Κατηγορίες
Θανάσης Πικάσης

Στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης(Πέμπτη 19/9-19:00 Σύνταγμα),μέρα πανελλαδικής δράσης στον απεργό πείνας Θ.Πικάση

https://athens.indymedia.org/post/1631761/

από Αλληλέγγυοι/ες στον Ε.Α

16/09/2024 11:27 μμ.

Στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης(Πέμπτη 19/9-19:00 Σύνταγμα),μέρα πανελλαδικής δράσης στον απεργό πείνας Θ.Πικάση

Ο αγωνιστής κρατούμενος Θ. Πικάσης, βρίσκεται σε σκληρή απεργία πείνας από τις 8/7 βάζοντας υποθήκη τη ζωή του σε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου για τη δικαίωση των αιτημάτων του (βλ. κείμενο από τον απεργό πείνας Θ. Πικάση: https://athens.indymedia.org/post/1631592/

Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στον αγώνα του και στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 19/9 στις 19:00 στο Σύνταγμα – πανελλαδική μέρα δράσης στον κρατούμενο απεργό πείνας Θ. Πικάση (κάλεσμα της Συνέλευσης αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας: https://athens.indymedia.org/post/1631751/ )

Οι κρατικοί δολοφόνοι, οι αρμόδιοι εισαγγελείς, η Μαρία Στέφη διευθύντρια του “σωφρονιστικού” κάτεργου του Κορυδαλλού, ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού Κων/νος Λαμπρόπουλος, το κτήνος-ανθρωποφύλακας-βασανιστής που τον χτύπησε στο κεφάλι πριν από λίγες ημέρες και συνολικά η πολιτική ηγεσία είναι υπεύθυνοι για τη ζωή του απεργού Θ. Πικάση. Η ανάλγητη και κυνική τους στάση απορρέει από τον ρόλο και τη θέση τους εντός του μηχανισμού. Και δεν είναι η πρώτη φορά που με αυτή τους τη στάση επιδιώκουν ένα νεκρό απεργό πείνας, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές με πολιτικούς κρατούμενους (Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Κουφοντίνα κ.α.), από το να θεωρηθεί ότι “υποχωρούν” και δικαιώνουν τα αιτήματα ενός έγκλειστου αγωνιζόμενου απεργού πείνας. Δεν είναι όμως στο απυρόβλητο! Η αλληλεγγύη το όπλο μας.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΙΚΑΣΗ

λληλέγγυες/οι στον Επαναστατικό Αγώνα

 

Από τον/την kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος.

Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *