Συνεχίζονται οι προβοκάτσιες στην φυλακή Δομοκού

https://athens.indymedia.org/post/1631284/

 

από Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

19/07/2024 4:31 μμ.

Συνεχίζονται οι προβοκάτσιες στην φυλακή Δομοκού

Την Πέμπτη 18 Ιούλη έφτασε στην πτέρυγα Δ1 ένα κείμενο ανακοίνωσης κινητοποίησης φυλακισμένων, με άγνωστο συντάκτη, προς ενημέρωση της πτέρυγας και προς υπογραφή του. Το κείμενο ξεκινάει με το ιδιαίτερα προβληματικό αίτημα ποινικού διαχωρισμού των υπόλοιπων κρατούμενων από τους πολιτικούς, επιρρίπτοντας έμμεσα την ευθύνη στους πολιτικούς κρατούμενους για τον νέο ποινικό κώδικα. Τελευταία διαθέσιμη ενημέρωση (19 Ιούλη) είναι ότι σήμερα δεν δέχτηκε το συσσίτιο μία πτέρυγα (η Α2).

Αφού κυκλοφόρησε στην πτέρυγα η αμφιλεγόμενη είδηση μίας επικείμενης απεργίας πείνας, ο τραμπούκος που η Διεύθυνση έχει φυτέψει στην πτέρυγα και που πριν δύο βδομάδες, αμέσως μετά την λήξη της απεργίας μου, με την ικανοποίηση του βασικού αιτήματός μου, με απείλησε με ξυλοδαρμό μπροστά στον υπαρχιφύλακα Φώτη Τσίπρα, ξεκίνησε μία δημόσια παράσταση συκοφάντησης και καθύβρισης των αναρχικών και των αιχμαλώτων ανταρτών και εμένα προσωπικά και φιλοφασιστικής προπαγάνδας, τα οποία κορυφώθηκαν με απειλητική σωματική επαφή εναντίον μου. Αυτό είχε ξαναγίνει πριν μήνες, με την δεδομένη κάλυψη του διευθυντή Στέφανου Μπαντή, ενός ανθρώπου πολιτικά ταγμένου και με υπέρχυλο δόλο να επιβαρύνει την αιχμαλωσία των πολιτικών κρατούμενων. Το συγκεκριμένο στέλεχος του μηχανισμού πολιτικής καταστολής αποφάσισε την τρομοκρατική και ποινική αξιοποίηση της επίθεσης που είχα δεχτεί πρόσφατα. Ο διευθυντής, μαζί με την αντιεισαγγελέα και τον κατ όνομα “κοινωνικό λειτουργό” Δημήτριο Βάντση, που σε όλα τα συμβούλια συστρατεύεται με τον διευθυντή ενάντια στους φυλακισμένους, με την ψήφο του, μου επέβαλαν πειθαρχική ποινή, ενώ ήταν σε εξέλιξη η απεργία πείνας μου. Η πειθαρχική καταδίκη θα επανεξεταστεί από το δικαστήριο της Λαμίας, όπου έγινε προσφυγή εναντίον της. Σημειωτέον, ο υπαρχιφύλακας Τσίπρας Φώτης, μπροστά στον οποίον εκτοξεύτηκαν απειλές εναντίον μου από τον βαλτό της Διεύθυνσης, είναι ο ίδιος που μετά την επίθεση εναντίον μου είχε κάνει την αυθαίρετη αναφορά βάση της οποίας έγινε η πειθαρχική δίωξή μου.

Οι προκλήσεις εναντίον μου και εναντίον των αναρχικών και των πολιτικών κρατούμενων συνολικά, που γίνονται με την πλήρη κάλυψη της Διεύθυνσης και των αρχιφυλάκων, αποσκοπούν σε μία συμπλοκή, για μία νέα πειθαρχική δίωξή μου, την ακύρωση της νίκης της απεργίας πείνας μου και στην υπονόμευση των αλληλέγγυων αγωνιστικών σχέσεων των πολιτικών κρατούμενων μέσα στην κοινότητα των φυλακισμένων. Αυτή η προβοκατόρικη επιχείρηση θα αποτύχει οριστικά. Οι πολιτικά και διαχειριστικά υπεύθυνοι είναι δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από έναν κακομοίρη που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Η πολιτική αξιοποίηση του κανιβαλισμού έχει ήδη ηττηθεί.

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης
19 Ιούλη 2024
Δ1 πτέρυγα φυλακής Δομοκού

 

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *