Κατηγορίες
Φρανσίσκο Σολάρ

10 – 17 Αυγούστου: Διεθνής εβδομάδα αγκιτάτσιας και αλληλεγγύης ενάντια στο καθεστώς απομόνωσης του συντρόφου Francisco Solar

https://athens.indymedia.org/post/1631423/

 

από Ευλογημένη Η Φλόγα

02/08/2024 3:59 μμ.

 

Κάλεσμα δράσεων και αγκιτάτσιας σε αλληλεγγύη με τον αναρχικό κρατούμενο Francisco Solar, ενάντια στο ακραίο καθεστώς απομόνωσης και την συγκαλυμμένη ισόβια κάθειρξη που του επιβάλλετται. https://blessed-is-the-flame.espivblogs.net/10-17-aygoystoy-diethnis-evdomada-agkitatsias-kai-allileggyis-enantia-sto-kathestos-apomonosis-toy-syntrofoy-francisco-solar/

Ευλογημένη Η Φλόγα

Σε μια προσπάθεια αναγέννησης της διεθνιστικής συνεργασίας μεταξύ των συντρόφων/ισσών που ενεργούν στα εδάφη που κυριαρχούνται από το Χιλιανό και το Ελληνικό κράτος, μεταφέρουμε αυτό το κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης και αγκιτάτσιας για τον αναρχικό σύντροφο και αντάρτη πόλης Francisco Solar που με τις εκδικητικές κινήσεις του δικαστικού και σωφρονιστικού συστήματος, η εξουσία επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αναρχικούς/ές και ανατρεπτικούς/ές αγωνιστές/ριες που συνεχίζουν να δρουν στους δρόμους και να κρατούν ζωντανή την αναρχική επίθεση και την ατομική εξέγερση.

Ας δείξουμε στην εξουσία λοιπόν πως τέτοιες κινήσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να φουντώνουν το περισσότερο πείσμα μας για ελευθερία και τίποτα άλλο. Ας δείξουμε ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ κανένα/καμία σύντροφο/ισσα να θαφτεί ζωντανός/ή από το οποιοδήποτε κράτος, σε οποιαδήποτε γωνιά της Γης.

Παρακάτω παραθέτουμε δύο κείμενα δύο μέσων αντιπληροφόρησης της Χιλής σχετικά με το κάλεσμα.

Informativo Anarquista

Ο αναρχικός σύντροφος Francisco Solar συνελήφθη και κατηγορήθηκε το 2020 για διάφορες βομβιστικές επιθέσεις ενάντια στους ισχυρούς και τους καταπιεστές. Τον Μάρτιο του 2024, η ποινή του σε 86 χρόνια στη φυλάκισης επικυρώνεται, η οποία αναμφισβήτητα αντιπροσωπεύει μια συγκεκαλυμμένη ισόβια κάθειρξη.

Χωρίς να είναι ευχαριστημένη με τη δικαστική εκδίκηση, η σωφρονιστική διοίκιση αποφάσισε να επιβάλει τιμωρία σε αυτή την καταδίκη, διαιωνίζοντας έτσι ένα είδος απομόνωσης που στην πράξη είναι ένα από τα πιο σκληρά σωφρονιστικά καθεστώτα στις φυλακές.

Μπροστά σε αυτή την βεντέτα της εξουσίας που επιδιώκει να θάψει ζωντάνο τον σύντροφο, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι και είναι εδώ που η αναρχική και αντιφυλακιστική αλληλεγγύη πρέπει να δείξει ισχυρή παρουσία μέσω της διάχυσης των εκφράσεών της. Το κάλεσμα αυτό έχει να κάνει με μια εβδομάδα αγκιτάτσιας εντείνοντας τις χειρονομίες και δράσεις αλληλεγγύης σε όλες τις περιοχές, κάνοντάς το ξεκάθαρο ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βγει από την απομόνωση ο σύντροφος Francisco Solar.

Αναρχική αλληλεγγύη με όσους χτυπούν τους ισχυρούς και τους καταπιεστές!

Αναρχικοί και ανατρεπτικοί κρατούμενοι στους δρόμους!

Ο Francisco Solar στους δρόμους!

Πηγή: Informativo Anarquista

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

La Zarzamora

Η ακραία απομόνωση στην οποία διατηρεί η χωροφυλακή τον αναρχικό σύντροφο Francisco Solar, που καταδικάστηκε σε 86 χρόνια φυλάκισης για αντι-εξουσιαστικές ενέργειες, έχει προκαλέσει μια σειρά από δράσεις αλληλεγγύης που επιδιώκουν να ενημερώσουν για την κατάστασή του και για να τον βγάλουν από αυτό το καθεστώς, το οποίο συμπληρώνει την μακρά καταδική του που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μία συγκαλυμμένη ισόβια κάθειρξη. Δεδομένου αυτού, έγινε κάλεσμα από την ομάδα υποστήριξης του Φρανσίσκο, για συμμετοχή στην εκστρατεία που επιδιώκει την έξοδό του από την απομόνωση, καθώς και για συμμετοχή σε μια εβδομάδα αγκιτάτσιας χωρίς σύνορα από τις 10 Αυγούστου.

Ο Φρανσίσκο μεταφέρθηκε τον Ιούνιο του 2021 με άλλους συντρόφους στη φυλακή La Gonzalina de Rancagua λόγω της αναδιαμόρφωσης του CAS. Εισήχθη στην μονάδα 2 της υψηλής ασφάλειας, που αντιστοιχεί στην κατάστασή εκείνων που βρίσκονται σε διεκπεραίωση και οι υπόλοιποι σύντροφοι που βρίσκονται στην μονάδα 1, αντιστοιχεί σε όσους έχουν καταδικαστεί. Ωστόσο, αφού καταδικάστηκε σε 86 χρόνια στις 7 Δεκεμβρίου 2023, ο Francisco δεν μεταφέρθηκε σε μια μονάδα για καταδικασμένους, παραμένοντας μέχρι σήμερα χωρίς επαφή με τους υπόλοιπους συντρόφους. Σε αυτό προστίθεται η επιδείνωση του καθεστώτος απομόνωσης στο οποίο έχει υποβληθεί για 4 χρόνια, το οποίο κρατά κάποιον 21 ώρες την ημέρα σε εγκελισμό και 3 ώρες την ημέρα έξω από αυτόν.

«Ο Francisco καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2023 σε 86 χρόνια φυλάκισης μαζί με τη Mónica Caballero, η οποία καταδικάστηκε σε 12 χρόνια. Όσο διαρκούσε η ερευνητική και δικαστική διαδικασία, ο Francisco βρισκόταν σε ένα καθεστώς υψίστης ασφαλείας, πρώτα στην φυλακή υψηλής ασφαλείας του Σαντιάγο, από όπου μεταφέρθηκε στη φυλακή La Gonzalina de Rancagua, η οποία είναι επίσης μία μονάδα υψηλής ασφαλείας. Μιλάμε για μια σοβαρή μονάδα απομόνωσης, ένα πλήρες καθεστώς ελέγχου και επιτήρησης, μιλάμε τελικά για μια φυλακή μέσα σε φυλακή, ένα από τα πιο σοβαρά καθεστώτα φυλάκισης σε αυτή την περιοχή, όπου οι τιμωρητικοί και βασανιστικοί μηχανισμοί οι οποίοι αποτελούν μέρος των φυλακών, εκφράζονται με όλες τις μορφές τους».

Ομάδα υποστήριξης του Francisco Solar

Η «επιχειρηματολογία» της χωροφυλακής για να διατηρήσει τον Francisco σε αυτό το καθεστώς βασίζεται στην εφαρμογή του άρθρου 28 του Σωφρονιστικού Κώδικα, ως τιμωρία για ένα σφάλμα (δηλαδή για το ότι πρόσβαλε έναν αηδιαστικό δεσμοφύλακα κατά τη διάρκεια ενός ψαξίματος). Αυτό το άρθρο εφαρμόζεται μέσω απόφασης του Εθνικού ή Περιφερειακού Διευθυντή της Χωροφυλακής, το οποίο επιτρέπει στους κρατούμενους να εισαχθούν σε αυτό το καθεστώς λόγω: υποτροπής, τύπου εγκλήματος, αψήφιση κανόνων ή άλλων «τεχνικών» λόγων. Αυτό το ακραίο καθεστώς, το οποίο επιβάλλεται στον Francisco από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, εφαρμόζεται για 6 μήνες και στη συνέχεια αξιολογείται η επανεφαρμογή του για άλλους 6 μήνες.

Σύμφωνα με τ

«Ο Francisco διατηρείται σε αυτό το καθεστώς απομόνωσης, το οποίο αντιπροσωπεύει την πιο σοβαρή, σκληρή και αυστηρή μορφή, υπάρχει μια σκληρότητα, μια πώληση της εξουσίας του κράτους εναντίον του οποίου τολμά να επιτεθεί και να τον αντιμετωπίσει».

Ομάδα υποστήριξης του Francisco Solar.

Ο εγκλεισμός μέσα στον εγκλεισμό, η ακραία απομόνωση, η κατακράτηση αλληλογραφίας, οι περιορισμοί των επισκέψεων, οι περιορισμοί σε πρόσωπο-με-πρόσωπο επαφές, η επιλογή μεταξύ επίσκεψης ή διαλείμματος, η συγκαλειμμένη ισόβια κάθειρξη είναι ο τρόπος με τον οποίο η εξουσία επιχειρεί να αποδυναμώσει και να σπάσει τον σύντροφο, στόχος κάθε ακραίου καθεστώτος απομόνωσης. Για τους λόγους αυτούς, αυτή η εκστρατεία αλληλεγγύης έχει γίνεται χωρίς σύνορα, καθώς και το κάλεσμα για μια διεθνή εβδομάδα αγκιτάτσιας από τις 10 έως τις 17 Αυγούστου.

«Αυτή η εκστρατεία επιδιώκει να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση, να βγάλει τον σύντροφο από αυτό το καταραμένο καθεστώς και γι ‘αυτό πρέπει η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και των συγγενειών να γίνουν με σαφή παρουσία. Μέσα σε αυτή την εκστρατεία, υπάρχει ένα κάλεσμα για διεθνή αγκιτάτσια σε αλληλεγγύη με τον Φρανσίσκο και κατά του καθεστώτος απομόνωσης που εφαρμόζεται, αυτό θα είναι από τις 10 έως τις 17 Αυγούστου.

Ομάδα υποστήριξης του Francisco Solar.

Από το La Zrozamora, το Radio Última Frecuencia και άλλα μέσα αντιπληροφόρησης θα συνεισφέρουμε σε αυτήν την εκστρατεία με ειδικές μεταδόσεις και ενημερωτικά σχόλια σε αλληλεγγύη με τον Francisco, τις οποίες θα διαδώσουμε τις επόμενες ημέρες. Μπορείτε επίσης να στείλετε, από όλα τα εδάφη, δράσεις, φωτογραφίες και μικροφωνικές σε αλληλεγγύη με τον Φρανσίσκο στο email μας:

medioibrelazarzamora@riseup.net

«Το κάλεσμα έχει να κάνει με την υλοποίηση όλων των μορφών αναρχικής αλληλεγγύης που υπάρχουν, για να γίνουμε ξεκάθαροι ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σε αυτούςπου βρίσκονται στην φυλακή επειδή αντιμετώπισαν τους ισχυρούς.».

Ομάδα υποστήριξης του Francisco Solar.

Αρκετά με την απομόνωση! Να βγάλουμε τον Francsisco από τον ακραίο εγκλεισμό!

Αναρχικοί, αντισπισιστές, ανατρεπτικοί και Μαπούτσε κρατούμενοι έξω από την φυλακή τώρα!

Πηγή: La Zarzamora

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

 

Από τον/την kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος.

Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *