Ενημέρωση από Κορυδαλλό

https://athens.indymedia.org/post/1558197/

από Εγκλειστοι αναρχικοι 20/04/2016 9:14 πμ.

Με τις έκτακτες εκδικητικές μεταγωγές στον Κορθδαλλό, όπου πολλοί απείθαρχοι κρατούμενοι απήχθησαν για άλλες φυλακές, ενώ έχουν δικαστήρια στην Αθήνα σε μικρό χρονικό διάστημα, αυξάνοντας την ταλαιπωρία τους στις άθλιες κλούβες της αστυνομίας, υπάρχουν κάποιες ειδικές περιπτώσεις εκδικητικότητας. Τον Ρουμάνο κρατούμενο που αντιστάθηκε στον ξυλοδαρμό του συγκελίτη του από τα ΕΚΑΜ, τον χτύπησε την ώρα της έρευνας ο ίδιος ο αρχιφύλακας Βασίλης Λαμπράκης, και στην συνέχεια τον μετέφερε σε θάλαμο Κούρδων, για να τον ξυλοφορτώσουν και αυτοί, καθώς τους είπε, ψευδώς φυσικά, ότι συμμετείχε στη συμπλοκή Αλβανών με Κούρδους το 2003. Παλιές γλοιώδεις τακτικές ενός σιχαμένου ροπαλοφόρου.

Οι κρατούμενοι Φάμπιο Ντούσκο, και Τόνι Νεμπίου, ο οποίος έχει επιχειρήσει δύο φορές να αποδράσει από τον Κορυδαλλό -την τελευταία φορά δύο χρόνια πριν- μεταφέρονται χωρίς αφορμή στην πτέρυγα των φασιστών στις γυναικείες φυλακές, όπου και παραμένου μέχρι σήμερα κλεισμένοι στα κελιά τους 23 ώρες το 24ωρο. Αυτά που δεν τόλμησε να κάνει η ΝΔ, τα κάνει ο Σύριζα με τον κρυφοφασίστα Παρασκευόπουλο με το ανθρωπιστικό προσωπείο.

Αμέσως ξεκίνησε κινητοποίηση με κράτημα προαυλίων στην Α και στην Δ πτέρυγα Κορυδαλλού, με κράτημα προαυλίων μέχρι τις 8 και της πτέρυγας μέχρι τις 10. Ο Λαμπράκης λοιπόν, φανερά εκνευρισμένος που οι μεταγωγές δεν έκαμψαν τους κρατούμενους, κάλεσε αλβανό κρατούμενο στο αρχιφυλακείο για να τον απειλήσει ότι αν συνεχίσει να κρατείται το προαύλιο ανοιχτό, θα ξαναβάλει τα ΕΚΑΜ. Στησυνέχεια, αποφάσισε να στερήσει το φαγητό από τον Φάμπιο Ντούσκο και Τόνι Νεμπίου, ανακοινώνοντας τους, ότι θα φάνε όταν κλείσει το προαύλιο της Δ.

Σήμερα το πρωί, τελικώς τα προαύλια της Α και της Δ δεν άνοιξαν καθόλου σε μία προσπάθεια να λυγίσει την κινητοποίηση στερώντας μας τον προαυλισμό.

ΥΓ. Έν τω μεταξύ, το τελευταίο μικρό προαύλιο που βλέπαμε ουρανό στο σχολείο των φυλακών, περιφράχτηκε με συρματοπλέγματα. Ο Σύριζα συνεχίζει την απάνθρωπη στρατηγική περίφραξης του ουρανού, που είναι και επικίνδυνη καθώς κατά καιρους, αυτά τα συρματόσκοινα περιτυλιγμένα με αγκαθωτό συρματόπλεγμα σκουριαζουν και πέφτουν, και είναι θέμα τύχης που δεν έχει τραυματιστεί ίσως και θανάσιμα κάποιος.  Το αριστερό κράτος ασφάλειας είναι εδώ.

Νεα ερευνα στο κορυδαλλο

από @ 20/04/2016 10:08 πμ.

Νεα ερευνα εγινε χτες το βραδυ στις φυλακες κορυδαλλου. Η ερευνα εγινε βραδινες ωρες στο ειδικο παραρτημα που κρατουνται οι πολιτικοι κρατουμενοι με παρουσια αρχιφυλακα και ψαχτηκαν ολα τα κελια και οι χωροι της ακτινας.Και σημερα το πρωι υπαρχουν αυξημενα μετρα στο παραρτημα με πολλους υπαλληλους παραπανω απο το κανονικο. Θα υπαρχει ενημερωση.

νυχτερινη ερευνα στην υπογεια πτερυγα κορυδαλλου

από αλληλεγγυοι 20/04/2016 10:10 πμ.

Χθες το βραδυ εγινε εφοδος-ερευνα απο δεσμοφυλακες στην υπογεια πτερυγα των φυλακων κορυδαλλου που κρατουνται οι πολιτικοι κρατουμενοι (17Ν, ΣΠΦ ,ΕΑ)

Κανενας φυλακισμενος συντροφος δεν ειναι μονος του..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Νεα ενημερωση

από @ 20/04/2016 1:29 μμ.

Τελικώς, τα προαύλια άνοιξαν το πρωί κατά τις 10. Στις 12 και ενώ οι σύντροφοι ήταν στο εφετείο, η υπηρεσία προσπάθησε να τα κλεισει, αλλά συνάντησαν αντίσταση από όλους τους κρατούμενους που βγήκαν στο προαύλιο. Η κινητοποίηση συνεχίζεται.

ερευνα στο κορυδαλλο

από @ 20/04/2016 1:40 μμ.

ερευνα εγινε χτες το βραδυ στις φυλακες κορυδαλλου οι πολιτικοι κρατουμενοι με παρουσια αρχιφυλακα και ψαχτηκαν ολα τα κελια και οι χωροι της ακτινας.υπαρχουν αυξημενα μετρα στο παραρτημα με πολλους υπαλληλους παραπανω απο το κανονικο

Εγκλειστοι αναρχικοι

από @ 21/04/2016 12:45 μμ.

Το αρχικο κειμενο περιέχει σοβαρό λάθος. Υπαρχει παραπληροφορηση, διοτι το γεγονος με τους Κουρδους κρατουμενους δεν εγινε ετσι συμφωνα με νεοτερη ενημερωση. Ζητούμε συγγνωμη για την μη διασταυρωση της πληροφοριας πριν δημοσιευτεί.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *