Παρασκευή 31/5, 18:30 στο Πάντειο| Βιβλιοπαρουσίαση-εκδήλωση για το βιβλίο ”Κράτος εναντίον Κομμούνας” με την Πόλα Ρούπα

https://athens.indymedia.org/post/1630597/

περίληψη_περιεχόμενα_οπισθόφυλλο_και_φωτό_βιβλίου

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στα καταδικασμένα μέλη του Ε.Α. Π.Ρούπα κ΄ Ν.Μαζιώτη

29/05/2024 6:52 μμ.

 

Παρασκευή 31/5 στις 18:30 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 1 (ισόγειο Νέου Κτιρίου-είσοδος από πεζόδρομο Παντείου): βιβλιοπαρουσίαση-εκδήλωση για το βιβλίο “Κράτος εναντίον Κομμούνας” με τη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα. Ακολουθεί προπαγανδιστικό video για την εκδήλωση.

Παρασκευή 31/5, 18:30 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα Ι (ισόγειο Νέου Κτιρίου – είσοδος από πεζόδρομο Παντείου) – Βιβλιοπαρουσίαση-εκδήλωση για το βιβλίο “Κράτος εναντίον Κομμούνας’’ με τη συντρόφισσα Π. Ρούπα

Σας καλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα, Κράτος εναντίον Κομμούνας-Δίκαιο, επαναστάσεις και πολιτικά ‘‘εγκλήματα’’ μέσα στους αιώνες, που διοργανώνεται από τη συνέλευσή μας, στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης στα καταδικασμένα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πρόκειται για ένα πολιτικό/ιστορικό βιβλίο που ως πρωτόλεια μορφή κατατέθηκε από την Πόλα Ρούπα στα δύο τελευταία δικαστήρια του Επαναστατικού Αγώνα: αφενός μεν στο εφετείο της γ΄ δίκης όπου δικαζόταν για την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στις 10/4/2014 στην Τράπεζα της Ελλάδας – Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφετέρου δε στο εφετείο για την απόπειρα απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη κι άλλων κρατουμένων από τη φυλακή που επιχείρησε με αεροπειρατεία ελικοπτέρου στις 21/2/2016. Το περιεχόμενό του –συνοπτικά– αποτέλεσε την πολιτική υπεράσπιση του Επαναστατικού Αγώνα από τη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, καθώς ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δράσης και της συμμετοχής της στην οργάνωση αντάρτικου πόλης από το 2003-2017, όταν και συνελήφθη.

Η έρευνα της συντρόφισσας παρουσιάστηκε ως τώρα μόνο στις δικαστικές αίθουσες και στα δικαστικά συμβούλια –κατετίθετο σε κεφάλαια στα πρακτικά των δικών–, ενώ μάλιστα αποτέλεσε μεταξύ άλλων και τον λόγο για τον οποίο από το φθινόπωρο του 2021, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αρνήθηκε να της χορηγήσει τακτική άδεια. Για πρώτη φορά, αυτή η μελέτη νομικού επιχειρήματος από την πλευρά της πολιτικής θεωρίας της έμπρακτης αντίστασης και κόντρα στο κυρίαρχο δικαιϊκό σύστημα, παρουσιάζεται ανοιχτά και δημόσια στον κόσμο του αγώνα στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Το έργο αυτό αποτελεί έμπρακτη συνεισφορά προς το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι αλλά κι ευρύτερα προς τον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό – ελευθεριακό κόσμο που αγωνίζεται για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας κι αλληλεγγύης. Η εμπειρική γνώση, η ιστορική έρευνα και το πολιτικό διακύβευμα του συγκεκριμένου βιβλίου, έρχεται να συμπληρώσει ακόμα ένα λιθαράκι στην παγκόσμια ιστορία της επαναστατικής προοπτικής, αναζητώντας τους τρόπους με τους οποίους οι ανθρώπινες και μη κοινωνίες θα δημιουργήσουν μια ακρατική-αταξική κοινωνία ελεύθερης συνύπαρξης, ισότητας κι αλληλεγγύης, δίχως έμφυλους, κοινωνικούς και ταξικούς διαχωρισμούς, σε αρμονία με όλα τα έμβια όντα και το φυσικό περιβάλλον, για να στείλουμε μια για πάντα τη σκλαβιά της κοινωνικής ανισότητας στα σκουπίδια της ιστορίας.

 Θα γίνει παρέμβαση απο τον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη και θα ακολουθήσει συζήτηση

Συνέλευση Αλληλεγγύης Συνέλευση Αλληλεγγύης για τα καταδικασμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη

e-mail επικοινωνίας:synallil-roupamaziotis@espiv.net

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *