Κατηγορίες
Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

Ακύρωση του πειθαρχικού του Βαλσάμη

https://athens.indymedia.org/post/1631963/

 

από Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

28/09/2024 9:55 μμ.

 

Τον Μάρτη μεταφέρθηκα στη φυλακή Διαβατών για το εφετείο της απαλλοτρίωσης τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Στο σύντομο πέρασμά μου από το κάτεργό του, ο αρχιβασανιστής Βαλσάμης, με τη συνδρομή των τυπικά αρμόδιων στελεχών της φυλακής και μιας εισαγγελέα, μου φόρτωσε μια πειθαρχική ποινή, την πρώτη στα τρία χρόνια αιχμαλωσίας μου, με δύο αλλεπάλληλες διώξεις, επειδή αρνήθηκα να κατεβάσω το σώβρακό μου στους ανθωποφύλακες. Επιπλέον, με έριξε σε μια άθλια απομόνωση, χωρίς φως, αέρα, νερό και αποχωρητήριο, ένα κελί που σύμφωνα με το νόμο τους θα έπρεπε να μην υπάρχει.

Υπερασπιζόμενος τα κεκτημένα των πολιτικών κρατούμενων και τους αγώνες της γενικής κοινότητας των φυλακισμένων ενάντια στη θεσμική και αγοραία βιομηχανία κερδοσκοπίας, τρομοκρατίας και εξόντωσης, προσέβαλα την πειθαρχική καταδίκη και δικαστικά. Στις 5 Σεπτέβρη το δικαστικό συμβούλιο ακύρωσε την πειθαρχική απόφαση, την πειθαρχική διαδικασία καθεαυτή κι έτσι επίσης τις επιβαρυντικές ποινικές μεθοδεύσεις της μορφής αυτοκρατορικών διαταγμάτων που εφαρμόζονται στο συγκεκριμένο κάτεργο. Το δικαστικό συμβούλιο, στεκόμενο στις παραβιάσεις της πειθαρχικής διαδικασίας, απέφυγε να αντιμετωπίσει ευθέως τα πολιτικά τεκμήριά μου και τα νομικά επιχειρήματα ως προς το ξεγύμνωμα των φυλακισμένων γενικά και των πολιτικών κρατούμενων ειδικά. Η ακύρωση του πειθαρχικού, ανεξαρτήτως του βαθμού επίδρασής της στην πραγματική αιχμαλωσία μου, είναι καθεαυτή πολιτικά σημαντική νίκη. Η αποφυγή της αναμέτρησης στο βάθος των ζητημάτων που αναδείχθηκαν (βασανιστήρια και εξοντωτικές πολιτικές, συστημικό ναρκεμπόριο και συναρμογή των ποινικών θεσμών με τη νόμιμη και παράνομη αγορά, πόλεμος στους πολιτικούς κρατούμενους κλπ), αποφυγή που έγινε με μία πολιτική υποχώρηση, αποτελεί σημείο ισχύος της επαναστατικής κοινωνικής αντίστασης. Η ίδια η ακύρωση των εξωδικαστικών ποινικών μεθοδεύσεων είναι σημαντική πολιτική νίκη, ακόμα και εάν δεν είναι επαρκώς ισχυρή για να αλλάξει την καθημερινή πρακτική του κάτεργου των Διαβατών. Η δικαστική απόφαση, και μάλιστα σε πολιτική υπόθεση, αποτελεί νομολογία. Η αναγνώριση της προϋπόθεσης τυπικής και εμπεριστατωμένης τεκμηρίωσης της πειθαρχικής κατηγορίας και της καταδίκης και η αναγνώριση της κλίσης σε απολογία ως «ουσιώδη τύπο και της πειθαρχικής διαδικασίας», έχουν σημασία.

Δεν εφησυχαζόμαστε. Πιθανότατα η ίδια επιβαρυντική ποινική μεθοδολογία να συνεχιστεί με πιο εκλεπτυσμένο διαδικαστικό πλαίσιο. Τα ουσιώδη ζητήματα της τρομοκρατικής και ταξικής μεταχείρισης των φυλακισμένων και της πολιτικής καταστολής παραμένουν εδώ.

Σχετικά με τις πρόσφατες πειθαρχικές καταδίκες μου, εκκρεμεί η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Λαμίας για την προσφυγή μου κατά της ποινής που μου φόρτωσε η διεύθυνση της φυλακής Δομοκού μετά την κανιβαλική επίθεση που έγινε εναντίον μου τον Ιούνη.

Να ξεγυμνώσουμε την εξουσία, τις αργυρώνυτες καρέκλες της και τα ματοβαμένα χέρια της.

σχετικά με το πειθαρχικό των Διαβατών: https://athens.indymedia.org/post/1629888/

σχετικά με το πειθαρχικό του Δομοκού: https://athens.indymedia.org/post/1630925/ & https://athens.indymedia.org/post/1631023/

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

25/9/24

 

Από τον/την kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος.

Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *