Κατηγορίες
Φώτης Τζιώτζης

Κείμενο του αναρχικού Φώτη Τζιώτζη για την εκδικητική του κράτηση στο σκουπιδότοπο των Γρεβενών

https://athens.indymedia.org/post/1632044/

 

 

από Φώτης Τζιώτζης

02/10/2024 4:11 μμ.

 

“…ζητώ την άμεση μεταγωγή μου σε μια άλλη φυλακή με κανονικό περιβάλλον γύρω μου, για να πέσουν οι τόνοι αμφίδρομα. Άν όχι, για ότι συμβεί από εδώ και πέρα, ο μοναδικός υπεύθυνος είναι το υπουργείο και η ΚΕΜ.”

Νομίζω πως μετά από 5 μήνες συνειδητής σιωπής, ήρθε η ώρα να πω δύο λόγια για το γενικό καθεστώς κράτησης που οικοδομούν οι μηχανισμοί της καταστολής προσωποκεντρικά προς εμένα. Τα θέματα των ελληνικών φυλακών είναι λίγο πολύ γνωστά και όχι μόνο δε γίνονται προσπάθειες επίλυσής τους, αλλά συνεχώς διογκώνονται. Κρατούμενοι ταλαιπωρούνται καθημερινά από την ξεκάθαρη αδιαφορία του κράτους, την οποία έρχετε πλέον φανερά να συμπληρώσει η εκδικητικότητα προς το πρόσωπό μας.

Μιλώντας για τη δική μου διαδρομή μέσα στις φυλακές, για την εκδικητικότητα και την εμμονή προς το πρόσωπό μου, δε μιλάω με όρους θύματος, δε μιλάω με καμία προδιάθεση λύπησης ή μετάνοιας. Μιλάω σαν ένας ανυπότακτος κρατούμενους, που τόσα χρόνια δε το βάζει κάτω, δεν οπισθοχωρεί, δεν τον αγγίζουν τα κόλπα τους-με απλά λόγια δε τους βλέπω καν. Για όλους αυτούς τους λόγους πριν 4 μήνες, μετήχθει εκδικητικά από το Δομοκό προς τον σκουπιδότοπο των Γρεβενών (μια συνθήκη που αρχίζει να γίνεται κανόνας και για άλλους κρατούμενους), ως μια πρώτη τιμωρητική κίνηση απέναντι στα γεγονότα που αφορούν την επίθεση με παγιδευμένο δέμα στην πατσαβούρα-πρόεδρο εφετών Θεσ/νίκης Αναστασία Ανθοπούλου.

Τα Γρεβενά, απο φυλακή υψίστης ασφάλειας που ήταν στο παρελθόν, άρχισε μεθοδικά να μετατρέται σε τόπος κράτησης για αδικήματα ηθών. Αποτέλεσμα όλης αυτής της τακτικής, είναι πως σήμερα μόνο 3 ακτίνες “φιλοξενούν” κρατούμενους άλλων αδικημάτων ενό το συντριπτικό σύνολο της φυλακής είναι γεμάτο από σκουπίδια που κατηγορούνται για βιασμούς, παιδοβιασμούς, traffiking, ασέλγειες κτλ. Από την πρώτη μέρα, η διεύθυνση της φυλακής με διαβεβαίωσε για τον τιμωρητικό χαρακτήρα της μεταγωγής μου εδώ, σκοπεύοντας να με διώξει σύντομα προς άλλο κάτεργο, με πιο “φυσιολογικό” περιβάλλον. Και ενώ άλλοι κρατούμενοι φέυγουν, το υπουργείο μου δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του να με τσακίσει ηθικά και ψυχολογικά, κρατώντας με πεισματικά εδώ. Μπορεί να εννοείται πως δεν έχουμε καμία επικοινωνία με κρατούμενους-σκουπίδια, μπορεί να εννοείται πως δεν πατάνε το πόδι τους γύρο μας, όμως ο άερας της ατμόσφαιρας είναι βρώμικος, ξέρωντας πως λίγα μέτρα πιο δίπλα σου κοιμούνται και αναπνέουν σκουπίδια με άρρωστα μυαλά.

Για να το μαζεύω, ζητώ την άμεση μεταγωγή μου σε μια άλλη φυλακή με κανονικό περιβάλλον γύρω μου, για να πέσουν οι τόνοι αμφίδρομα. Άν όχι, για ότι συμβεί από εδώ και πέρα, ο μοναδικός υπεύθυνος είναι το υπουργείο και η ΚΕΜ. Δε μπορείτε ούτε να με σταματήσετε, ούτε να με φιμώσετε και αυτό είναι που σας πονάει πιο πολύ. Σας πονάει που κάποιος μένει ακέραιος στα πιστεύω του και δε συμβιβάζεται μαζί σας.

Όλα συνεχίζονται ή μάλλον όλα τώρα αρχίζουν

Γιατί αν δε τον λαμβάνεται υπόψη, θα σας κάνουμε να το καταλάβετε, πως θα μας σέβεστε.

Φώτης Τζιώτζης

Γ1 ακτίνα, φυλακές Γρεβενών

2-10-24

 

Από τον/την kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος.

Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *