Κατηγορίες
Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

Αφίσα που κολλιέται στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας σε αλληλεγγύη με τον αιχμάλωτο σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη

https://athens.indymedia.org/post/1631353/

 

 

από Αλληλέγγυοι, Αλληλέγγυες

24/07/2024 3:05 μμ.

Αφίσα που κολλιέται στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας σε αλληλεγγύη με τον αιχμάλωτο σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη

Ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης βρίσκεται αιχμάλωτος στις φυλακές Δομοκού από τον Αύγουστο του ’21 για τη συμμετοχή του στην επαναστατική πάλη μέσα από τις πολιτικές διεργασίες της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Στις 21/6 ξεκίνησε απεργία πείνας με αφορμή ένα περιστατικό κανιβαλικής βίας και απόπειρας επικυριαρχίας από άλλον κρατούμενο μέσα στην πτέρυγα, κατόπιν του οποίου η διοίκηση άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον του συντρόφου και του έδωσε εντολή μετακίνησης από το κελί. Ο σύντροφος δεν το δέχεται και με όπλο την απεργία πείνας, απαιτεί να μην αλλάξει κελί και να παύσει η υπηρεσία να χρησιμοποιεί τραμπούκους ως εργαλείο καταστολής. Αυτή η μάχη κερδήθηκε. Στις 4/7, στην 14η μέρα απεργίας, με παρέμβαση εισαγγελέα ο οποίος συνάντησε τον απεργό πείνας στη φυλακή, ικανοποιήθηκε το αίτημά του και ο σύντροφος επέστρεψε στοκελί του. «Αφού η κύρια γραμμή μάχης είναι το σώμα του απεργού, η ισχύς του απέναντι στον ταξικο-πολιτικό εχθρό και η επιδραστικότητα του στο κοινωνικό κίνημα εξαρτώνται από την αποφασιστικότητα του απεργού να αγωνιστεί μέχρι τέλος».

Είμαστε σε επιφυλακή για να υπερασπιστούμε τον σύντροφο απέναντιστις κρατικές μεθοδεύσεις που μεσολαβεί η εκάστοτε διεύθυνση τωνφυλακών. Για να υπερασπιστούμε τη νίκη του αγώνα που έδωσε, γιαόλους τους κρατούμενους απέναντι στη κανιβαλική δομή της εξουσίας.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

Αλληλέγγυοι, Αλληλέγγυες

Αρχεία:

Αλληλεγγυη_στον_αναρχικο_Δημητρη_Χατζηβασιλειαδη-2.pdf

((i)) Αφίσα που κολλιέται στο

Από τον/την kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος.

Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *