Κατηγορίες
ΥΠΟΘΕΣΗ"Σύντροφοι-Συντρόφισσες"

Ενημέρωση απο το σημερινό δικαστήριο της υπόθεσης “συντροφοι-συντροφισσες”

https://athens.indymedia.org/post/1631079/

 

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους αναρχικούς/η για την υπόθεση “Συντροφοι-Συντροφισσες”

04/07/2024 11:26 πμ.

Ενημέρωση απο το σημερινό δικαστήριο της υπόθεσης “συντροφοι-συντροφισσες”:

H δίκη είχε οριστεί να ξεκινήσει σήμερα, Τετάρτη 3/7/2024, μετά από διακοπή στις 19/6/2024.

Οι μπάτσοι μάρτυρες κατηγορίας, από τις καταθέσεις των οποίων στήθηκε όλη η υπόθεση και η δίωξη των 4 αναρχικών, για άλλη μία φορά δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης, ζήτησαν να ξεκινήσει κανονικά η δίκη, ωστέ να σταματήσει η δικαστική ομηρία των 4 συντρόφων και της συντροφισσας. Η έδρα απέρριψε το αίτημα και παρά την παραδοχή ότι η ευθύνη βαραίνει τους μπάτσους που δεν εμφανιστηκαν, ανέβαλλε για 24/1/2025.

Στη συνέχεια, εξετάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στα 4 συντρόφια. Η έδρα επιχείρησε να μετατρέψει απλές αίτησεις για αρση/αντικατάσταση όρων σε απολογίες για τις κατηγορίες. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα υπερασπιστηκαν την πολιτική τους θέση, κατέδειξαν την πολιτική φύση της δίωξης και αρνήθηκαν για μία ακόμη φορά όλες τις κατηγορίες. Επίσης αρνήθηκαν την αλλαγή της πολιτικής τους στάσης, παρά τις επίμονες πιέσεις των δικαστών.

Η έδρα αποφάσισε αρση των περιοριστικών όρων:

1)της απαγόρευσης συναναστροφής μεταξύ των τεσσάρων,

2)της απαγόρευσης παρουσιας σε οποιαδήποτε συγκέντρωση ή πορεία,

3)της απαγόρευσης εισόδου στην περιοχή των Εξαρχείων

4)της απαγόρευσης χρήσης οποιουδήποτε δίκυκλου οχήματος (για τον Γ.Ι.)

Παρέμειναν:

1) ένα παρων τον μήνα (μεταρρύθμιση του ορου),

2) απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τους δύο (ηρθησε για τους άλλους 2)

Την συγκέντρωση αλληλεγγύης στήριξαν με την παρουσία τους πολλές δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες, εντός και εκτός αίθουσας.

Η δικη αναβλήθηκε για τις 24/01/2025.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

 

Από τον/την kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος.

Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *