Χαοτική Συμφωνία : Για την απεργία πείνας των αναρχικών αιχμαλώτων

ΧΑΟΤΙΚΗ

Στάλθηκε στο Inter Arma:
Στις 02/03, ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας με μαζική απεργία πείνας των αναρχικών και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά πολύ σημαντικών ζητημάτων. Παράλληλα, ξεκίνησε και μια απεργία πείνας από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με στόχο την άμεση αποφυλάκιση των συγγενών τους, που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση. Ταυτόχρονα, οι αναρχικοί Αγγελική Σπυροπούλου και Παναγιώτης Μιχαλάκογλου ξεκίνησαν απεργία πείνας και αποχή συσσιτίου αντίστοιχα, στηρίζοντας το αίτημα της ΣΠΦ.
Παρά τις επί μέρους διαφορές στα πλαίσια αγώνα, που έχουν καταθέσει οι απεργοί, θεωρούμε πως τα περισσότερα αιτήματα ξεπερνούν τη συνθήκη του εγκλεισμού και αφορούν ένα ευρύτερο κομμάτι αναρχικών. Η κατάργηση του 187 (εγκληματική οργάνωση), του 187Α (τρομονόμος), του κουκουλονόμου, των φυλακών τύπου Γ καθώς και το μπλοκάρισμα του νομικού πλαισίου για την κατασταλτική χρήση του DNA είναι στόχοι, που αφορούν όλους εκείνους τους αναρχικούς, που συμμετέχουν λόγω και πράξη στον αναρχικό πόλεμο ενάντια στην κυριαρχία. Τα αιτήματα αυτά πυροδοτούν μια πολιτική σύγκρουση με το γενικό κατασταλτικό πλαίσιο, το οποίο έχει διαμορφώσει το καθεστώς, με σκοπό τη δίωξη και την αιχμαλωσία του εσωτερικού εχθρού ανεξάρτητα από τα μέσα πάλης που επιλέγει. Επίσης, στεκόμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι με τη ΣΠΦ και στηρίζουμε το αίτημα για την άμεση αποφυλάκιση των συγγενικών της προσώπων, καθώς βάζει αναχώματα στην εκδικητική μανία των κατασταλτικών μηχανισμών.
Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες και τις διαφορετικές αντιλήψεις, που έχουμε με πολλούς από τους απεργούς, το πλαίσιο αγώνα μπαίνει από τα υποκείμενά του. Οι αναρχικοί εκτός των τειχών καλούνται τα τοποθετηθούν αντιληπτικά και πρακτικά πάνω σε αυτό το πλαίσιο. Εμείς θεωρούμε πως το μεγαλύτερο κομμάτι του θίγει ζητήματα πολύ σημαντικά, επομένως πρέπει να στηριχθεί στην ουσία του, καθώς μια ενδεχόμενη θετική ή αρνητική έκβαση αυτού του αγώνα δεν αφορά μόνο τους φυλακισμένους (συντρόφους ή μη), αλλά και πολλούς αναρχικούς, που δε βιώνουν τη συνθήκη του εγκλεισμού. Ωστόσο, η στήριξη του αγώνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, δε σημαίνει πως ισοπεδώνονται οι διαφορές μας ούτε πως υπάρχει απαραίτητα αντιληπτική και πρακτική συγγένεια. Πιστεύουμε πως οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της εξεγερτικής, μαύρης αναρχίας μπορούμε να συμμετέχουμε στον αγώνα με σχετική αυτόνομία, με τις δικές μας πρωτοβουλίες και δράσεις, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις γενικότερες διαδικασίες και δραστηριότητες αλληλεγγύης, όταν κρίνουνμε πως αυτές μας χωρούν.
Να χτίσουμε τις μειοψηφικές μας υποδομές για την ολική ρήξη με το υπάρχον!
Να στηρίξουμε με όλα τα μέσα τον αγώνα των αναρχικών απεργών πείνας!
Αναρχική Ομάδα “Χαοτική Συμφωνία”
Η mpalothia αναδημοσιεύει από interarma.info

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *