγω της ηλικίας του Peltier, η τελευταία ευκαιρία.

Το αίτημα για χάρη βρίσκεται στο τραπέζι του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος έχει δεσμευτεί να εκδώσει μέτρα χάριτος ή μετατροπής κατά τη διάρκεια της θητείας του και όχι στο τέλος της θητείας του.

η Amnesty International παρακολουθεί στενά την υπόθεση του Peltier για πολλά χρόνια: το 1977 έστειλε παρατηρητές στη δίκη και στη συνέχεια ξεκίνησε μια εκστρατεία για λογαριασμό του. Πρόσφατα, είχε γράψει στο ομοσπονδιακό Συμβούλιο για την επιτηρούμενη ελευθερία προτείνοντας μια ευνοϊκή απόφαση.

Libertà per Leonard Peltier

Λευτεριά για τον Leonard Peltier

Πηγή: Aenaikinisi.wordpress.com

Από τον/την kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος.

Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *