https://athens.indymedia.org/post/1632624/
από Αναρχικός Πυρήνας “Σύγκρουση”
08/11/2024 3:54 μμ.
Το πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική
*Δεν ξεχνάμε την εξέγερση του πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973 (Αθήνα 14-18 Νοεμβρίου) και τους νεκρούς εκείνων των ημερων. Δε ξεχνάμε τους εξεγερμένους στις 16 Νοεμβρίου στην Πάτρα και στις 17 Νοέμβριου στη Θεσσαλονίκη.
*Δεν ξεχνάμε την ύπαρξη των αναρχικών στην εξέγερση του πολυτεχνείου και την ρεφορμιστική στάση μεγάλης μερίδας της αριστεράς. Δεν ξεχνάμε την επαναστατική στάση των συντρόφων για σύνδεση όλων των αγώνων αναμεταξύ τους. Σε πείσμα εκείνων που δεν ήθελαν τους εργάτες μέσα στο πολυτεχνείο.
*Δεν ξεχνάμε τους αγώνες των προηγούμενων ημερών κι όλης της επταετίας. Όσους αγωνίστηκαν, πέθαναν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της επταετίας.
*Δεν ξεχνάμε τις μαχητικές διαδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο για την “επέτειο” της εξέγερσης του πολυτεχνείου.
*Δεν ξεχνάμε την επαναστατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, παρόλο τις όποιες πολιτικές-θεωρητικές διαφωνίες μας.
*Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία της εργάτριας Σταματίνας Κανελλοπούλου και του φοιτητή Ιάκωβου Κούμη από τους μπάτσους στις 16 Νοεμβρίου του 1980 κατά την “επέτειο” της εξέγερσης του πολυτεχνείου.
*Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του 15 χρονου Μιχάλη Καλτεζά στις 17 Νοεμβρίου του 1985 από τον μπάτσο Αθανάσιο Μελίστα. Αναρχικοί καταλαμβάνουν το παλιό χημείο και το πρωί της 18 Νοέμβρη οι μπάτσοι μπαίνουν μέσα και συλλαμβάνουν 37 άτομα τα οποία τα ξυλοκοπούν. Προηγήθηκαν συγκρούσεις.
Επίσης δεν ξεχνάμε
*Την πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ουμβέρτου Α της Ιταλίας στις 17 Νοεμβρίου το 1878 από αναρχικό, ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι. Ο βασιλιάς επέζησε με μία μικρή πληγή στο χέρι. Δολοφονήθηκε από τον αναρχικό Γκαετάνο Μπρέσι το 1900.
*Την εκτέλεση δι’ απαγχονισμού των αναρχικών Spies, Engel, Fischer και Parsons στις 17 Νοεμβρίου του 1887.
Όπως τότε, όπως σήμερα, όπως για πάντα…
ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Η 17η Νοεμβρίου θα μας βρει στους δρόμους
Υ.Γ Το κείμενο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μιχάλη Καλτεζά
Αναρχικός Πυρήνας “Σύγκρουση”