Κείμενο για τον έναν χρόνο από την δολοφονία της Zackie Oh/Ζακ

https://athens.indymedia.org/post/1600122/

από Nessun Potere

22/09/2019 2:20 πμ.

Η Κανονικότητα σας βρωμάει κανιβαλισμό

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία της Zackie Oh! με τους δολοφόνους της να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και την ελληνική κοινωνία να συνεχίζει αμέριμνα στην ”κανονικότητα” της. Μία κανονικότητα που αφού πρώτα δολοφόνησε τον Ζακ έσπευσε γρήγορα να δικαιολογήσει το μίσος της προς κάθε τι διαφορετικό. ”Πρεζάκιας” και ”ληστής”, ”πούστης” και ”επικίνδυνος” ήταν τα πρώτα συμπεράσματα σύμφωνα με τα ΜΜΕ που προσπάθησαν για άλλη μια φορά να στοχοποιήσουν το θύμα και να ξεπλύνουν το θύτη. Η Zackie μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ακτιβίστρια, genderqueer ,dragqueer, αντιφασίστρια και οροθετική ενσαρκώνει τα ρήγματα που υπάρχουν τόσο στην πατριαρχική όσο και καπιταλιστική κοινωνία που ζούμε.

Με πρόσχημα την ιδιοκτησία, που για την προστασία της θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές, οι νοικοκυραίοι της διπλανής πόρτας απέδειξαν πως οι κανίβαλοι της ελληνικής κοινωνίας δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πίσω από καρέκλες σε υπουργεία ή μέσα σε περιπολικά αλλά βρίσκονται και στην καθημερινότητα που βιώνουμε, νομιμοποιώντας τη βία της εκάστοτε εξουσίας με τη στάση τους. Από τις σεξιστικές και τρανσοφοβικές επιθέσεις στο δρόμο στο μπάτσο που χτυπάει ομοφυλόφιλα ζευγάρια, από τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας και την αυθαιρεσία των αφεντικών στις πιο σκληρές φιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης, από τις ρατσιστικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες στις παράνομες επαναπροωθήσεις της αστυνομίας, από το μαχαίρι του Ρουπακιά στη συνολική επίθεση του κράτους απέναντι στο κίνημα, από τον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη στηνΓλάδστωνος στους μπάτσους που ήρθαν να αποτελειώσουν τη ”δουλειά” είναι μόνο λίγα από τα δείγματα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που μας επιβάλλεται.

Ευτυχώς όμως, για τη Zackie και για εμάς κάποιοι δεν συναίνεσαν ούτε συναινούν σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα και οπλισμένοι με μνήμη και οργή δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε αλλά συνεχίζουμε καθημερινά κόντρα στους ακόμα πιο σκοτεινούς καιρούς που έρχονται.

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Mαυροκόκκινη Συσπείρωση για την Κοινωνική Χειραφέτηση ”Nessun Potere”

 

 

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Zackie Oh/Ζακ

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *