Ενημέρωση απο απο την συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Οτσαλάν

https://athens.indymedia.org/post/1561296/

ΟΤΣΑΛΑΝ 1

από rebelian 16/07/2016 9:53 μμ.

Ολοκληρώθηκε πρίν λίγη ώρα η διαδήλωση που εντάσσετε στα πλαίσια της διεθνούς εκστρατείας για την απελευθέρωση του ηγέτη του Κουρδικού ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Πρίν ακόμα απο τις 6 μμ που ήταν το κάλεσμα, περίπου 200 άτομα κυρίως Κούρδοι και λίγοι αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία συντάγματος. Για τους Κούρδους αγωνιστές η πλατεία Συντάγματος αποτελούσε την τελευταία στάση μίας πορείας ενημέρωσης και διεκδίκησης που ξεκίνησε 2 ημέρες πρίν απο το Λαύριο. Στις 6 οι Κούρδοι έστησαν  χωρούς και τα τραγούδια δίνοντας μία διαφορετική αντίληψη μιάς διαμαρτυρίας που πάει χέρι χέρι με την αγάπη για την ζωή και την ελευθερία. Στις 7 ξεκίνησε η διαδήλωση προς την Τουρκική πρεσβεία. Συνθηματα για την απελευθέρωση του Οτσαλάν και ενάντια στην φασιστική κυβέρνηση της Τουρκίας και πεντάλεπτη καθιστική διαμαρτυρία έξω απο τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πορεία ολοκληρώθηκε στην αποκλεισμένη απο κλούβες των ΜΑΤ, Ριγηλής όπου διαβάστηκαν κείμενα και φωνάχτηκαν συνθήματα.

ΟΤΣΑΛΑΝ 2

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *